Правилен пристап

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Па да, меѓу другото битен е и пристапот. Ако некој пристапи арогантно, дигнато и нарцисоидно - сигурно нема да постигне успех. Додуша, се зависи и од личноста и карактерот. Кај некого ароганцијата ќе упали, некој ќе биде згаден од такво однесување. Сепак треба да се направи добра проценка на ситуацијата и најпрвo да се примети дали има некоја искра или заинтересираност.

~*~

На темата „Дали секој може да се освои“ многу од одговорите беа „Да, ако се има правилен пристап“.
Кој е тој правилен пристап? Како може да знаеме на која личност ќе „запали“ тој пристап?

Како вие одредувате како да пристапите? Со проценка на личноста, некој ваш (успешен) метод?

Не ли е тој правилен пристап на некој начин само залажување за оние кои не успеале да освојат некој? Утеха, па да си речат „Ех, не пристапив правилно“?

Нема универзален начин, прирачник за „вистинското“ однесување, освен можеби кај сериските броеви, али утеха е, многу такви и ги има.

Едноставно пуштам се да си оди по својот тек, нормален, ненормален, вообичаен или не.Ако треба да бидам со некој тоа ќе го знам, нема да морам да се трудам да барам начини.

Можеби е малку суеверно и старомодно, но барем во тоа верувам.

Не постои правилен пристап т.е. колку постои толку и не постои.Кај некој може да упали некој штос кај некој не и да си рече слеки пристап.Се зависи до личноста.Јас лично мразам кога ми се пуштаат нападно и пробуваат да ме освојат.Мислам дека природното "јас" е доволно за секој.Секој треба да си биде природен и свој.

Zlatno pravilo po koe se vodam.... si idam na shank si pijam pivo, ako primetam deka nekoja saka nesto... i pustam pogled i nasmevka, cisto da znae deka sum ja zabelezal... natamu e igra... ako nema nikoja ili ne primetam nikoja, ne se zamaram ... uzivam vo dobroto , studeno pivo... i ne mi dreme.... ili ako sum u drustvo so drugarite, kao i uvek sakaat da se pokazat eden na drug... i si praat bosh muabeti... se praam deka gi slusam i opet uzivam u dobroto, studeno pivo .... u osnova ne se zamaram ....

Најдобар пристап е оној да бидеш природен,да бидеш ТИ,да бидеш спонтан без подготвени реченици во себе,без некои посебни размислувања од типот што ќе се случи,па како ќе реагира и слично...се разбира од другата страна треба да имаш личност која не лета во облаци,која знае што сака,и која не реагира на секое пуштање со фразата...лила Сељак :tapp: мислам дека ако се исполнат овие критериуми лесно е понатаму...:back:

Nemoze sekoj da se osvoi. Ne e sekogas do pristapot pa makar i najdobar pristap da imas. Ima i drugi faktori ednostavno moze drugata licnost da e u vrska ili da ne e zainteresirana. Nema nisto strasno tuka bitno e da se proba.

Не постои правило според кое секоја личност би можела да падне. Кај секој различни работи палат, ама сепак има некои работи што човек треба да ги истакне, Шарм, позитивен став, харизма..Никој не сака смуртени лица околу себе.

Правилен пристап или ме свиѓаш или ќе правиш 100 склека и ако не ги направиш мамето ти се ебало :P

Правилен пристап или ме свиѓаш или ќе правиш 100 склека и ако не ги направиш мамето ти се ебало :P

Нели би требало ако не те свиѓа, со нешто, макар најмала лоша ситница да и вратиш? Вака ем не те свиѓа, ем да направи склекови што би биле здрави за неа? А тек дури ако не ги направи мамето ќе и се е*е? Како тоа?:icon_lol:
Иначе, ова со правилниов пристап се повеќе ми звучи како утеха. Како што веќе се спомна, не можеш да освоиш и да добиеш некој што е веќе освоен и добиен. Барем не за нешто подолго и постабилно. На страна авантурите за една вечер, на кои повеќе има шанса да добиеш.:sneaky:

Нели би требало ако не те свиѓа, со нешто, макар најмала лоша ситница да и вратиш? Вака ем не те свиѓа, ем да направи склекови што би биле здрави за неа? А тек дури ако не ги направи мамето ќе и се е*е? Како тоа?:icon_lol:
Иначе, ова со правилниов пристап се повеќе ми звучи како утеха. Како што веќе се спомна, не можеш да освоиш и да добиеш некој што е веќе освоен и добиен. Барем не за нешто подолго и постабилно. На страна авантурите за една вечер, на кои повеќе има шанса да добиеш.:sneaky:
Јас се шалам не дека одбивањето ми е нешто лично,секогаш има друга но станувам се по-директен и попрост сакаш или не сакаш друго кај мене нема.Да се малтретирам со недели да се одлучи девојка дали да биде или нема да биде со мене не сум јас на копче па кога она ќе и текне да се направи нешто.Има еден начин тој е мојот и тој е најдобар :)

Сите што велат дека нема правила се лажговци.:нинџ:
Прво и најважно правило пред да тргнете во лов во која било ситуација за да се зголемат шансите за едно 50% мора да ја одвоите овцата од стадото на тој начин е најранлива и тогаш нападнете.(Важи за двата пола)

Продолжува... (немам време сега)

Сите што велат дека нема правила се лажговци.:нинџ:
Прво и најважно правило пред да тргнете во лов во која било ситуација за да се зголемат шансите за едно 50% мора да ја одвоите овцата од стадото на тој начин е најранлива и тогаш нападнете.(Важи за двата пола)

Продолжува... (немам време сега)
Овцата е човечко суштество со свои желби,размислувања и побарувања кога се работи за квалитетна девојка за врска.Тешко е да ја најдеш некоја фина,што не се фолира и што е искрена личност.Сум се пуштил на многу девојки некогаш сум добил број за 1 мин некогаш за час и половина зависи до ситуацијата во која се наоѓаш,колку блискост има помеѓу вас и секако довербата што тешко се добива особено кај девојките,изгорени 100 пати зашто да ти дадат на тебе баш.Од нивна перспектива може да се каже дека бараат малку оргиналност и уникатност помешано со доза хумор.Ако го правиш како класично и нормално пуштање без смеење шансите да добиеш нешто од тоа се 1 спрема 10.Најбитно според мене е да си смешен и интересен на свој начин и да не се грижиш што ќе излезе од тоа,важно си пробал,некој во животот пропушта многу ако не проба.Секогаш ќе ги паметиш успесите,тоа корпите се само доказ дека тие не те заслужуваат тебе.
Самодоверба
Хумор
Статус
Тоа се 3 работи што ги бара девојка.Последното не е толку но е битно од материјални причини.

Овцата е човечко суштество со свои желби,размислувања и побарувања кога се работи за квалитетна девојка за врска.
:eek:
1286652296139.gif

Јас се шалам не дека одбивањето ми е нешто лично,секогаш има друга но станувам се по-директен и попрост сакаш или не сакаш друго кај мене нема.Да се малтретирам со недели да се одлучи девојка дали да биде или нема да биде со мене не сум јас на копче па кога она ќе и текне да се направи нешто.Има еден начин тој е мојот и тој е најдобар :)
Стеф, те читам и не ми се веруе колку си станал суров. Мислам дека ваквиот милитантен пристап може да резултира со блага редукција во бројот на заинтересирани кандидатки. Не дека тебе квантитет те интересира, чисто онака си праиме муабет.
--- надополнето: 24 август 2012 во 01:50 ---
Овцата е човечко суштество со свои желби,размислувања и побарувања кога се работи за квалитетна девојка за врска.Тешко е да ја најдеш некоја фина,што не се фолира и што е искрена личност.Сум се пуштил на многу девојки некогаш сум добил број за 1 мин некогаш за час и половина зависи до ситуацијата во која се наоѓаш,колку блискост има помеѓу вас и секако довербата што тешко се добива особено кај девојките,изгорени 100 пати зашто да ти дадат на тебе баш.Од нивна перспектива може да се каже дека бараат малку оргиналност и уникатност помешано со доза хумор.Ако го правиш како класично и нормално пуштање без смеење шансите да добиеш нешто од тоа се 1 спрема 10.Најбитно според мене е да си смешен и интересен на свој начин и да не се грижиш што ќе излезе од тоа,важно си пробал,некој во животот пропушта многу ако не проба.Секогаш ќе ги паметиш успесите,тоа корпите се само доказ дека тие не те заслужуваат тебе.
Самодоверба
Хумор
Статус
Тоа се 3 работи што ги бара девојка.Последното не е толку но е битно од материјални причини.
Болдираното е од голема корист за почетници како мене. Кој е соодносот на самодоверба, хумор и статус? Дали можам да компензирам мањак на статус (моментално сум невработен, така да статусот ми е ваљда нула) со појачана доза хумор и самодоверба? Ако и хуморот ми пафта, дали можам со невидена самодоверба да триумфирам? Дали можам со суперсамодоверба да добијам телефон за испод саат време?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom