Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Во тој случај,извини.Не сум те разбрал.
--- надополнето: 10 септември 2012 во 15:02 ---

На игнор листа си кај мене,али ај.Не знам зошто не читаш внимателно-туку ти вели практикувај јога,па ќе осознаеш(што и да е тоа,не навлегувам,немам познавања од таа област).

И сега пак ќе ми поставиш прашање?Веќе не ти одговарам,ти ветувам(додека не се научиш да ги почитуваш форумџиите).
:P

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Со јогата треба да се убедиш, дека ти е супер што немаш доволно секс?

Мене на ова некако ме асоцира:cautious:
Сексот е најдобра медитација-Ошо
Затоа медитираат овие Ошовци....:pos:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
ОШО = ЛУЗЕР.

Што и да медитираат јадните ошовци, јас лично ги жалам:(
Мислам дека и тие тебе те жалат.....
Немаш прочитано ништо и немаш поим што казува, а сакаш да критикуваш...
Малку глупо од твоја страна..

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Мислам дека и тие тебе те жалат.....
Немаш прочитано ништо и немаш поим што казува, а сакаш да критикуваш...
Малку глупо од твоја страна..
Дај боже да ме жалат ошовците, и се разбира ти.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Дај боже да ме жалат ошовците, и се разбира ти.
На страна жалењето....глупо е нешто да критикуваш а да не го разбираш....тоа од концептот за логика ти го кажувам...;)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
На страна жалењето....глупо е нешто да критикуваш а да не го разбираш....тоа од концептот за логика ти го кажувам...;)
концепт на логика.....гурџи....

Тотално ме исфрли од колосек у моментов:cautious:

Настрана тоа што спомена ТИ логика, немам потреба 15 години да учам религиски книги и на крај да сфатам дека ми поминал животот без еден куп работи што ги нудел.

Ах Гурџи, Гурџи.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
концепт на логика.....гурџи....

Тотално ме исфрли од колосек у моментов:cautious:

Настрана тоа што спомена ТИ логика, немам потреба 15 години да учам религиски книги и на крај да сфатам дека ми поминал животот без еден куп работи што ги нудел.

Ах Гурџи, Гурџи.
А кој те тера тоа да го правиш?....слободно си терај животот логички....кој те држи на овој подфорум за религија....кажи да му се скараме...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
А кој те тера тоа да го правиш?....слободно си терај животот логички....кој те држи на овој подфорум за религија....кажи да му се скараме...
Не бе зашто да не седам на религија?

Забавно е :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.274
Поени од реакции
12.272
Што сега мене ме мешаш и телемата? Зошто не ме означиш кога зборуваш за мене?
Зад грб збориш а? Ако ако...
Не може да ме заборавиш а?
Телемата ти ги распна сите учења и дрдорења и сега јас крив? Не си фер...
Па немој така, просветлен си нели, не дејствувај толку бедно заради огорченост од нешто што не го разбираш ;)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Па немој така, просветлен си нели, не десјтвувај толку бедно заради огорченост од нешто што не го разбираш ;)
Не знам кога се случило точно, ама вистинска звезда водилка му претставуваш на Gurdjieff:pos:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Па немој така, просветлен си нели, не дејствувај толку бедно заради огорченост од нешто што не го разбираш ;)
Нема потреба да те цитирам..и така ги читаш сите мои постови....(y)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Прашање до атеистите

Дали го знаете типов што измислил топла вода?.

<<X>> argued that many of the existing forms of religious and spiritual tradition on Earth had lost connection with their original meaning and vitality and so could no longer serve humanity in the way that had been intended at their inception. As a result humans were failing to realize the truths of ancient teachings and were instead becoming more and more like automatons, susceptible to control from outside and increasingly capable of otherwise unthinkable acts of mass psychosis such as the 1914-18 war. At best, the various surviving sects and schools could provide only a one-sided development, which did not result in a fully integrated human being. According to <<X>>, only one dimension of the three dimensions of the person — namely, either the emotions, or the physical body or the mind — tends to develop in such schools and sects, and generally at the expense of the other faculties or centers, as <<X>> called them. As a result these paths fail to produce a properly balanced human being. Furthermore, anyone wishing to undertake any of the traditional paths to spiritual knowledge (which <<X>> reduced to three — namely the path of the fakir, the path of the monk, and the path of the yogi) were required to renounce life in the world. <<X>> thus developed a "Fourth Way" which would be amenable to the requirements of modern people living modern lives in Europe and America. Instead of developing body, mind, or emotions separately, <<X>>'s discipline worked on all three to promote comprehensive and balanced inner development.
Само за добри математичари, решете ја диференцијалнава равенка и пронајдете кој е Х во исказов (може и од три пати :D) .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom