Спортски игри за пензионерите

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799

Спортски игри за пензионерите

11.09.2012 | 17:34
Македонија
Се влечеа јажиња, се скокаше во далечина, по бавните играа шах и домино. Спортско рекреативни натпревари организирани од Владата за пензионерите. Ваквите игри и дружења се секојдневно добредојдени. Но нашите проблеми остануваат, вака барем за миг ќе заборавиме на нив - се жалат пензионерите.

Премиерот Груевски ги посети пензионерите и им вети дека ќе се залага за нивно достоинствено поминување на зрлелите години од животот. Со министерот Ристовски ветија дека пензиите ќе им се исплаќаат на време - но покачување нема.

Во земјава има нешто повеќе од 280 илјади пензионери, за кои според државниот завод за статистика лани се исплатени 656 милиони евра од кои дури 40% се од државниот буџет.

http://24vesti.com.mk/sportski-igri-za-penzionerite

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Ме интересира колку им бил рекордот во скок во далечина? Ако е повеќе од 40cm секоја чест, значи разгибани се стариве.

Член од
24 јуни 2009
Мислења
310
Поени од реакции
124
јас имам дедо кој има освоено сребро во сите 3 дисциплини.
скок во далечина, трка на 100 метри, и фрлање ѓуле.
бифши џандар е и е 100 пати поспремен од многумина вас
овде, така да не ги потценувајте пензионерите !

Член од
12 јуни 2010
Мислења
200
Поени од реакции
61
јас имам дедо кој има освоено сребро во сите 3 дисциплини.
скок во далечина, трка на 100 метри, и фрлање ѓуле.
бифши џандар е и е 100 пати поспремен од многумина вас
овде, така да не ги потценувајте пензионерите !
хаха и мојот дедо беше на ова земале прво место у теглење јаже :Д изгледа само џандари одат на игриве хаха :Д

инаку рекордот за рипање во далечина е над дваипол метра од истотака полицаец од кочани е поставен, моментално првак помеѓу пензионерите во оваа дисциплина,

Kajgana Shop

На врв Bottom