- Член од
- 1 октомври 2012
- Мислења
- 278
- Поени од реакции
- 212
r
Дали мислиш дека сме малоумни? Изгледа тоа е општото мислење на сите албанци, дека сите други се малоумни и ќе прифатат се што имате да кажете.
КАДЕ биле албанците дискриминирани во Југославија? Не учеле во државните училишта?!x2! Ова ме потсеќа кога еден албанец што работеше кај татко ми, ружен ко лопов, изјави дека не можел да си фати женска зашто бил репресиран од властите во Југославија.
Туку, си имале луѓето попаметна работа, за дилање дрога, грам-два, на една рака тоа може да се изброи, органиве исто, едно срце, два бубрега, два бели дроба, што треба повеќе? Едно раче само, не ти требаат букви, што ќе им е да читаат.
Никој не ве репресира БРЕ, сами си се правите жртви. Различно е дали можете и дали сакате да се образувате. Тоа зависи од вас, не од власта или од било чија дискриминација.
Дека биле протерани албанските работници, мало морген. А за училиштата, сосема разбирливо. Се наоѓале на територија на која албанскиот не бил официјален јазик. Ако сакале да учат на албански, требало да одат во Албанија. Дали си видел училишта на албански во Германија, Италија, Франција? Ама демократијата и еднаквоста различно се спроведува на различни места, за жал.
Ne ste maloumni samo ste isma smesa od Srbija dobar proizvod izlegovte od srbite taka da Albancite nigoas ne montirale slucaii da ne pocnam da ti gi nabrjovuam sakvte cela evropa da ja lazete ama malo morgen vo toa
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
i za kraj da ti kazam nesto mnogu makedonci jadete leb od Kosovarite celo skopje e prepolno sekoj den so kosovari kupuvaat na veliko niz cela makedonija trosat pari vo makedonija taka da nemojte so ti sovinisticki propagandi imajte malce doblest za nekoj raboti i barem malce potrudete se da bidete objektivni.