Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

A

Alexander Nevsky

Гостин
Абе дечки што ми е подобро да земам ваков гејнер http://www.napumpajse.com/shop/gejneri/isomass-xtreme-gainer.aspx
или да си земам Веј протеин и така да изградам маса?
Имам 69 килограми,висок сум 1.80. Во теретана одам веќе 3 месеци,имам резултати бидејќи почнав со 66,67 кила. За исхраната преферирам пилешко место,јајца и млеко во доста големи количини уз тоа тестенини,ориз,туна,риба,овесни снегулки и така натака.Цел ми е булкинг ама квалитетен.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Абе дечки што ми е подобро да земам ваков гејнер http://www.napumpajse.com/shop/gejneri/isomass-xtreme-gainer.aspx
Имам 69 килограми,висок сум 1.80. Во теретана одам веќе 3 месеци,имам резултати бидејќи почнав со 66,67 кила. За исхраната преферирам пилешко место,јајца и млеко во доста големи количини уз тоа тестенини,ориз,туна,риба,овесни снегулки и така натака.Цел ми е булкинг ама квалитетен.
Гејнерот,,не му ја мисли...сите го фалат.

и обавезно пиши резултати,или тука или ПП,пошто и ја сум заинтересиран за понатака за гејнеров :D

со овој викаат само чисто се качува..ептен малку било салце :Dама и да качиш сало ти,немаш гајле,имаш 10 кила празни :D

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Го имам пробано и гејнеров и веј протеин (Isosensation93). Ти фалат едно 10 кг да качиш маса. Од прва рака дефинитивно би ти го препорачал гејнеров пред протеин ако можеш да си го приуштиш, јас го набавив кога беше 3600денари сега е скоро дупло качен незнам од кои причини ама е ненормално добар. Еден од ретките гејнери кои навистина дадоа резултати (имам пробано и MuscleJuice2554,Mutant Mass,QuickMass) сите се bullshit во спредба со Isomass Xtreme, така да нема утка.

П.С. верувам дека тајната на овој гејнер е што има многу добар бленд од различни креатини во него + високо ниво протеини за еден гејнер 43%, за разлика од другите гејнери кои имаат 15-20%.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Момци,од каде зимате мисиркино ?
Ми го зеде прашањето, но да прашам уште нешто Какво месо е тоа мисиркино што го земате (бело или) бидејќи досега сум јадел батак од мисирка, и цела мисирка печена дома. И колку пари го земате.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Ми го зеде прашањето, но да прашам уште нешто Какво месо е тоа мисиркино што го земате (бело или) бидејќи досега сум јадел батак од мисирка, и цела мисирка печена дома. И колку пари го земате.
А кај зимаш тоа и ти ? мајка ми вика тешко наоѓала тоа :facepalm:

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
А кај зимаш тоа и ти ? мајка ми вика тешко наоѓала тоа :facepalm:
Не користев досега и јас, јас сум од Прилеп ваму кај мене дома зедоа батаци али од каде незнам пред неколку месеци. Инаку и јас незнам и затоа прашувам дали земаат бело месо мисиркино или какво, нешто како мисиркин стек ? :confused:

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Белки во прав,што мислите,добро ли е ?

Сакам да земам,но некаде прочитав дека биле лоши пошто сме немале доволно ензими да ги преработиме,или така нешто...?

S

Stef Bachatero

Гостин
400 ден кг е мисиркино месо за жал сеуште не е употребувано како пилешкото.

Член од
26 август 2012
Мислења
37
Поени од реакции
8
Белки во прав,што мислите,добро ли е ?

Сакам да земам,но некаде прочитав дека биле лоши пошто сме немале доволно ензими да ги преработиме,или така нешто...?
А кај има да се купи и колку пари се?

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Долго време планирам да се средам се ќе почнам па ќе се откажам после неколку дена ама сега цврсто решив да го скинам целото сало :)

Со консултација на чичко гугл израчунав дека идеален калориски внес би ми бил 1500 калории дневно за да слабеам здраво. клик

Составив диета, па сакам да се консултирам со поискусните (што би додале/одзеле).

Ако има и други заинтересирани за слбаеење во овој период бујрум, заедно е поинтересно :)

ДИЕТА:

појадок
- 2 јајца - 180 калории (понатаму К)
- 1 компир (варен) - 160К
- 1 домат - 20К
ВКУПНО 360К

оброк
- 1 банана - 105К

ручек
- 1 туна 80г со масло - 190К
- 1 кромид (измешан со туната) - 50к
- 1 компир (варен) - 160к
ВКУПНО 400К

оброк
- 30 грама кикирики/бадеми - 160К

вечера
- 1 парче стек 100г - 180К
- 1 компир (варен) - 160К
- зелена салата - 50к
ВКУПНО 390К

СЕ ВКУПНО 1415К
Со тоа што ако се внесе и по некое сокче или овошје ќе дојдете до 1500К

Оваа диета е за слабо активни особи, ако спортувате, добро е после тренинг да внесете енергетски оброк (има од виталиа)

Мои информации:
173цм висина
83 кг тежина
26 години

ЦЕЛ
70тина КГ

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
И јас планирам да почнам со комбинација диета-теретана, и интересно изгледа оваа твоја диета но секој ден исто да се јаде :confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom