Има и такви религии кои шират омраза према "неверниците". Има и такви религии кои пропагираат спасение преку самоубиства, поединечни или масовни.Сите религии имаат иста цел, Бесмртност или Спасение.
Сите религии имаат пракси преку кој се достигнува Спасението.
Не е најмасовна.Има и такви религии кои шират омраза према "неверниците". Има и такви религии кои пропагираат спасение преку самоубиства, поединечни или масовни.
Вие ќе речете, "тоа се секти", а јас ќе ти кажам и дека моментално најмасовната религија која ја спомна во линкот од циа сајтот на почетокот била сметана за секташко движење.
окНе е најмасовна.
Vistinskata smisla na poimot religja, da pravis dobri dela, so vera vo Boga i sekoj sto se potpira vrz osnova na verata vo Boga i saka da dava milostina toj e vistinski religiozwn covek,
„Пишува“ (толкува) предиспозиција за „креацијата“ Од и За „креацијата“Пред да дадеш ваков коментар прочитај што пишува во упатствата на монотеистичките религии а не што ти кажуваат авторитетите.
Би рекол дека тоа е спиритуалност,духовност,како сакаш наречи го.Ај да кажеме што е религија
Религија ти е ствар што се бави со субјективното, со тоа што е внатре, со тоа што нема име а дало име на се што постои....со нас самите, како суштина...со свеста у најтесна смисла.
Иако тоа не подлега на посматрање од надвор, умот со сите негови потенцијали како когниција, меморија на пр.(што е во доменот на науката) е тотално немоќен во овој дел, затоа религијата е тука
--- надополнето: 15 септември 2012 во 21:16 ---
http://www.youtube.com/watch?v=4b3vpAZSjbA&feature=related
Умот ја создал религијата...Ај да кажеме што е религија
Религија ти е ствар што се бави со субјективното, со тоа што е внатре, со тоа што нема име а дало име на се што постои....со нас самите, како суштина...со свеста у најтесна смисла.
Иако тоа не подлега на посматрање од надвор, умот со сите негови потенцијали како когниција, меморија на пр.(што е во доменот на науката) е тотално немоќен во овој дел, затоа религијата е тука
--- надополнето: 15 септември 2012 во 21:16 ---
http://www.youtube.com/watch?v=4b3vpAZSjbA&feature=related
Имаш ли некој проблем младичу?За да протнат аргумент, денес спиритуалциве и во женски клозет на глава ќе скокаат.
Истата религија низ цела земјина топка, а наводно немале контакт луѓето......ај еве објасни го ова.Умот ја создал религијата...
Види....на земјава очигледно нешто смрди. Вештачки е пробано да се одржува "хигиена" преку религиите - моралот...ама ништо. Се гледа дека обидот ќе биде не успешенБи рекол дека тоа е спиритуалност,духовност,како сакаш наречи го.
Иако религијата е нејасно дефиниран поим,сепак би се согласил дека таа претставува организиран систем на верувања и ритуали кои немаат допирна точка со тоа што го напиша ти горе.Сепак,ова е само мој личен став.
Не сум јас тој што си прави бајрам на мозокот.Имаш ли некој проблем младичу?
Ќе видиме тоа......а до тогаш седи си мирно на газето.Не сум јас тој што си прави бајрам на мозокот.