Кој игри ќе можам да ги играм (од поновиве) на компјутеров?

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
веќе порачано е комплет, во Четврток ќе треба да си го земам, ај понатака здравје ќе сменам нешто како процесор,напојување и др(ако треба)
Абе напојувањето се менува, најмал проблем е тоа, и најефтино е од се.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Не би рекол.Во однос на конфигурацијата напојувањето му е слабо и ќе грее,а штом грее и ќе кочи
Да не треба 700W Seasonic X на тој компјутер да стави? :rolleyes: Дај види првин колку малце троши цела конфигурација.
И да тоа е компјутер од 400 евра не од 1500-2000 евра, па да отвори тема да се иск*рчи за тоа што земал. Јасна е целата на темата.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Да не треба 700W Seasonic X на тој компјутер да стави? :rolleyes: Дај види првин колку малце троши цела конфигурација.
И да тоа е компјутер од 400 евра не од 1500-2000 евра, па да отвори тема да се иск*рчи за тоа што земал. Јасна е целата на темата.
Добро, си праша дали ќе му брка работа оваа конфигурација. Мора од 2000 евра да земе за да отвори тема? :eek:

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Абе сакав да кажам дека од небо се гледа што е целата на темата, дека не е к*рчење за новиот компјутер или телефон, ама јеби га мора да се набилда некој сеирџиски пост на вакви теми. (не зборам за тебе)

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
графичката според мене арна ти е, шибни му i7/i5(100% ќе одговара иста матична иам и јас), некни гледаф на нет цените уште стојат исто од порано, i7 имаш од 17000 до 20000, i5 ти се екстра поефтини

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
графичката според мене арна ти е, шибни му i7/i5(100% ќе одговара иста матична иам и јас), некни гледаф на нет цените уште стојат исто од порано, i7 имаш од 17000 до 20000, i5 ти се екстра поефтини
Ама и екстра голема разлика во квалитет, јбг, то е, колку пари, толку музика.

Јас имам 2 машини, една со i5, друга со i7, моментално ја користам оваа со i5, ама реално е голема разлика, без разлика за кој модел станува збор помеѓу i5 и i7.

Член од
22 јули 2010
Мислења
778
Поени од реакции
447
Игор Ј. ми скурчи другар од овие што викаат дека сум ја отворил затоа што сум купувал нов КОМПЈУТЕР, те молам избриши ја несакам да читам уште такви мислења, толку се прости што на некој што си има мака викаат се фали...

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
Игор Ј. ми скурчи другар од овие што викаат дека сум ја отворил затоа што сум купувал нов КОМПЈУТЕР, те молам избриши ја несакам да читам уште такви мислења, толку се прости што на некој што си има мака викаат се фали...
крцкај си брат, твое шо беше си кажа дека не се разбираш па прашваш

Член од
22 јули 2010
Мислења
778
Поени од реакции
447
крцкај си брат, твое шо беше си кажа дека не се разбираш па прашваш
Абе брат, има идиоти само да си напишаат нешто а муабетот до нигде не им врзува, јас се убаво објаснив оти не се разбирав многу од компјутер и сакам мислења за компјутерот што го порачав што ми го состави MasteR_#0 и кој игрици ги фаќа, но секој си има посебни сваќања....

ако беше рабова за фалење досега требаше 300-та теми да отворам, леле брат купив кола колку фаќа, што фаќа оваа она, дали сум отворил слична тема? НЕ! затоа им препорачувам да не јадат многу зелени оние кој мислат оти се фалам па прашувам као демек не се разбирам

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
имаше една тема отворено демек шо компјутер имате па ја пишаф конфигурацијата шо ја зедоф и одма се јавија хејтери шо почнаја да филозофират ова нечини она нечини, крцкај си, би рекол шо ги ебааш :D

»gêlê«

Delete!
Член од
17 декември 2010
Мислења
254
Поени од реакции
77
Не знам зошто не користите АМД нудат многу повеќе за иста цена...
Ти веќе си ја порачал конфигурацијата јас сега планирам да купувам и че си ја порачам со АМД процесор еве сам направи ја разликата

AMD Intel

AMD ти нуди 8 јадрен процесор а Intel 4 за истите пари

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.300
Поени од реакции
3.675
Чисто информативно колку те кошта само конфигурацијата од машинава ?

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Не знам зошто не користите АМД нудат многу повеќе за иста цена...
Ти веќе си ја порачал конфигурацијата јас сега планирам да купувам и че си ја порачам со АМД процесор еве сам направи ја разликата

AMD Intel

AMD ти нуди 8 јадрен процесор а Intel 4 за истите пари
AMD ти нуди :гомце: Intel ти нуди :cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom