Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Мислиш на некој од либераливе му е гајле за понатамошниот живот на децата. Најбитно е да се покажат на дело како либерали, па за понатаму, нека му ја мисли детето што ке го посвојат бе. Видиш колку студии (?!) постојат за правилен развој на деца и во таква заедница.

А можеби и ќе тргне по патот на неговите родители (татковци) и тој ќе се испедери што знајш шо носи иднината... ?
Хомосексуалноста е вродена,генетска.Таа не е заради мода,како што многумина простаци милуваат да кажат или пак од бес или нешто слично.Навистина е глупаво некој да верува дека Рики Мартин од мода почнал мажи да дупи:D

Јас би сакал да знам дали би имало некакво влијание врз психичкиот развој на детето доколку е израснато во заедница на истополови партнери?
Во ред,јас сум за да се почитуваат правата на хомосексуалците и да имаат право да стапуваат во брак,сепак е нивен избор,но што правиме со посвојувањето на деца?Дали некое дете ако биде посвоено од гејови нема да му бидат прекршени неговите права?Зошто тоа дете да биде предмет на заебанција и понижување меѓу другите деца и воопшто општеството?Зарем сметате дека едно дете е доволно спремно да се носи со тие предизвици?Зборам од аспект на денешново општество,во меѓувреме можеби и ќе ни еволуира свеста па ќе размислуваме различно.За мене на пример воопшто институцијата брак е непотребна,но тоа не е темата.
Јас сум за брак,немам ништо против нечија одлука и определба но сум силно против посвојување на деца.

Мене ме изнацитираја дека едмек ќе му кажат дека не му се вистински родители и дека порано имал татко и мајка,но сега има само татко и уште еден татко.
Се со разговор се решавало,само се чекал да почни да јади детето потврда храна. (т.е. да потпорасни да не цица млеко)
--- надополнето: 12 октомври 2012 во 17:01 ---
Хомосексуалноста е вродена,генетска.Таа не е заради мода,како што многумина простаци милуваат да кажат или пак од бес или нешто слично.Навистина е глупаво некој да верува дека Рики Мартин од мода почнал мажи да дупи:D

Токму така, но сепак самата околина ќе го натера на тоа. :P

Мене ме изнацитираја дека едмек ќе му кажат дека не му се вистински родители и дека порано имал татко и мајка,но сега има само татко и уште еден татко.
Се со разговор се решавало,само се чекал да почни да јади детето потврда храна. (т.е. да потпорасни да не цица млеко)
Јас ти ја разбирам поентата и потполно те подржувам во тоа што го застапуваш.Можеш и хомофоб да бидеш,тоа е твое право,на пример јас не сум.Но,да внимаваме и на правата на децата,не само на хомосексуалците,така?Јас сум на ставот дека едно дете одгледувано од двајца мажи или жени не може да има нормално детство без трауми,од аспект на менталитетот на денешниве луѓе.
Кој мисли поинаку,може да напише како го замислува детството на тоа дете.
--- надополнето: 12 октомври 2012 во 17:10 ---
Мислиш на некој од либераливе му е гајле за понатамошниот живот на децата. Најбитно е да се покажат на дело како либерали, па за понатаму, нека му ја мисли детето што ке го посвојат бе. Видиш колку студии (?!) постојат за правилен развој на деца и во таква заедница.
Постои ли барем една?Сериозно те прашувам.

Ја мислам сега у моментот да се сменат законите и лгбт да имаат право на брак и посвојување, нема пет души да склучат брак, за посвојување да не збориме...
Хомосексуалноста е вродена, но не е генетска.

Јас сум на ставот дека едно дете одгледувано од двајца мажи или жени не може да има нормално детство без трауми,од аспект на менталитетот на денешниве луѓе.
Има истражувања правени во западна Европа, кои со докази кажуваат дека не си во право :)
И на запад има конзервативни и хомофобични луѓе...

Има истражувања правени во западна Европа, кои со докази кажуваат дека не си во право :)
Можеби сум во заблуда дека е генетска,но се мислам дека некаде сретнав дека наводно хомосексуалците имале промени во некој ген или така нешто слично,не ми замерувај,непозната тема ми е генетиката:)
Конзервативни и хомофобични луѓе има насекаде,освен во некои племиња во Јужна Америка каде хомосексуалноста ја сметаат за сосема природна и нормална,што всушност и е,на некој начин.Природна е сигурно,тука нема дилема.
Би сакал доколку си во можност да презентираш што велат тие истражувања?Баш би сакал да знам.

Не сум хомофобичен ниту имам омраза кон геј популацијата, но сум против легализација на геј браковите. Наместо брак би требало тоа да се замени со некоја правна рамка. Гледав пред некое време еден документарец за вистинска приказна на две жени лезбејки кои заедно живееле преку 25 години, што би се рекло цел еден брак истерале. Функционирале како сопружници само што не им било дадено правото да се регистираат. За време на нивното заедничко живеење изградиле, куќа, купиле нова кола, вила покрај езеро и тн . Бидејќи сето тоа што заеднички го создавале неможеле да го стават на заедничко име, законот не го дозволувал тоа. Тие целиот стекнат имот и богатство го ставале да гласи само една од партнерките. Но после еден век заедно жената на чие име е препишано целиот имот и богатство починува од рак, според законот нејзиниот имот го наследуваат нејзините роднини, кои што приграбуваат се што може да се земе а нејзината партнерка ја исфрлаат на улица и завршува како бездомник ! Иако пола од тоа наследство таа самата го има заработено на чесен начин, законски нема право на него.

Заради вакви ситуации распределба на имот и слични ситуации, треба да се стави тоа во некоја правна рамка за да се заштити другиот партнер. Но брак никако, затоа што тоа е еден чекор пред барањето за посвојување деца, кое што во никој случај не го одобрувам . Дефиницијата за родители многу добро се знае - мајка и татко . Како на тоа дете посвоено од геј двојка ќе му се објасни кој му е мајка, а кој татко ?! Кај нас таквите деца никогаш нема да бидат прифатени од околината, ќе бидат крајно исмејувани, маргинализирани и дискриминирани . Веројатноста е голема тоа дете околината да го истраматуизира. Едноставно како што рече министерот едно дете треба да биде правилно развивано, да расте и да се развива во брак во кој што ќе има мајка и татко во вистинска и биолошка форма на зборот , логички и природно е секое дете да има мајка и татко, а не еднополови родители.
--- надополнето: 12 октомври 2012 во 17:59 ---
Да ти ебам куќата без стопанка :icon_lol:.
Кога има хомосексуален брак таа куќа нема вагина која што може да се опцуе и со тоа се губи дел од македонската култура во која што коренито е вдлабено карање на стопанката, и тоа е една од причините зошто сум против хомосексуален брак.
Може да се погодат две стопанки и две вагини во еден таков брак :vozbud: :pos:

Да, ама тоа станува и мој проблем,поготово ако тој некој се шлепа со некого од ист пол пред очите на моето дете па и пред моите очи.Нашето општество е основано и се темели на вредностите на семејство,така сум воспитан,така ќе воспитувам и нема да дозволам некој (за мене) неарен во паметот да се шета слободно во оваа земја.Дома помеѓу четири зида што сака нека прави...ако сака нека се е** во уво.

До кога вакви муабети ќе правиме бе друже, викаш дека хомосексуалците биле опасност за твоето дете, за неговиот развој .................... па во општествата денеска имаш милион далеку полоши и поопасни појави, а вие сте се фатиле со ГЛБТ заедницата !

Еве ги ненормалните се докажуваат. ПА СЕКОЕ ДЕТЕ МОЖЕ ДА ДОЈДЕ ДО ВЕСНИКОТ БЕ НЕНОРМАЛНИ!! ИМА ЛИ ЗАКОНИ ВО ОВАА ДРЖАВА?
Коментари од граѓани:
http://www.facebook.com/photo.php?f....10150695346969879.420747.342505569878&type=1
18+| |18+
557665_10151231904644879_121026372_n.jpg

Ах, ете, демо-христијани шират морал и етика! И помагаат на власта да ни укаже што е добро а што зло...
Абе демо-христијани, скинете ограничувањето на времето кога да се зема алкохол, не тука ми глумете конзервативни!!
И оставете луѓето да водат љубов со кого сакаат, како сакаат и каде сакаат...
Аман веќе... досадни.
Ајде, одете си...

Ја мислам сега у моментот да се сменат законите и лгбт да имаат право на брак и посвојување, нема пет души да склучат брак, за посвојување да не збориме...

Не би се сложил да такво нешто нема генетски бекграунд, не негирам дека можеби и развојот на фетусот има влијание но сепак и хромозомите имаат влијание посебно HQ28 оваа разлика во мозокот не е случајна

Scientists at the Karolinska Institute studied brain scans of 90 gay and straight men and women, and found that the size of the two symmetrical halves of the brains of gay men more closely resembled those of straight women than they did straight men. In heterosexual women, the two halves of the brain are more or less the same size. In heterosexual men, the right hemisphere is slightly larger. Scans of the brains of gay men in the study, however, showed that their hemispheres were relatively symmetrical, like those of straight women, while the brains of homosexual women were asymmetrical like those of straight men. The number of nerves connecting the two sides of the brains of gay men were also more like the number in heterosexual women than in straight men.

Ова мора да е под влијание на многу фактори и ако има генетски можно е и исклучување на генот, нешто што наскоро ќе се прави со зависниците и ќе ја олесни нивната терапија па дури ќе може и кај младите превентивно да се делува посебно кај оние со историја на зависност а почнува од алкохол и никотин па се до кофеинска(последниве две се тешки од психички аспект и нема лекови или замена) зависност и на крај опоидна сега засега благодарение на нанотехнологијата се истражува и на shut down и на канцерогените гени а резултатите се задоволувачки а се гледа и крајот на скапите третмани за зависности, па не е исклучена и можноста за превентивно делување, ако некој неќе детето да му биде геј или лезбејка зошто да не.

Би сакал да видам барем неколку истражувања кои го тврдат спротивното бидејќи малку е за верување да на мало дете му биде сеедно, знам дека кај повозрасните деца нема ефект но кај малите единки не сум толку сигурен и неможам да бидам бидејќи не е исклучена можноста проблемот да се јави покасно.

Дали јас си правам филм дека во последно време за овие лица зборувате како да се заостанати или недај боже болни, нешто како нетокму??

ОН:

Лично не ми сметаат и ако бараат нека им се даде брак* немам ништо против се додека си имаат свои геј барови, своја фела а не ми сметаат ниту лично бидејќи човекот не е неговата сексуална ориентација(само пред мене да не се опуштаат ми се лоши) но имам резервиран став за посвојување деца бидејќи во средина како нашава па и на запад дури(нема богови исти курац е) нема шанси да детето не биде директно изложено на удар.

* мислам на унија или некој тип на партнерство цивилно за кое правниците можат да одговорат компетентно но не поддржувам коренита и радикална измена на законот т.е засега семејството како темел на општеството да не се чепка а некоја форма на партнерство нека се дозволи ете да немаме 200 000 луѓе маргинализирани и дискриминирани по тој основ.

Приоритет се

700 000 и повеќе дискриминирани, маргинализирани и НЕ МОЖАТ да имаат семојство како угнетени робови а сепак на никој не му е гајле што овие лица ги немаат основните човекови права првенствено правото на здрав и достоинствен живот, понатаму праведна надокнада за нивниот труд како би имале предуслови да оформат семејство и секако нивното право на слобода а човек не е слободен кога не може да издржи до први така да кај нас степенот на дискриминација е на мошне високо ниво, првен да се тргнеме од Африка по степен на сиромаштија, невработеност образование и здравство па потоа би поддржал некакво решение.
--- надополнето: 12 октомври 2012 во 18:27 ---
Еве ги ненормалните се докажуваат. ПА СЕКОЕ ДЕТЕ МОЖЕ ДА ДОЈДЕ ДО ВЕСНИКОТ БЕ НЕНОРМАЛНИ!! ИМА ЛИ ЗАКОНИ ВО ОВАА ДРЖАВА?
18+| |18+
557665_10151231904644879_121026372_n.jpg
Еве добра опција.

ПА СЕКОЕ ДЕТЕ МОЖЕ ДА ДОЈДЕ ДО ВЕСНИКОТ БЕ НЕНОРМАЛНИ!!

А некои и да пробаат од кај знаеш???:facepalm:

Ах, ете, демо-христијани шират морал и етика! И помагаат на власта да ни укаже што е добро а што зло...
Абе демо-христијани, скинете ограничувањето на времето кога да се зема алкохол, не тука ми глумете конзервативни!!
И оставете луѓето да водат љубов со кого сакаат, како сакаат и каде сакаат...
Аман веќе... досадни.
Ајде, одете си...

Алкохолот, дрогата и коцката се далеку поопасни појави отколку хомосексуалството и со право се забрануваат !

Бидејќи министерот зборува од позиција на министер и дел во својата изјава како став на партија би сакала јавно да го прашам колку хомосексуалци имаат во Владата и во својата партија?
До кога бе лицемерие?

Какви бракови какве пи*ке материне, нормална брачна заедница се знае е од еден маж и една жена...
Да, еден маж и една жена. И швалерка од страна. И можно е чат пат комшијата кога е на пат мажот. А не мора ни да е комшија.Измеѓу децата. Зборуваме за нормална фамилија од средната класа. Сеа ако е подолу, може и пари жената да заработува, мажот да гледа од страна и да наплаќа.. Децата се пак некаде измеѓу. Ама може очите имаат ме излажано премногу пати.
--- надополнето: 12 октомври 2012 во 18:40 ---
И таа правна рамка е наречена брак.
--- надополнето: 12 октомври 2012 во 18:42 ---
Бидејќи министерот зборува од позиција на министер и дел во својата изјава како став на партија би сакала јавно да го прашам колку хомосексуалци имаат во Владата и во својата партија?
До кога бе лицемерие?
Ако го погодиш одговорот во следните 5 минути, пиво!

Алкохолот, дрогата и коцката се далеку поопасни појави отколку хомосексуалството и со право се забрануваат !
Е кога ќе ми треснете вакво нешто...
Опасни се само луѓето, ајде да ги забраниме! Без разлика на пол, вера, идеологија, луѓето се опасни бидејќи не знаеме како реагираат на дадени ситуации...
Ајде, забранете ги. Што бре сите се научивте ако не можете со нештото да се справите веднаш да го забранувате????
Кој ве учи така?
Од дома? Од улицата? Политиката наша??? Интернетот??

Ако некој не може да се справи со своите „демони“ нека го проголтаат, нема што некој друг да му забранува на некој што да прави ако овој нема ум до каде му е границата!
Ајде малку новите родители да почнат да биваат родители и да си ги научат децата што е опасно и што не! А не да шетаат по кафичите и да ги забораваат децата на нет каде што има се и сешто!!!
Перењето мозок на децата како „семејство“ е ова, но не она е само неспособноста на родителот да објасни на едно дете (сигурно не мислам на дете од 5 години) ниту за сексот, ниту за љубовта, ниту за луѓето дека се различни а сепак исти. Заради нас, постарите и нашето ограничување, добиваме НЕЗДРАВО потомство кое е уште поосамено и поограничено од нас самите!

Во мое време алкохолот не беше забранет... па гледам сите не спопадна едно зло... тешко зло... Денес е забранет па децата (15+) пак пијат и тоа не ни знаат како и колку!

НЕ Е ДО ЗАБРАНУВАЊЕТО, ДО ВИСТИНСКАТА ЕДУКАЦИЈА Е! НЕ СЕКОЕ ЗНАЕЊЕ Е МОЌ: ПОСТОИ ЗНАЕЊЕ ШТО Е РОПСТВО И СТРАВ!

П.С. Телевизорот е опасен. Мало дете може со чаша од масата да го тресни и да го разнесе и да остане слепо. Ајде да ги забраниме телевизорите или да се донесе закон тв-то да биде минимум 1.54 метра над подот и 2.2 метри од извишена површина!!!!

П.П.С. Треба да разберите дека може и без забрани да се поправа општеството. Само треба знаење и разбирање.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom