Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.525
Поени од реакции
14.992
Со тоа сакаше да кажеш: Јас избрав да престанам да се нервирам, а не да престанам да го гледам Милан, како тебе.Сфатив многу добро, не се правдај :icon_lol:
Ајде сега ’теорије завере’! :icon_lol:

Не, најозбилно, глупо ми беше да се нервирам толку за фудбалски клуб , па нека е и Милан... Затоа така си рекеов, и чудно си се убедив да не се нервирам.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Го дава Ибра и Силва и не зима ништо квалитетно...колку ми е мерак што им се плеска у фаца овака... :)

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Немој оние 10 почетни минути да ве натераат да мислите дека денес Милан изиграл подбро од претходните утакмици.Факт е дека мрднаа малце повеќе и заличија колку толку на тим на почетокот но Милан веќе 4 утакмици по ред нема создадено шанса за гол од добро изградена акција.Со Болоња Пацини со 3 индивидуални потези ја реши утакмицата,со Сампдорија и Аталанта бевме нула,а со Андерлехт да не правам муабет и денес гол од далечина на Шарави.

Огрома грешка ќе се направи ако целата вина се обидат да му ја префрлат на Алегри затоа што за моменталнава ситуација се криви СИТЕ....од Берлускони до човекот што го чисти Сан Сиро. Играчите се навлезени во минус со мотивираноста и желбата за победа,сите си играат по свое и затоа никако не можеме да заличиме на тим.Цела среќа е што поединци даваат 100% од себе инаку од 4 утакмици ќе имавме 4 порази.Алегри е крив заради некои аматерски потези но со играчиве што ги има на располагање горе-доле толкави се можностите на тимот,а Берлускони мораше да инвестира во тимот и да доведе класа играчи.За ова што се случува со повредиве веќе и не ми се коментира...дали медицинскиот тим е крив или Алегри поставува лошо тренинзи не знам но кога квалитетот е сведен на минимум ова со повредиве не прави дупло послаби и тој проблем мораше да се реши уште летоска но тогаша имаа друга работа одговорните за тимот....заработуваа од продажба на играчи и слично.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Сидорф пак 2 гола :pos:
Не требаше да си иде иако се влечеше по терен знаеше да плесне гол од 20 метри. Ништо не повеќе добивме со бесплатниот Траоре кој ни господ не знае каде е во моментов.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.570
Поени од реакции
5.573
Да бе дур играше сите го бркавте сеа нетребал да иде...
Требаше да иде и тоа како, 36 години има чуекот чути ал заминаа старите, сеа тоа што не се донесоа квалитетни замени си е друг моабет, а да тагуеш по Сидорф и компанија кој своето си го напраеја у Милан не треба ;)

Жути*

Kévin Constant за победа !
Член од
20 јули 2009
Мислења
794
Поени од реакции
275
Bezobrazno strasno e toa vo kolkav haos se naogja ovoj Milan ... zgora na se 2 crveni vo eden natprevar ?? ne pamtam koga posleden pat se slucilo vakvo nesto.

Pobeda protiv Kaljari ili otkaz za Alegri, mora da se razmrdaat rabotite i da se povlece bilo kakov cekor kon neshto podobro.

Член од
16 октомври 2011
Мислења
371
Поени од реакции
408
Што е крив Алегри не ми е јасно .. ДА, за тој што ги стави Бонера и Антонини у претходните утакмици, ама не може да направи конкуретски тим за освојување на лига со Констант, Мезбах, Пацини изгубениот, Ел шарави и сите други бисери. . . Двата столба што беа на играта на Милан си заминаа, и не е крив сега Алегри што не може да состави барем малце од малце добар тим за освојување на лига. . Џабе се збори три дена Алегри ова Алегри она, кога најголемиот виновник за оваа ситуација на Милан е Берло, поради тој што не го одвржа ќесето на време

И Сидорф. . како може уште да го барате после таа негова игра во последните неколку години у Милан, посебно кога се влечкаше по теренот, а ние губешеме по два или три нула. .

Жути*

Kévin Constant за победа !
Член од
20 јули 2009
Мислења
794
Поени од реакции
275
Ovoj Milan teshko deka moze nekoj da go preporodi, no Alegri nikako ne iskaca na kraj so celava situacija, ako ostane on kapetan na ovoj brod sto tone nesomneno ke potone.

Rezultatski ako ne go dobie Kaljari ondak kako trener site krediti mu se potroseni. Sto e do mene Alegri e super trener izvadi max od dosta igraci lanskata godina shto ni na son ne sum pomislis deka e mozno da igraat na visoko nivo no ete Max uspea vo toa. No ovaa godina on nikako ne iskaca na kraj so celiov ovoj haos, mora da se pocne nesto da se menuva koga vekje partalive sobrani od drugi timovi koj se doneseni vo Milan nemozesh da gi izbrkash ondak udri tamu kade shto moze. Sekoe novo e znak za podobro taka da vo celava situacija povrzana so Milan samo trenerskata pozicija mozhe da bide novost i so nadezh deka ke bide neshto podobro.

Ako Max ne uspee da go dobie Kaljari ondak ne gledam kako moze da dobie nekoj pokonkureten koga vekje izgubi na domashen od pod prosecni ekipi kako Samp i Atalanta ...

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Што прават на тренинг нели им испробува формации и тактика не ми е јасно. Мора да се научи дека ако игра Монтоливо не му треба Ночерино покрај Де Јонг или Амброзини нека го игра Емануелсон лево а не крило.
Со Каљари би требало да испадне офанзивно оти ваквите екипи се бранат со 8 играчи и ако дадеме гол да ги извади Емануелсон и Ел Шарави па да ги стави Амброзини/Ночерино и Бонера па ни змија да не може да помини. :D
Сега ќе се лепат за Ел Шарави да не им опне бомба од центарот. :icon_lol:
Монтоливо-Де Јонг-Емануелсон
Робињо-Ел Шарави
Пацини

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.570
Поени од реакции
5.573
Алегри добил суспензија, Тасоти ќе не ваѓа од кал.. :ROFLMAO:

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
@RossoneriBlog
Massimiliano Allegri has been banned for one game and won't be on the pitch against Cagliari according to the news coming from Italy.

Kajgana Shop

На врв Bottom