Пиволенд 2012 [29.08.2012 - 02.09.2012]

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
Доколку некој има видео клип од настапот на Рибља Чорба од моментите кога ја отсвирија Ужасно ми недостаје..би ве замолил да го споделите. Благодарам

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
истурање на пиво и други пијалоци у пластична амбалажа е за на некој жесток стејџ на некој жесток фестивал, пред шуткање или слично а на рибља чорба... е тоа е тоа што го пишав погоре. :)
Истурање пијалоци врз луѓе не е за никаде. Ако сака некој да се полива со пиво нека се полива сам, а не недолжни луѓе да го јадат... Не гледам зошто на било каква свирка или настап треба некој да ме полие со пиво, без разлика на тоа чиј е настапот. Невоспитано однесување е невоспитано однесување без разлика на тоа кој настапува и каква е музиката.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.320
Поени од реакции
10.355
Јас разбирам дека повеќето од вас се уште југословенци у душа,али да одам на секои 2 недели и да свршавам на истите фаци тоа не ми е јасно.Тргнете од тоа дека сево ова се одржува на паркинг,дека се наоѓаш буквално ко во кутија и дека цените се исти како да купуваш пиво од продавница.Потоа народот што оди има култура еднаква на браќава на квадрат.Среќа не беше таму после 10ти септември,па да видевте и една фурија средношколци кои одењето на оваа лоша манифестација(срамота е да го наречеш фестивал).Гледам се прашувате зошто не е на кале...Brother from another mother feels hurt.Патетики сме,ама дур има овци нека ги стрижат.Догодина промоција 3 корони за 299.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Е ајде сега, Рибља Чорба и САРС биле турбофолк... жити мене. Разбирам и хејт и се, ама стварно ги поминавте сите граници со хејтеризмов, више дури и тотален контраефект се добива со муабетиве.

и

или

и

Да, баш се исти. Онака тотално исти.
Ок, ако не ти се свиѓаат, твое право, ама го претеруваш со споредбиве. Не знам од каде толку омраза. Сигурно и да дојде некоја група ти што ја сакаш нема некому да биде погодена, ама ти ќе си идеш, не гледам зошто мора да се плука толку... Излага само музиката ти лично која ја слушаш е квалитетна, само ти се разбираш од добра музика, инаку не гледам зашо би му се обратил на било кого: Ако имаш уши...
И да, исто е. Слушај го фолкот, во сите песни го има и тоа доста искарикиран само за да биде лесно сварливо. Само ритамот и инструментите се различни. Другото се е исто.

Не претерувам со споредби, претеруваат другите дека Чорба и САРС се многу добри музичари. И нема омраза, само такво мислење имам за нивната музика, а да имаше омраза, ќе ги пцуев музичарите. И не е само мојата музика квалитетна, туку оваа музика е лоша и затоа прашав дали има уши...

И да се разбереме - критиките не се плукање, не критикувам без везе, си имам причини и ставови. И тоа е мој личен став и ако сакам, ќе мислам дека другите имаат лош вкус за музика, зашто тоа е субјективно. Исто како што други мислат дека САРС и Чорба се добри а за мене и тоа е плукање на самата музика. А ако не критикуваме, тогаш се би било супер. А не е. И зашто би се задоволил со нешто, само зашто ете, го има. Сакам да е подобро. И не сакам да го откачам и да не ми е гајле зашто ми станува срање, заштоми значи самиот настан. Ама покрај вакви луѓе кои се задоволуваат со тоа што го има и критиките ги викаат плукања, боље и да не сакам настанот да биде боље. Нека бидат и следна година САРС, Чорба и Дубиоза. Нека се повторуваат цело време. Сами ќе си бараат нови групи и нови музичари. А дали ќе биде тоа, следна година или за пет, не зависи од мене или плукањата мои.

Затоа заврши настанов, мојата оценка е 4/10 и тоа е само мое мислење, вие имајте си ваше. Моите коментари на темава се завршени.

Се гледаме следна година, повторно со истите бендови и истата локација. Поздрав.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
И да, исто е. Слушај го фолкот, во сите песни го има и тоа доста искарикиран само за да биде лесно сварливо. Само ритамот и инструментите се различни. Другото се е исто.

Не претерувам со споредби, претеруваат другите дека Чорба и САРС се многу добри музичари. И нема омраза, само такво мислење имам за нивната музика, а да имаше омраза, ќе ги пцуев музичарите. И не е само мојата музика квалитетна, туку оваа музика е лоша и затоа прашав дали има уши...

И да се разбереме - критиките не се плукање, не критикувам без везе, си имам причини и ставови. И тоа е мој личен став и ако сакам, ќе мислам дека другите имаат лош вкус за музика, зашто тоа е субјективно. Исто како што други мислат дека САРС и Чорба се добри а за мене и тоа е плукање на самата музика. А ако не критикуваме, тогаш се би било супер. А не е. И зашто би се задоволил со нешто, само зашто ете, го има. Сакам да е подобро. И не сакам да го откачам и да не ми е гајле зашто ми станува срање, заштоми значи самиот настан. Ама покрај вакви луѓе кои се задоволуваат со тоа што го има и критиките ги викаат плукања, боље и да не сакам настанот да биде боље. Нека бидат и следна година САРС, Чорба и Дубиоза. Нека се повторуваат цело време. Сами ќе си бараат нови групи и нови музичари. А дали ќе биде тоа, следна година или за пет, не зависи од мене или плукањата мои.

Затоа заврши настанов, мојата оценка е 4/10 и тоа е само мое мислење, вие имајте си ваше. Моите коментари на темава се завршени.

Се гледаме следна година, повторно со истите бендови и истата локација. Поздрав.
Абе не се нервирај...:P Никој не рече дека ти си плукачот... :D
Критиките не се плукање во зависност на кој начи се искажуваат критиките нели, ако претераш со навредливи зборови ќе станат плување...
Ова второво болдирано... немој ти се молам да не се деси стварно оти преку такво од вакви групи... се плашам да не се оствари стварно ова...:facepalm:
Поздрав и до тебе, а ако и наредната година е се исто тешко дека ќе се видиме, барем јас нема да идам(y)

Боље ќе се бувнам во некоја биртија, или во некое село ќе си идам трипати подобро ке си поминам...:icon_lol:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.395
Поени од реакции
18.548
намалена цената на лашко,намалена и чашата...Scumbag Коце..

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Јас како што видов само скопското точено беше намалено. Другите правеа мајммунски работи како Лашкото место 0.7 даваа 0.5 .

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
некој да ме просветли во паузите мегу настапите што ја вртеа една песна нон стоп секој ден во стилот на кирил џајковски која е ?! :)

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.355
Поени од реакции
2.248
Амаааан бреее ке се убете зошто САРС и Чорба свирале бреее, алал да ви е, ццц.

Да си се пофалам, убаво беше направија атмосфера и САРС и Чорба, а и не истурив ни капка пиво не земја ејјј ! :))

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
stvarno neznam so tolku gi kritikuvavte sars i corba koga ednostavno napravija najjaka amtosfera,peenje urlanje,skokanje,igranje,lasko temno za 50ce,se na najvisoko nivo,zapoznav edno 10 drugari/ki od nigde nikade,sve pozitivno raspolozeno!(3 pat idam na sars 5ti na corba,ali isto kako da sum bil prv pat)! Close thread!

Член од
17 август 2011
Мислења
10.395
Поени од реакции
18.548
Добро бе само у македонија може вакви фори со лашкото да пројдат,толку глупи да сте да не приметите дека чашата беше помала..

Член од
7 август 2011
Мислења
4.973
Поени од реакции
15.275
Чекај шо толку ви сметаат средношколци ??
Сакате да кажете дека вие на наши години во маало сте седеле ??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom