LCD телевизори

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.492
Поени од реакции
1.872
Панасоник по квалитет е пред Самсунг и ЛГ, и на еднакво рамниште на Сони.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Пред Sony се, во моментов се врв. Само има еден момент, тука се зима она што е најверодостојно во било кој сегмент од техниката/IT, се споредува модел со модел не бренд со бренд.

Ако ги споредиме најдобрата плазма на Sony и на Panasonic, Panasonic ќе победи, истото важи и за LCD...но ако земеш некој ентри модел на Panasonic vs средна класа на Sony јасно дека ќе тепа Sony.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не е точно затоа што па лг има подобар 3 д од сони и пнасоник иста калса на тв уреди као споредиш. Затоа зависи што бараш, и бидејќи нема совршен тв мора тоа прво да одлучиш пред да се определиш која марка на тв ќе земеш.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.492
Поени од реакции
1.872
Пред Sony се, во моментов се врв. Само има еден момент, тука се зима она што е најверодостојно во било кој сегмент од техниката/IT, се споредува модел со модел не бренд со бренд.

Ако ги споредиме најдобрата плазма на Sony и на Panasonic, Panasonic ќе победи, истото важи и за LCD...но ако земеш некој ентри модел на Panasonic vs средна класа на Sony јасно дека ќе тепа Sony.
Тоа и сакав да го кажам,ама грото од народов кај нас се заслепени од Самсунг,ЛГ и сл.
IPS панелите моментално се врв.
BTW : Не знам колку е точно, еден од продавачите во Техномаркет ми има кажано дека Сони телевизорите при мал прекин на струја се расипуваат.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Тоа и сакав да го кажам,ама грото од народов кај нас се заслепени од Самсунг,ЛГ и сл.
BTW : Не знам колку е точно, еден од продавачите во Техномаркет ми има кажано дека Сони телевизорите при мал прекин на струја се расипуваат.
Па ЛГ користи ИПС панел?

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.492
Поени од реакции
1.872
Не е точно затоа што па лг има подобар 3 д од сони и пнасоник иста калса на тв уреди као споредиш. Затоа зависи што бараш, и бидејќи нема совршен тв мора тоа прво да одлучиш пред да се определиш која марка на тв ќе земеш.

ОК може 3д е исклочок. BTW кај нас само Сони и Панасоник имаат 5 год гаранција и ниедна друга марка, тоа се ти кажува за квалитетот.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
ОК може 3д е исклочок. BTW кај нас само Сони и Панасоник имаат 5 год гаранција и ниедна друга марка, тоа се ти кажува за квалитетот.
Пак си грешка и ЛГ има 5 година гаранција.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Последно време се расчкартиле сони, неквалитетна изработка (пластика, постоље, кабли...) а панелите не им се тоа што беа пред неколку години. LG, Philips и Panasonic се тицаат кој е подобар. Јас би одел на некој модел од LG

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Последно време се расчкартиле сони, неквалитетна изработка (пластика, постоље, кабли...) а панелите не им се тоа што беа пред неколку години. LG, Philips и Panasonic се тицаат кој е подобар. Јас би одел на некој модел од LG
За high-end модели и самсунг има добри телевизори. А за поефтините во глобала за иста цена има подобар модел од Панасоник или LG, а Филипс нема што да бара тука

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Оф леле, каков грев. Не е точно, се разбира. Да е така кај нас во Македонија, никој немаше да има Сони телевизор постар од неколку месеци :pos:

Иначе јас сум зависник од длабочинa на детали, тоа ми е приоритет кога гледам филм да речеме, оштрината на сликата, реалноста на боите, и констатноста на контрастот по целата површина на панелот. Овие 3 кога ќе ги искомбиранш како карактеристика, добиваш IPS.

Еден другар дома има Panasonic модел не ми текнува кој со Alpha IPS панелче, отидов му го пушти The Good, the Bad and the Ugly, и тоа пази, филм кој има просечен квалитет од аспект на тоа како може да изгледа 1080p, кога видов колку беше оштра - детална сликата, се наежив, најмногу заради тоа што недела пред тоа, го гледав The Dark Knight кај еден комшија 1080P Hitachi, во споредба беше, едно 2 пати послаб квалитетот на приказ.

Едноставно структурата на пикслелите е далеку посупериорна кај IPS панелите.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.492
Поени од реакции
1.872
Ама ги унапредуваат, од генерација до генерација има разлика, не можеш да кажеш дека го користат секоја година истиот квалитет.
Истото го прави и Панасоник.Како и да е моментално Панасоник>LG.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
LG e најголем производител на IPS панели, но ретко ги користат на своите производи.

Они прават панели за нај хај енд мониторите на Dell/Eizo/NЕC.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Истото го прави и Панасоник.Како и да е моментално Панасоник>LG.
Да ама ЛГ го достигнува и се изедначува со најдобрите.
--- надополнето: 20 септември 2012 во 00:13 ---
LG e најголем производител на IPS панели, но ретко ги користат на своите производи.

Они прават панели за нај хај енд мониторите на Dell/Eizo/NЕC.
Ги користи како не ги користи? од каде ти е инфото дека не ги вградува во своите модели? Дури и од прошлата година вградуваа во подобрите модели и двојадрени процесори за слика.

Kajgana Shop

На врв Bottom