Навивачки групи на подрачјето на бивша СФРЈ

• Креатор на темата Креатор на темата RedStarFan
  • Време на започнување Време на започнување
У Мостар мораше да има нереди, Муслимани гостуваат кај Хрвати. А навивачките приказни се рамни на ловечките, Едниве викаат ви влеговме ве тепавме у кафичот, другиве викаат немаше ултраси таму обични луѓе беа, и сега на кој да веруваш? Комбево запалено ништо страшно, ќе се вратат на авто стоп дома, а превозникот пошо им е изнајмено комбево исгурно ни крив ни дужен ќе нема што да работи и да издржува фамилија да речеме...

Еве уште нешто од вчера
Utisak posle utakmice. Stali mi u kafance da popijemo nešto i vidimo ćelavog lika sa dva ortaka koji izlazi iz Audija BG table, a vise mu dva retrovizora na nekim kablovima, očito slomljeni. Seli u kafanu, ja mu kažem jbm im li mamicu seljačku, sjebaše ti auto, da platimo piće za utehu. Kaže lik, ja sam brate iz Kragujevca, kupio sam auto skoro, a i nisam bio na utakmici, jebe mi se za fudbal. No, pivo su popili.
Разбирам бе све, и ривалитет и мржња спрема Бг и желба да се докаже кој е кој у градот, али да кршиш коли само ради тоа што се од друг град не разбирам никако, дебилно ми е. Па ако си толку јак начекај го и истепајте се, ебате глупиот.

Ајде пак да направиме рефреш на темата :D
Се смеете на моменталната состојба на Гробари, а го заборавате блиското минато... За ова ви зборев неколку пати, да не беше фондацијата "За моју звезду" (или како и да беше), ќе си бевте уште во ист број... :)

29ptfs3.jpg

П.С. Не ми е целта да провоцирам, ставот кој го имате неможе никој да ви го смени, само да отворам тема некоја, да има малку дискусија :D

Има малце разлика али ајде, ова е ради клубот, не поради мафијашки работи. :D Иначе таман работа отвори делије.нет цела тема има отворена од тој на шипка што е да не се исмејуваат Гробари. Тоа по балкан ултрас на фб што е 1,2,3,4,5 сви су ту се детски фори :)

Од време на време може да се чепне, ама никој не знае кога неговата група ќе ја здрма нешто вакво.

Има малце разлика али ајде, ова е ради клубот, не поради мафијашки работи. :D Иначе таман работа отвори делије.нет цела тема има отворена од тој на шипка што е да не се исмејуваат Гробари. Тоа по балкан ултрас на фб што е 1,2,3,4,5 сви су ту се детски фори :)

Од време на време може да се чепне, ама никој не знае кога неговата група ќе ја здрма нешто вакво.

И Гробари 1998/99 имаа вакви проблеми, па ги решија... Ама сега иде на лошо, никако на подобро... За Евро утакмици фул Југ, за Хајдук Кула и остали троцифрени :(...

Јас се надевам дека ќе се реши брзо се, мада тешко изгледа тоа во овие моменти...

Одлично гостовање денес во Ниш:
1.jpg

Кортео сред Ниш

v260936p1.jpg

Димови, бакљи, кореографија со ленти и хартии.

view_photo.php

Од навивањето уште нема видео.

Ај некој нешто подетално за инцидентот денес меѓу Гробари Падињак и Таурунум слушам интересно било :)

Ај некој нешто подетално за инцидентот денес меѓу Гробари Падињак и Таурунум слушам интересно било :)
Мене ми кажаа дека Таурунуми го јаделе што е и логично у нивна населба играле Падинска скела (Падињак). Навијачите бегале по населба од полиција...

Да да знам и ја тоа прочитав, ама нешто поопширно. Наводно овие Гробари минале и преку полицијата и пред стадион негде ги дочекале таурунум, ама што и како не се знае, а знам тука има гробари и делии што редовно идат па да не знаат нешто повеќе :D

Еве за дуелот Гробари Падињак vs Таурунуми :)
http://www.kurir-info.rs/grobari-pretukli-navijace-zemuna-u-padinskoj-skeli-clanak-447533
Гробари го пробиле кордонот полиција и судар со Таурунум, го јаделе овие вторите ептен... Почнала акција на полицијата и Гробари почнале со бегање за да нема приведени... Падињак е место каде што нема затворени простори, се е рамнина, па како што прочитав, немало каде да се сокријат од полиција, па некој изел пендрак по грб :D

А, ова во Ниш :mad:
http://www.kurir-info.rs/masovna-tuca-grobara-u-cairu-clanak-447691
Уште против ОФК Београд, Нишки Картел покажувале среден прст кон Забранети, им скандирале како сите ќе завршат како Перовиќ Иван :facepalm:... Денес на ракомет, општи хаос... Картел го јаделе во нивни град, дури на момент и полицијата неможела да интервенира, па ги оставила на милост и немилост... Ебем ти поделби :mad:

Радовци?
Па види ги бе кој графит го шкртаат... Обелиќ, Срби ли се што ли се?

Да УФ се. Мада и ова не чуди, кога ќе се земе у обзир дека немаат два грама мозок, а и едно време кружеше приказна по навијачкиве форуми дека се во блиски односи со Торцида:facepalm:
А ваму ми глумат про-српски настроени, и пеат песни од типот „Џаба Звезди и титула триста, кад на грбу петокрака блиста“ :tapp:.

Видов и на уште една слика дека го ишкртале тој големиот графит што ти беше едно време на аватар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom