Косово со најмногу неписмени во Европа

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 октомври 2012
Мислења
278
Поени од реакции
212
:гомце:
Дали мислиш дека сме малоумни? Изгледа тоа е општото мислење на сите албанци, дека сите други се малоумни и ќе прифатат се што имате да кажете.
КАДЕ биле албанците дискриминирани во Југославија? Не учеле во државните училишта?! :гомце:x2! Ова ме потсеќа кога еден албанец што работеше кај татко ми, ружен ко лопов, изјави дека не можел да си фати женска зашто бил репресиран од властите во Југославија.
Туку, си имале луѓето попаметна работа, за дилање дрога, грам-два, на една рака тоа може да се изброи, органиве исто, едно срце, два бубрега, два бели дроба, што треба повеќе? Едно раче само, не ти требаат букви, што ќе им е да читаат.
Никој не ве репресира БРЕ, сами си се правите жртви. Различно е дали можете и дали сакате да се образувате. Тоа зависи од вас, не од власта или од било чија дискриминација.

Дека биле протерани албанските работници, мало морген. А за училиштата, сосема разбирливо. Се наоѓале на територија на која албанскиот не бил официјален јазик. Ако сакале да учат на албански, требало да одат во Албанија. Дали си видел училишта на албански во Германија, Италија, Франција? Ама демократијата и еднаквоста различно се спроведува на различни места, за жал.
r

Ne ste maloumni samo ste isma smesa od Srbija dobar proizvod izlegovte od srbite taka da Albancite nigoas ne montirale slucaii da ne pocnam da ti gi nabrjovuam sakvte cela evropa da ja lazete ama malo morgen vo toa :) a za Kosovarite ke ti kazam nesto pola Albanska Politicka elita na celo so Dr-prof Sali Berisha site imaat potelko od Kosovo Lulzim Basha isto e od Drenica seloto od Komandatot Adem Jashari :) Kreshnik Spahiu idniot premeier na Albanija sto ke bide vo slednive godini isto taka e od Prizren i uste mnogu drugi kako i Arben Xhaferi po poteklo e od Kosovo ama e roden vo Tetovo taka da nemoj da kenjas bez veze tuka naj obrazovnite Albanci se od Kosovo toa site go znaeme i de fakto Albanija i Kosovo se veke spoeni drzavi edna ista fudbalska reprezentacija skoro da nema granici sega uste malce istiot prefiks ke go imaat +355 i uste mnogu drugi raboti.

i za kraj da ti kazam nesto mnogu makedonci jadete leb od Kosovarite celo skopje e prepolno sekoj den so kosovari kupuvaat na veliko niz cela makedonija trosat pari vo makedonija taka da nemojte so ti sovinisticki propagandi imajte malce doblest za nekoj raboti i barem malce potrudete se da bidete objektivni.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Не бе не ова мора да е грешка некоја.
--- надополнето: 9 октомври 2012 во 13:04 ---
r

Ne ste maloumni samo ste isma smesa od Srbija dobar proizvod izlegovte od srbite taka da Albancite nigoas ne montirale slucaii da ne pocnam da ti gi nabrjovuam sakvte cela evropa da ja lazete ama malo morgen vo toa :) a za Kosovarite ke ti kazam nesto pola Albanska Politicka elita na celo so Dr-prof Sali Berisha site imaat potelko od Kosovo Lulzim Basha isto e od Drenica seloto od Komandatot Adem Jashari :) Kreshnik Spahiu idniot premeier na Albanija sto ke bide vo slednive godini isto taka e od Prizren i uste mnogu drugi kako i Arben Xhaferi po poteklo e od Kosovo ama e roden vo Tetovo taka da nemoj da kenjas bez veze tuka naj obrazovnite Albanci se od Kosovo toa site go znaeme i de fakto Albanija i Kosovo se veke spoeni drzavi edna ista fudbalska reprezentacija skoro da nema granici sega uste malce istiot prefiks ke go imaat +355 i uste mnogu drugi raboti.

i za kraj da ti kazam nesto mnogu makedonci jadete leb od Kosovarite celo skopje e prepolno sekoj den so kosovari kupuvaat na veliko niz cela makedonija trosat pari vo makedonija taka da nemojte so ti sovinisticki propagandi imajte malce doblest za nekoj raboti i barem malce potrudete se da bidete objektivni.
Абе џабе ви се и пет држави кога на ништо не личите.

W

Werther

Гостин
Сега од некаде ќе излезе еден мистериозен човек по име Дарданиа и ќе не убеди сите дека пола Косово се со докторати.

Член од
1 октомври 2012
Мислења
278
Поени од реакции
212
ako gledas taka znaci vie pola ste bugari srbi i neznam sto nemoj da pisuvas gluposti zosto ne sum naucen da lazam pisuvam toa sto go znam so tocni informacii a ne samo kolku da pisam i da navredam nekogo i poveke nema sto da pisuvam na ovaa tema gledam deka na mnogu luge im e ispran mozokot i se uste dnevnen obrok im e nacionalizmot :) pozdrav
--- надополнето: 9 октомври 2012 во 15:17 ---
Сега од некаде ќе излезе еден мистериозен човек по име Дарданиа и ќе не убеди сите дека пола Косово се со докторати.
Ne be druze nikoj ne ve ubeduva za nisto i nema potreba od ubeduvanje sekoj neka si go gleda svojot dvor ama da ne navreduva nikogo a na vas sekoj vtor post vie so navredi jas ve razbiram vas ama trebeba poleka da ja priftatite realnosta vo MKD I REGIONOT :)

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
А ние па што фајде видовне што од 10 среднисти 9 се запишуваат на факултет тоа чудо не видено, една писменост овде држ ме мајко.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Ja ne znam shto e forava na shponovite da gi branat shponovite od kosovo kao demek eve ima i po neuki od niv... Isto taka ne znam, shto e forava na maqedoncite da se mavat po gradi kao demek eve nie sme antichki, shponovite znaat kalash...

Da si ja gledavme sekoj svojata rabota... eheeee <3

Член од
1 октомври 2012
Мислења
278
Поени од реакции
212
А ние па што фајде видовне што од 10 среднисти 9 се запишуваат на факултет тоа чудо не видено, една писменост овде држ ме мајко.
so fajde ke vidat uci fakultet majkamu pusi sekoj den vo partija tatkomu dobiva dupenje vo supak sekoj den od 8 do 16 casot na rabota i posle ke zavrsi fakultet i ke se vraboti e toa e fajdeto so go dobivaat nasive luge sto ziveat vo MKD zboram za partiski voojnici pusaci :)

W

Werther

Гостин
Ne be druze nikoj ne ve ubeduva za nisto i nema potreba od ubeduvanje sekoj neka si go gleda svojot dvor ama da ne navreduva nikogo a na vas sekoj vtor post vie so navredi jas ve razbiram vas ama trebeba poleka da ja priftatite realnosta vo MKD I REGIONOT :)
Па ако одиме по таа изрека вие највеќе гледате по туѓи дворови во 1990,2000 души излеговте во Тетово и баравте независност во Западна Македонија,јануари 1992 одржавте референдум за афтономија во делот на Западна Македонија, на 31 март 1992 голем број Албанци демонстрираа во Скопје и бараа од меѓународната заедница да не ја признае Македонската држава...Сега Косово го собравте од Србите рушевте цркви,иселувавте невин народ...НЕ И ТРЕБАТЕ НА ЕВРОПА ВИЕ МУСЛИМАНИТЕ ТОА Е ФАКТ !И немај гајле си ја знаеме ситуацијата во земјата каква ни е.

Член од
1 октомври 2012
Мислења
278
Поени од реакции
212
Па ако одиме по таа изрека вие највеќе гледате по туѓи дворови во 1990,2000 души излеговте во Тетово и баравте независност во Западна Македонија,јануари 1992 одржавте референдум за афтономија во делот на Западна Македонија, на 31 март 1992 голем број Албанци демонстрираа во Скопје и бараа од меѓународната заедница да не ја признае Македонската држава...Сега Косово го собравте од Србите рушевте цркви,иселувавте невин народ...НЕ И ТРЕБАТЕ НА ЕВРОПА ВИЕ МУСЛИМАНИТЕ ТОА Е ФАКТ !И немај гајле си ја знаеме ситуацијата во земјата каква ни е.
Koj tugi dvorovi be ne zaebavaj vie palevte ambasadi na USA vo pomos na vasite braka srbi koj ne vi ja priznavaat verata a sto e obratno od Albancite koj nikogas ne ja negirale makedonskata istorija jazik vera i mnogu drugi raboti ama nemate doblest toa da go kazaete i od vasata nemok sto ste mnogu slabi celiot gnev go isturate vrz albancite poglednete malce po daleku Bugarite jazikot ne vi go priznavaat Grcite imeto Srbite crkvata a Albanija nisto ne vi negira na vas nie ne sme krivi sto nekoj ve negira kako nacija :) a za Albncite nie pripagame na 3 veri Muslimani Katolici i Pravoslavni taka da sme nacija broj 1 vo svetot po meguverska tolerancija sto kaj vas e toa naucna fantastika pozdrav druze.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
A vas pravoslavcite tolku ve sakaat , sto niedna zemja seuste nee e vo Sengen :) Odnosno edna e "grcka" i ta ja odnese celata EU vo ekonomski propast ., i so toa ke se pofalis :гомце:

W

Werther

Гостин
Koj tugi dvorovi be ne zaebavaj vie palevte ambasadi na USA vo pomos na vasite braka srbi koj ne vi ja priznavaat verata a sto e obratno od Albancite koj nikogas ne ja negirale makedonskata istorija jazik vera i mnogu drugi raboti ama nemate doblest toa da go kazaete i od vasata nemok sto ste mnogu slabi celiot gnev go isturate vrz albancite poglednete malce po daleku Bugarite jazikot ne vi go priznavaat Grcite imeto Srbite crkvata a Albanija nisto ne vi negira na vas nie ne sme krivi sto nekoj ve negira kako nacija :) a za Albncite nie pripagame na 3 veri Muslimani Katolici i Pravoslavni taka da sme nacija broj 1 vo svetot po meguverska tolerancija sto kaj vas e toa naucna fantastika pozdrav druze.
Подобро да не негираат отколку да вршат обиди да ни ја земат пола држава.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
...jas ve razbiram vas ama trebeba poleka da ja priftatite realnosta ...
Знаеш коа ќе не разбереш?
Коа на Рамазан некој Каур Македонец, ќе скине четири-пет никому криви Албанчиња-Муслиманчиња и после ние сите ќе излеземе на протести и ќе бараме слобода за убијците, ќе урламе дека се невини и притоа ќе тепаме стари Албанки по аутобуски и ќе викаме Смрт за Сечени.
Е тогаш ќе не разбереш, али не до крај, затоа тоа не е се што ни го направивте и ни го правите секојдневно.

W

Werther

Гостин
A vas pravoslavcite tolku ve sakaat , sto niedna zemja seuste nee e vo Sengen :) Odnosno edna e "grcka" i ta ja odnese celata EU vo ekonomski propast ., i so toa ke se pofalis :гомце:
Европа ја направи најголемата грешка ако гледаме така што вас муслиманите ве пушти да работите и да добивате државјанства на Европски земји.

Член од
1 октомври 2012
Мислења
278
Поени од реакции
212
Подобро да не негираат отколку да вршат обиди да ни ја земат пола држава.
Nikoj ne sakal da vi ja zeme drzavata da sme sakale do denes od damna ke bese toa ama nie sme AUTOKTONI VO OVAA ZEMIJA i ne moze nekoj da ne pravi budala i nie plakame danok pa da moze nekoj da si igra so nasite pari taka da poleka sve ke si dojde na svoe mesto nie samo barame delot od budzetot da bide namenet i za nas i toa e kraj na muabetot nema veke dilemi vo toa za golem albanija kako sto nekoj go kazuva denes tie i golema albanija i golema makedonija kaj sakas odi so sakas pravi nemas vizi nemas nisto zaebete ne vi pali veke na taa fora sega treba nesto drugo da izmislite zosto za montiranje ste broj 1 bez konkurencija i propaganda stara skola ::) od Belgrad

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom