Дерби: Вардар - Пелистер (недела, 19 часот)

Кој ќе излезе како победник?

• Вкупно гласачи
    144
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Еве ви за тие што ќе доаѓате во Скопје код на оденсување:
Objavuva za "Shankurinjata" upatstvo za odnesuvanje pri nivnata denesna poseta na Metropolata:

1. Ne barajte od mashinovozacho da zastani da mu se poradvate na aerodromo, toj e od drugatastrana;
2. Ne se plashete, toa ne se borbeni oklopni vozila, avtobusite vo Skopje se dvospratni.
3. Trgovskite centri denes ne rabotat, nedela e. Voodusevuvajte im se odnadvor.
4. Ne prashvajte za vashite studentki od rodnio kraj. Imaat rabota;
5. Ne gnetete mnogu vo McDonald's, nema da mozite da navivate;
6. Koga ke vlegvate na stadiono, vlegvajte eden po eden, drzejki se za racinjata. Golem e mnogu, da ne se zaginite, koj ke ve bara posle...
:D

Тука те чекав момче...
Точно е дека не знам шо прајте вие во приватниот живот,а богами истото важи и за тебе и за другарчињата...
Шо муабети се тие,јас имам повеќе утакмици гледано во живо од сите?
Па од кај знајш ти другите колку утакмици имаат гледано?
Еве на пример јас,шо одам 20 години на фудбал?шо сум бил дел од сите сезони на ФК Пелистер во независна Македонија....(сигурно немаш повеќе утакмици од мене,така да не ја сечи раката за џабе)......;)
И шо,сега јас треба да се правам мангуп,ехее јас се знам,имам гледано еден куп утакмици....
Од кај знам кој чита овде на форум,сигурно има еден куп шо имаат повеќе од мене години стаж на фудбал..
И шо,сега јас треба да изигравам сезнајко како тебе,па да ги омаловажувам другите?
Демек,кој сум јас,јас се знам,јас сум најпаметен...
Да не го тупам,ок е,го разбираш фудбалот,пратиш респект за ова...сериозно....
Ама немој да генерализираш,демек ако се закараш со некој на форум и те нервира...и шо?Демек Цела Битола се клошари.....па ај ќе го дрвиме овде....
Истото важи и обратно....
Е ова го испишавте во 2О и кусур страни....кој сме ние,кој сте вие....дрн,дрн..овие ги изебавме,па ние овие ги изебавме....па ќе ве скршиме,ќе ве нашлакаме,сите хулигани сме,сите сме фајтери....(а не е така)......ок е провокациите,пецкања...ама смешно делува вака на форум........(барем за некој шо има доволен број на години да разбери)....:D
Ама важно е да се пополни слободното време....
Не ми ја сваќаш поентата, вие први почнавте со лични навреди, битолските сестри се во ранг на вашето дрвење за педерите. Тоа е пецкање кое лично го сваќам како заебанции, ниту ме задира ако некој ми вика дека сме биле педери (пошто си знам дека не е вистина), али вие некако многу сте сериозни, или па ве заболе вистината, како што јас реално ќе се напалев ако ни кењавте за зголемените права на Албанците во Скопје (нешто што реално и не е наша вина, али уште повеќе боли кога знаеш дека те ебаваат а ништо неможеш да направиш :)).

Вие први дававте обвинувања не сме оделе на утакмици. Јас си ги познавам луѓето, одиме и дома и гости (нормално ради обврски ќе се пропушти нешто), а пошто и како навивачка група сме убедливо најредовни на гости, тешко дека членови на друга група би можеле да имаат повеќе меча од наш изгледано :)
Не е фалба или правење мангуп туку реалност...

Тепање, закани, пцуење никој не спомна, или јас сум ќор :icon_mrgr:

П.с. конечно derby day :icon_mrgr:

Ај да пишам што очекувам од уткамицава и да почнам да се спремам полека:
Како прво очекувам од фудбалерите на Вардар убедлива победа споре мене тип за спортска 1-1 и 4+ и осеќам дека со петарда ќе ги испратиме.
На трбина за чкембари не знам ете очекувам да им биде ова најмасовно гостување во нивната историја бројка според мене како што највуваат они 400+, од нас Комити очекувам бројка околу 1000 навивачи и сигурен сум дека ќе имаме добро наивање и одлично пиротехничко шоу.
За јужна очекувам да има околу 2000+ публика.
Толку од мене се гледаме на стадион :D

536184_10151083835693652_235694403_n.jpg

Карти на стадион може ли да се земат или само од тобако?

Сигурно прашал некој и пред мене ама ме мрзи да барам на 25 страни...
Ќе има пренос на МТВ или стрим по интернетов? :)

Сигурно прашал некој и пред мене ама ме мрзи да барам на 25 страни...
Ќе има пренос на МТВ или стрим по интернетов? :)
Нема да има ни пренос, а ни стрим...
Пренос нема поради тоа што МТВ веќе ги откупиле правата за ракометната ЛШ, ќе даваат Шамбери-Металург...

• Ми се допаѓа
Reactions: |S|
Во врска со преносот, мислам дека за овој дерби натпревар мораше да се договорат ФФМ и МТВ, да се помести во термин во кој ќе може МТВ да врши пренос, а не вака ќе гледаме глупава утакмица од Турново, а нема да можеме да го гледаме најголемото македонско дерби!

Во врска со преносот, мислам дека за овој дерби натпревар мораше да се договорат ФФМ и МТВ, да се помести во термин во кој ќе може МТВ да врши пренос, а не вака ќе гледаме глупава утакмица од Турново, а нема да можеме да го гледаме најголемото македонско дерби!
Требало МТВ и управата на Вардар да се договорат за термин. ФФМ сигурно би дала дозвола за било кој термин.

Инаку од Битола тргнале 7 полни вагони плус коли, тоа му доаѓа некаде околу 500 души :D
Бројка за поздравување, штета што ќе си отидат со празни раце од Скопје :icon_mrgr:

Toа и ја го мислев, ама се мислам дека не е направен таков потег само поради фактот дека неколку пати по ред оди Вардар низ преноси, па нели се бунеа многу зошто само Вардар го давале, а ракометот им дојде како кец на десетка, па се оправдаа со него.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom