Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Требе само да го знаеш начинот на кој тоа се прави...
Демек ти го знаеш? :pos:

“I have learned that it is wrong to want to apply the thoughts of another person in one’s life. ‘I don’t want you simply to follow me on the path I am following to reach the goal,’ she has told me. ‘Go your own way, on the path you select for yourself, corresponding to your own innermost inclinations. Don’t accept any statement because I made it even if it is true hundred times over, it is still not your truth, it is still not your experience, and it will not belong to you. Bring truth into being, and then it will belong to you. Regard the lives of those who have achieved truth only as proof that the goal can be reached.’”

“At these words of my teacher’s, I was seized by the irresistible drive toward absolute independence, and this urge freed me from the nefarious attitude of expecting help from outside. I don’t need a teacher that influences me, but a teacher who teaches me not to allow myself to be influenced.”

~Elisabeth Hatch

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Демек ти го знаеш? :pos:

“I have learned that it is wrong to want to apply the thoughts of another person in one’s life. ‘I don’t want you simply to follow me on the path I am following to reach the goal,’ she has told me. ‘Go your own way, on the path you select for yourself, corresponding to your own innermost inclinations. Don’t accept any statement because I made it even if it is true hundred times over, it is still not your truth, it is still not your experience, and it will not belong to you. Bring truth into being, and then it will belong to you. Regard the lives of those who have achieved truth only as proof that the goal can be reached.’”
“At these words of my teacher’s, I was seized by the irresistible drive toward absolute independence, and this urge freed me from the nefarious attitude of expecting help from outside. I don’t need a teacher that influences me, but a teacher who teaches me not to allow myself to be influenced.”
~Elisabeth Hatch
Брат...мислиш ли дека сум толку глуп тоа јавно да го зборам...?

Знам дека те гребка да знаеш од каде го знам тоа...али јеби га, ти си атеист, не веруваш во такви работи...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Знам дека те гребка да знаеш од каде го знам тоа...али јеби га, ти си атеист, не веруваш во такви работи...
Не бе дете, не ме занима воопшто од каде. Загрижен сум што луташ и не си го нашол својот пат. Кога ќе го пронајдеш ќе ми биде мило затебе. Искрено....

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

Само од знаење тешко мислам...треба у пракса.
Како и да е, не е страшно и кога би кажал јавно.
--- надополнето: 5 септември 2012 во 11:57 ---
Не бе дете, не ме занима воопшто од каде. Загрижен сум што луташ и не си го нашол својот пат. Кога ќе го пронајдеш ќе ми биде мило затебе. Искрено....
Ти го најде ли другар? :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Дете...почна да ги разбираш работите...;)
Ако мислиш на физичката смрт..таа не може никој да ја победи..ни Исус, ни Алах, ни Буда....:P
А сега, за другите типови на смрт..незнам дали ќе ме разбереш...има уште три типови...астрална, ментална и божествена...
.
Срамота бе Гурџи. Читаат тука и други луѓе.

Ноторна лага и измислица ти е црниот болд. ИСУС ЈА ПОБЕДИЛ СМРТТА, И БАШ ТАА ФИЗИЧКАТА.

Каде во иста реченица Буда со него? Ти нормален ли си?

Црвениот болд. Тие типови што си ги навел не се ТИП НА СМРТ. Ај потруди се да го најдеш вистинскиот израз за таквите состојби.

Значи, не се АСТРАЛНА СМРТ, МЕНТАЛНА СМРТ, БОЖЕСТВЕНА СМРТ. Туку се..... пронајди Гурџи и кажи ни:P

п.с. Состојбата божествена смрт, е твоја измишљотина, поради ептен забегување.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Секој ден лутам јас...по 300км дневно...+ медитација 16ч...
Ти се најде ли себе си?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Па, види сеа како да ти кажам:P

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

Ноторна лага и измислица ти е црниот болд. ИСУС ЈА ПОБЕДИЛ СМРТТА, И БАШ ТАА ФИЗИЧКАТА.

Црвениот болд. Тие типови што си ги навел не се ТИП НА СМРТ. Ај потруди се да го најдеш вистинскиот израз за таквите состојби.

Значи, не се АСТРАЛНА СМРТ, МЕНТАЛНА СМРТ, БОЖЕСТВЕНА СМРТ. Туку се..... пронајди Гурџи и кажи ни:P

п.с. Состојбата божествена смрт, е твоја измишљотина, поради ептен забегување.
Јас добро напишав...НЕЗНАМ ДАЛИ ЌЕ МЕ РАЗБЕРЕШ...
Тоа важи и за тебе...
--- надополнето: 5 септември 2012 во 12:03 ---
Па, види сеа како да ти кажам:P
Глупаво од твоја страна да вадиш само делови од реченица..
Знак на висока интелигенција или...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Јас добро напишав...НЕЗНАМ ДАЛИ ЌЕ МЕ РАЗБЕРЕШ...
Тоа важи и за тебе...

Јас убаво те разбрав, и ти поставив потпрашање да се корегираш околу изразот.

А за третонаведеното убаво кажав дека е твоја измишљотина.

Прво потруди се да го најдеш вистинскиот израз за тие состојби, нели велиш многу си учел со децении, нема д ати биде тешко.

А потоа ќе дефинираш измишљотината откај ја извади.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Јас убаво те разбрав, и ти поставив потпрашање да се корегираш околу изразот.

А за третонаведеното убаво кажав дека е твоја измишљотина.

Прво потруди се да го најдеш вистинскиот израз за тие состојби, нели велиш многу си учел со децении, нема д ати биде тешко.

А потоа ќе дефинираш измишљотината откај ја извади.
Брат...сакаш шпагети алио олио пеперончино?...сега спремам на децата..ако сакаш повели...
Заеби Вистината...не е таа за секој..

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Брат...сакаш шпагети алио олио пеперончино?...сега спремам на децата..ако сакаш повели...
Заеби Вистината...не е таа за секој..
Ок, како и вообичаено, немаш одговор на конкретното прашање:)
Си прочитал си начул нешто, арно ама толку изгледа. Астрално, ментално, божествено. Што, како, каде, не ти е битно. Важно звучи "фраерски".;)

Продолжи со припрема на оброк за децата. Барем нешто корисно да сториш;)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Астрално, ментално, божествено. Што, како, каде, не ти е битно. Важно звучи "фраерски".;)
Што каде како...нема на готово ништо...кога ќе заслужиш... тогаш ќе ти кажам

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278

Не е сигурно дека исус навистина умрел на крстот. Можи само да се онесвестил. Немаше ни еден доктор кој недосмислено со сигурност ќе констатираше смрт. Едноставно некој рекол - еее овој умре, па го извадоа од крст и брзо брзо го однеле од таму, значи веројатно е дека бил само во бессознание и дека после се опоравил и избегал.
Во време на Рим, на крст се распнувале најтешките криминалци. Убијци и неприатели на Рим. Телата не им се симнувале од крст се додека не почнале да се распаѓаат а и тогаш не биле давани на роднини и приатели туку биле фрлани во заеднички гробници.
Кај исус имаме еден куп нелогичности при распнувањето сосем спротивно на римските закони, прво распнат е на приватен имот далеку од народот - римјаните распнувањето го вршеа на јавни места пред маса народ, обично пред порти на град или патот кој води до град за секој што иди може да види казнетиот и се замисли пред да направи некој злостор, на крст се умирало по неколку дена, а некогаш и до 2 недели, од жед, глад, исцрпеност, или ако им се скршени нозете од гушење. Исус и без скршени нозе (кое ја забрзувало смртта) умира многу брзо во рок од неколку сати, на распнатите им се даваше вода помешана со оцет за да останат свесни, голтка вода и оцет има ефект како миризлива сол, да го врати во свест исцрпениот, да му даде сила, тоа му е давано и на веслачите на галиите кога ќе почнеа да припаѓаат од умор, на исус ко му дале - тој тогаш умрел, телата на распнатите не се симнувале од крст, дел од казната беше и да седат распнати додека не почнат да ги јадат мршојадците или додека не почнат да се распаѓаат, и тогаш не се давало телото на роднини а камоли непознати луѓе, туку се фрлале во заеднички гробници - телото на Исус му го дадоа и тоа не на роднина туку на некој непознат човек. Спрема тогашните закони, обичаи и прописи - ова беше фејк распнување

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom