Дерби: Вардар - Пелистер (недела, 19 часот)

Кој ќе излезе како победник?

• Вкупно гласачи
    144
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас па баш мислам дека ќе биде убава утакмица за око...
И двете екипи играат отворено, Вардар дома има просек од 4 гола, плус во дерби секогаш се влегува помотивирано, а познавајќи го Благоја се ќе фрли на една карта (напасдот) со што ќе се остави доста простор за контри...
Па минатиот пат кога игравме со најслабите состави во историјата, утакмицата пак изобилуваше со шанси и интересен фудбал, иако пола од шансите беа пошто одбраните ја промашуваа топката :LOL:
Али помина тоа време и двата тима имаат квалитетни состави во моментов.

mart11n така а? А ова: Селекторот на Македонската фудбалска селекција при составувањето на екипата решил да повика играчи од домашното првенство. Повикал играчи од ВАРДАР, РАБОТНИЧКИ, ПОБЕДА… кога дошол во Битола за да повика некој од ПЕЛИСТЕР, селекторот гледал, гледал…се мислел, и на крај рекол:
- Било кој нека дојди, во секоја репрезентација мора да има и по некој кој ќе ги чисти копачките и ќе ги собира топките од зад голот… :pos:

Еве и еден поздрав со песнава:

Зошто на скопјанец му е полесно да биде хомосексуалец отколку интелектуалец ???
- Затоа што полесно му влегува во газот отколку во паметот !!!
Па гледајќи ги вашите пароли кои се напишани во стил на 5 годишно дете со милион печатни грешки, тешко дека вие сте интелектуалците :icon_mrgr:
Остана да бидете оние другите :icon_mrgr:

П.с. Боки13 има Битолско потекло, ете од кај му е педерската жичка :свиркам:

се гледа дека сте доволно испровоцирани и нормално е да враќате, ама то е боли вистината :)

се гледа дека сте доволно испровоцирани и нормално е да враќате, ама то е боли вистината :)
Не, види вака. Пред се да напоменам дека сум женско. :P
Јас ова не го гледам како голема провокација, туку ривалство и се надевам дека нема да прерасне во некои големи провокации. Нормално е пред вакво Дерби да има вакви "искри". Навивање не е постојано да се дофрлаат некои вулгаризми, туку искрено да го сакаш тимот и само поради тоа да одиш на трибина, а не на лечење некои свои комплекси, или: "Абе пеер сеа ќе идам на трибина маме ќе им еам бе шо им е на нив бев у Битола вчера брат и еден ми се курчеше ако го фатам ќе го здрвам од ќутек бе". Или вие битолчани: "Лошо ќе биди брат, ќе ги ееме скопјаниве, доваѓаат тука и се прат ама ќе видиме кој ќе биди фраерот".
Ова се детски муабети, пубертет стил. ;)
Јас посакувам да има добар натпревар и добро навивање, спортски дух. :)

Дечко сепак за плуќа збориме не за плуг .. плугови ниви имате тоа :pos:
Па зато имаме плуќа, по цел ден на нива не е заебанција. Треба спремен да си.

На играчки кадар Вардар е подобар од Пелистер, но на вакви дерби утакмици се се заборава и кој е подобар и дали се исплатени платите или не, едноставно и самите фудбалери живеат за ова дерби !!!
Со оглед на тоа што каква атмосвера има во клубот и кај навивачите мислам спремни сме за да ги изненадиме Вардар, би бил задоволен и со бод, а зошто да не и со 3 бода...
Добро е што напаѓачите ни се во форма (Главевски и Димитровски) а на другите позиции сме одлично покриени...
Па по подолго време мислам ќе гледаме вистинско дерби !!! :vozbud:
Овај пат се очекува да дојдиме во голема бројка како никогаш до сега, па да пишиме нова историја и секако нашите фудбалери да ни поклонат победа за роденденот на групата !!!
40649044651420873420058.jpg

И да ми ја нудат Каролина Гочева, би ја манал иако сум од Битолааааа :D :pos:

...Тебе песна не те весели, вчера Вардар, денес Миравци...

Еби се Вардарееее :D

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE
Ви дадоа гага возови па да видите малце што е град :icon_mrgr:
Штета што не игравме една недела покасно, ќе можевте да го видите и новиот трогвски :icon_lol:

Сигурно на сред СК ќе ви пееме (пеат ако не дојдам :D ) и за вас и за делот со браќата, но никој нема да не гибни :D сила бе :D Пелистер - Миравци :D дерби :D

Абе зелениве у 1 ќе тргале, ние во 1 би тргнале кога би се играла од 3 :pos:Да го искористат превозот па да се сликаат низ Скопје :icon_mrgr:

Комплекс имате од нас КОМИТИ немате аеродром немате трговски гревови битолски :icon_mrgr:

Иначе па вие и 150 да дојдете ќе биде нешто невидено во последниве години :LOL:

Бошето ако не дојде од Лисолај, јас бојкотирам :icon_mrgr:
Има работа на нива он и најверојатно ќе дојде со чартерот во недела :D
--- надополнето: 26 септември 2012 во 21:33 ---
hahahaha boseto e urbana legenda ako e od selo

P.S Celo skopje seljaci
a na zapad pederi
vie se raduvate
na vardar od MIravci
На кој ритам ја пеете песнава бе ?

Статус
Затворена за нови мислења.