Дали се чувствуваш изморено, изнемоштено или можеби осамено...Пред неколку вечери сонував како разгледувам некоја куќа, ама беше без покрив. Запуштена, со скршени прозорци, стара, полна со ползавци и ѓубре.
Да не има некој поим што би можело да значи? Многу немирен сон имав, и се сеќавам само на пустошот, како го набљудувам. Памтам дека ги броев скршените стакла на прозорците.
![]()
Куќа на сон многу често може да ја означува и нашата внатрешна состојба,да ги означува мислите и чувствата во тој момент... освен ако не се работи за некое подзаборавено секавање...
--- надополнето: 16 август 2012 во 01:15 ---
Си посакала да го видиш и ете, ти дошол на сон. Смртта на твојот дедо е сепак нешто што се случило нодамна, нормално е да го сонуваш.Бев болна, кренав малку температура и многу спиев.Сонував како се наоѓам во куќата на баба ми и дедо ми(дедо ми е починат веќе 5 месеци) .Во собата каде што обично седеа тие има 2 кревети , и сега ја гледам баба ми лежи на креветот на дедо ми, кога се свртев го гледам него како седи на нејзиниот кревет.Ништо не зборуваше, а и јас се правев дека не го гледам.Ова беше прв пат да го сонувам а претходно многу сакав да го видам барем на сон.Толкување?