Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
200 000 e реална бројка...Од луѓето што навистина ги познавам за 10% сум сигурен дека се хомо или би а уште 10-20% ми се сумљиви. А јавно што признаваат дека се хомо дали се 0.1% а од нив дали 10% (или 0.01%) би се бунеле за нешто така да сосема нормална е оваа ситуација.

^ Овoj резултат е според гледање на граФчиња методата? :)

Јас само ќе го замолам педерот веќе никогаш повеќе да не ме цитира :)

Молбата е одбиена. Дали би сакале да апелирате до Врховниот Суд?
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 14:32 ---

Не бејб. Туку груба бројка на поединечни IP адреси на корисници на LGBT -related социјални нетворзи или дејтинг сајтови.

Што да кажам освен браво ако преку интернет intelligence се пребројувате. :)

Се додека на попис нема графа сексуална оријентација нема да се знае ама на некој им е страв тоа да го стават а ако испадне над 20% тогаш мора и Бадинтерово Мнозинство во Парламент.

Молбата е одбиена. Дали би сакале да апелирате до Врховниот Суд?
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 14:32 ---

Не бејб. Туку груба бројка на поединечни IP адреси на корисници на LGBT -related социјални нетворзи или дејтинг сајтови.
Ај бе бар ти си паметен чоек ... треба да си ненормален да тврдиш дека има 200 000 педери бре тоа е СЕРИОЗНО ОГРОМНА БРОЈКА влади се рушат со толкави бројки и се мењаат амандмани од уставот(2001)

Е не, ќе се зезаме. Наука е тоа, све научно базирано, не е заебанција.
У свари нема врска ип адреси него порано некој човек (имиња не памтам на К беше), правел истражување и резултатот бил 10%. Тоа истражување одамна е побиено (као да идеш у агенција за вработување и да правиш интервју колку има невработени - ќе испаднат 90%) и се рачуна (ме мрзи да барам линковето) дека се 1-2% или 2.5%, така нешто.

ДА.Прифатливо е,21 век сме,не 01.01.01 од нашата ера.И не е болест! Прашај кој сакаш психолог,оти не е болест.Ама едноставно,ти си конзервативен.ТИ си патриотски настроен и националистички.Такви луѓе,имаат нелиберални погледи.Ама,недај боже детето твое да биде геј/лезбејка,па тогаш да видиме дали би го нарекувал болест и девијантност и перверзија кога ќе гледаш оти детето твое растело во нормални услови,нормално е но само сексуалната ориентација е по инаква...
Иако сум хетеро,многу ги подржувам хомосексуалците! Другар ти до тебе можеби е хомосексуалец,сака да ти се искаже но твојот став не дозволува...зарем тие 200.000 луѓе во Р.М шо се хомо,сите се болни? или Сан Франциско,каде 3-4 милиони се хомосексуални парови?
Што му викаш на син ти? Фати си дечко сине, поубаво е. Бегај бе од тука педериште едно. Си направил 5 профили на форумов и цело време пишуваш наизменично од различен. Не бил хомо, ама многу ги поддржувал. Ми се плаче за вас грефчиња, фатени сте во 4 ѕида и немате излез, кутрите, од ден на ден сами си ги стеснувате ѕидовите. Ако детето мое се изјаснело како хомо тогаш ќе сум почнел таа појава да ја сметам како нормална? Па тоа бе пријател не се случува во нормални семејства, кај добро воспитани деца. Тоа дете ако добро ги прими благодетите од таткото и мајката зошто тогаш да сака да заснова некој чуден вид на семејство? Ако моето дете си ја сака својата мајка зошто тогаш да сака неговите деца да растат без мајка? Сваќаш ли во болдиранава реченица колку си контрадикторен? Ако ти со твојата сопруга сакате да изградите здраво, среќно и просперитетно семејство како тогаш би го поддржал твоето дете да изгради поинакво семејство од тоа ти што си го засновал? Сине убаво е децата да растат покрај своите мајка и татко ама не е лошо ти да си засноваш хомо брак? Така? Како ти на твоето дете ќе му ја објасниш улогата на мајката, а како на таткото? Кого тука потценуваш? Мажот или жената? А другар ми? Некој што е со мене секој ден нема да познаам дека нешто чудно се случува со него? Па ти дали имаш другари? Според ова што го читам ти пријател воопшто немаш социјален живот, ти не си способен за никакво семејство. И ако сте толкава војска од 200.000 членови до сега устав ќе сменевте не еден закон, ве видовме вчера колкаво членство сте.

Е не, ќе се зезаме. Наука е тоа, све научно базирано, не е заебанција.
У свари нема врска ип адреси него порано некој човек (имиња не памтам на К беше), правел истражување и резултатот бил 10%. Тоа истражување одамна е побиено (као да идеш у агенција за вработување и да правиш интервју колку има невработени - ќе испаднат 90%) и се рачуна (ме мрзи да барам линковето) дека се 1-2% или 2.5%, така нешто.

Арно велиш, ако се направи истражување може и 90% ќе бидат изброени, особено ако анкетното прашање гласи дали сте геј (пошто повеќето не го знаат како термин) Исто ко она на времето - дали сте ХИВ позитивен - да, да, увијек позитиван. :)

1. законот во македонија не дозволува педофилија. пробај ти како „постара зрела особа“ да општиш со ДЕТЕ од 13-14 год, нека те фатат и ќе видиш што ќе те снајде. age of consent во мк е 16 години.
2. ти значи имаш секс само за потребите на размножувањето? непотребен ти е тогаш потписот. што правиме со девојките што сакаат анален секс? или тоа може?
3. ти стварно не разбираш, м? јас знам дека законот не вика дека сите мораат да бидат во брак. збориме за тоа што законот не препознава друга брачна заедница освен таа меѓу маж и жена. дури и забранетите бракови поради крвно сродство секогаш се цитирани меѓу маж и жена.
4. да, и општеството во америка еволуираше и дозволи мешани бракови. а, сега и хомосексуални. не видов дека во било која земја која ги има дозволено хомосексуалните бракови нешто осебно лошо се случува и дека педери се ебат по улици или не дај боже силуваат хетеросексуалци.
5. беше до скоро. ако не е прекршок, што тогаш се пените против нивната заедница? нели е подобро, ако веќе не е прекршок, да се стави таа заедница во законски рамки? за полесно решавање на евентуални спорови?

1. Шпанија (членка на ЕУ) законски легализира геј бракови и законски е легализиран секс со 13 годишни. Нели одиме во Европа (провери и да видиш кои се легални граници за секс во земјите во ЕУ, од 13 -15 години) Така да не мора да значи дека се шо е во ЕУ мора да се препише и кај нас.
2. Секс меѓу маж и жена доведува до потомство. Во 20 години брак (додека можат да имаат деца) покрај анални орални, хендџобој, свршување надвор, внатре... ќе се погоди и ќе се зачне нов живот. Некој има 1 некој 5 деца, некој ич али то е единствен природен начин за создавње потомство. Гејојте цел плоден век секој ден да се полнат еден во друг (во плодни денови дупло повеќе) никогаш ама баш никогаш нема да направат дете. Зато што тоа не е природно
3. Брак е еден, маж и жена, закон не познава ни полигамни бракови а многу поголем број на луѓе од колку шо има гејој покрај легалната женка си имаат и по некоја или неколку швалерки, законот не познава ни брак со малолетници, ни брак меќу блиски сродници.То е законот.
4.Америка не дозволи хомосексуалбни бракови, од 51 држава во америка геј брак е можен во 9 но на федерално ниво - не постои геј брак така да ако се омажиш за истополов партнер во Род Ајланд и се преселиш во Тексас, таму бракот не ти важи исто како што нема да ти важи пред федералните институции
5. Гејојте се слободни во својот сексуален избор, никој за тоа не може да ги прогонува, а ако сакаат да се урамат во закон, еве им плоштади, нек соберат 10.000 потписи и нек поднесат до владата и собрание предлог иницијатива за промена и донесување на закон или промена на закон.

Makedonija нит во турско, нит во самоилово, нит во партизанско немала 200.000 војници, камоли сега да има толку гејоњ.

Море, на Самоила му пукнало срцето од петнесет илјади оќорени, а Александров едвам собрал накај 150 илјади аскер од комити и селани едвам од трите дела под окупација.
Едино Александар имал двестеилјадна војска, ама то откако ги наклајл сите грци и персијци аскер (пошо тие по дифлот тие од антика се нели гејоњ ко шо милувате да арлаукате на цел глас), а и то е прашање, пошо го сокапал перискиот аскер со едвам 40 000.

Море, двесте илјади, а бе....Да бевте двесте илјади гејоњ и се дреуго нормално немаше да ја изгубиме во 2001 година.

И немаше да си имате гајле за паради. Кој бе излегол на двесте илјади.
А бе влади пагјаа со едвам десет илјади демонстранти по светов и веков каде со тенкој им излегоа против, а не двесте илјади плу подрашкачи, пардон подржувачи на ликот и делото Кочево.

Од лажги опашки ќе ви никнат, а ко ќе сте опашести тек тогаш нема да се дајт бракој или деца за посвојвање.

Колку хомоси во Македонија ? 200 000 ?! :vozbud::vozbud::vozbud:

Абе бегајте, тешка манипулација со бројки правите . Да бевте 200 000 до сега државава Холандија ќе ја направевте во поглед на геј права . Во Македонија има сaмо еден хомосексуалец, јавно деклариран со тапија - Кочо , свака част за човекот немам ништо лично со него .

Низ цела тема само ти одскокнуваш, ај да не те опоменам си велам ќе се опаметиш, ај низ прсти да ти прогледам, али стварно или блокирај си ја темава или јас ќе ти дадам бан од тема.
Ништо паметно не кажа, се некои глупости трескаш од прва страна и симнуваш ниво на дискусија.
Ти предлагам да ја прескокниш темава, добронамерно.

Мислам дека и Divider одамна ги исполнува условите за бан од тема. Му се чудам на годините ако стварно толку ги има.
Инаку околу темава, осудувања не се потребни, пола од тука што коментираат се однесуваат како деца од 10 години на темава. Ама едукацијата не е само теориско знаење.

Мислам дека и Divider одамна ги исполнува условите за бан од тема. Му се чудам на годините ако стварно толку ги има.
Инаку околу темава, осудувања не се потребни, пола од тука што коментираат се однесуваат како деца од 10 години на темава. Ама едукацијата не е само теориско знаење.

Да ги исполнува целосно.
Затоа следно само офлајн ќе ја гледа темата. Го фати бонусот од претходната тема. И Небо со последниот пост педериште, грефчиња, немаш социјален живот го оставам за пример да видат сите зошто се јадат казнени поени и банови, не после да плачат во прашања до администратори. МОП е опоменат пред бан. Ајде да видам дали ќе си ја проширите листата.

Што да кажам освен браво ако преку интернет intelligence се пребројувате. :)

Нема да идам во детали како знаеме за секоја индивидуа посебно, тебе не треба ни да те занимаат деталите, хетеро дечко ми се чиниш. Ако не сакаш да го прифатиш тоа, во ред.

Инаку само затоа што сме толкава бројка, не значи дека сите се заинтересирани за геј бракови. Исто како што имаш право да гласаш, и да не гласаш, ако сакаш. Ама правото на глас ти е дадено на располагање. Поентата за тие бракови е да бидат на располагање, ако му текне на некој пар да се вселат заедно и водат живот заедно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom