Топ 10 диететски производи што функционираат

• Креатор на темата Stef Bachatero
  • Време на започнување

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Сигурен сум дека пред да се објават било какви совети , направени се детални истражувања, но сепак мислам дека акционен план за секоја индивидуа посебно е потребно да се направи , според својата ДНК , за било каков животен стил, вежбање и режим на исхрана да биде добар и ефектен за здраво тело и дух. Затоа можете и вие да направите свој ДНК тест и да добиете свој личен режим на исхрана .smartdna.gr/5ABAB2CE.mk.aspx . Со тоа би се решиле сите Ваши дилеми за правилни диети и животен стил .
Поголема глупост за земање пари од неупатени луѓе од ова одамна немам прочитано.
ДНК-то апсолутно нема никаква врска со диетата и фитнес планот. Да, наследените гени од родителите, односно предиспозицијата кон качување тежина, јачина на мускули, коски и типот на градба се наследува од родителите, но тоа не се открива преку ДНК тест само од една личност која се тестира.
Глупости! Личниот режим за исхрана и вежбање се прави врз основа на градба, конституција, начин на живот, возраст, испитувањето на ДНК нема баш никаква врска со тоа!
Демек ќе видат на трета алела таков ген и ќе кажат не треба да јадеш печени ластовички?
Ако некој плесне 350 евра за ова, нека ми јави, лично да му дадам Њобелова награда за глупоќа.

S

Stef Bachatero

Гостин
Поголема глупост за земање пари од неупатени луѓе од ова одамна немам прочитано.
ДНК-то апсолутно нема никаква врска со диетата и фитнес планот. Да, наследените гени од родителите, односно предиспозицијата кон качување тежина, јачина на мускули, коски и типот на градба се наследува од родителите, но тоа не се открива преку ДНК тест само од една личност која се тестира.
Глупости! Личниот режим за исхрана и вежбање се прави врз основа на градба, конституција, начин на живот, возраст, испитувањето на ДНК нема баш никаква врска со тоа!
Демек ќе видат на трета алела таков ген и ќе кажат не треба да јадеш печени ластовички?
Ако некој плесне 350 евра за ова, нека ми јави, лично да му дадам Њобелова награда за глупоќа.
Цената е солена но може има некоја вистина.Како што пишав секој различно реагира на исхраната некој се дебелее од леб некој не.Има луѓе што јадат колку сакаат и немаат никакви знаци на дебелење.Се се сведува на хормоналниот баланс.Луѓето што се дебели имаат дисбаланс на хормоните и поголема сензитивност кон инсулинот и негово дејство.Кога почнуваш нова програма било која да е дали нискогликемична или ниско јаглехидратна диета телото вика :Фала богу кретену што ме детофиксираш со исхраната.Голем фактор има стресот и како луѓето се справуваат со него,тоа е како чаша што ако се прелиее има негативни ефекти.Затоа има јога,тај-чи сите боречки вештини те учат како да се контролираш и препорачувам на сите да отидат да спортуваат некоја вештина зашто те учи на самоконтрола,дишење правилно и отфрлање на стресот.Стресот е поголем убиец од колку што се мисли.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Цената е солена но може има некоја вистина.Како што пишав секој различно реагира на исхраната некој се дебелее од леб некој не.Има луѓе што јадат колку сакаат и немаат никакви знаци на дебелење.Се се сведува на хормоналниот баланс.Луѓето што се дебели имаат дисбаланс на хормоните и поголема сензитивност кон инсулинот и негово дејство.Кога почнуваш нова програма било која да е дали нискогликемична или ниско јаглехидратна диета телото вика :Фала богу кретену што ме детофиксираш со исхраната.Голем фактор има стресот и како луѓето се справуваат со него,тоа е како чаша што ако се прелиее има негативни ефекти.Затоа има јога,тај-чи сите боречки вештини те учат како да се контролираш и препорачувам на сите да отидат да спортуваат некоја вештина зашто те учи на самоконтрола,дишење правилно и отфрлање на стресот.Стресот е поголем убиец од колку што се мисли.
Стеф, душо, држи си се до протеините.
Од основна ДНК анализа тоа не може да се прочита. Не може да види во таа днк анализа дали некому лошо му делува леб или месо. Тоа е епска глупост.
Покрај "анализата" која се добива со "испитувањето", како што прочитав, се пополнуваат и прашалници, врз основа на кои ја прават диетата. Што значи - 350 евра за нешто што може да се добие кај било кој гастроентеролог или нутриционист, а доколку си компјутерски писмен и бесплатно.

S

Stef Bachatero

Гостин
Стеф, душо, држи си се до протеините.
Од основна ДНК анализа тоа не може да се прочита.
Покрај "анализата" која се добива со "испитувањето", како што прочитав, се пополнуваат и прашалници, врз основа на кои ја прават диетата. Што значи - 350 евра за нешто што може да се добие кај било кој гастроентеролог или нутриционист, а доколку си компјутерски писмен и бесплатно.
Со 350 евра сите тука што би дале пари јас ќе им бидам персонален тренер 3 месеци и со моја опрема би ги направил мајка да не поверува дека може да бидат такви.Кај мене пример највеќе што добивам масти се од лебот и житариците,додека ако јадам грав,леќа,грашок и зеленчук не се фаќа ништо.Сега сум на високо маслена диета омега 3,омега 6 и многу низок внес на јх.За да стопиш масти треба да немаш никакви резерви на гликоген.Тоа се достигнува или со гладување или со високо протеинска/маслена диета.Јас на секој 3 дена не јадам 36 часа после тоа си јадам што сакам.За тие 36 часа сум активен ненормално и топам повеќе масти од било која диета.Не се грижам ни за броење калории ни дали претерувам со јадење.Едноставно кога сакам да стопам масти ги топама со цел да намалам мускулна маса.Кога вежбам за снага јадам што сакам,кога вежбам за топење гледам да топам што повеќе сало.

Член од
30 јули 2012
Мислења
22
Поени од реакции
4
Во светот многу одамна се базираат на конкретни истразувања базирани на ДНК . Тоа се разбира кај нас е малку табу тема, само затоа што некои луге не се доволно упатени. Јас симнав 20 кг за 2 месеци , а при тоа здравјето потполно ми се подобри. На пример некои луѓе не ни смеат да вежбаат, а не се ни свесни за тоа. Имаат здравствени проблеми и со правење на свој режим на исхрана може само да го влошат здравјето. Некој имал среќа , ама за некој би можело да биде фатално ако на пример одлучи оваа недела неговата исхрана да се базира на протеини на пример, или уште полошо тоа да го прави цел месец како што знаат некои да направат. Една наша пријателка од таа диета доби пликови по цело тело. Уреата и се покачила или така нешто. Затоа луге не си играјте со своето здравје. Советувајте се до лекари, мада и на овие нашиве веќе не можам да им верувам. Јас се одлучив за ДНК фитнес тестот и многу сум задоволен и нема да го жалам ни последниот денар за моето здравје, а нормално секој има право да си одлучи што ке прави и како ке си го загрози здравјето со неправилна исхрана и вежби кои не се добри за неговото тело.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Во светот многу одамна се базираат на конкретни истразувања базирани на ДНК . Тоа се разбира кај нас е малку табу тема, само затоа што некои луге не се доволно упатени. Јас симнав 20 кг за 2 месеци , а при тоа здравјето потполно ми се подобри. На пример некои луѓе не ни смеат да вежбаат, а не се ни свесни за тоа. Имаат здравствени проблеми и со правење на свој режим на исхрана може само да го влошат здравјето. Некој имал среќа , ама за некој би можело да биде фатално ако на пример одлучи оваа недела неговата исхрана да се базира на протеини на пример, или уште полошо тоа да го прави цел месец како што знаат некои да направат. Една наша пријателка од таа диета доби пликови по цело тело. Уреата и се покачила или така нешто. Затоа луге не си играјте со своето здравје. Советувајте се до лекари, мада и на овие нашиве веќе не можам да им верувам. Јас се одлучив за ДНК фитнес тестот и многу сум задоволен и нема да го жалам ни последниот денар за моето здравје, а нормално секој има право да си одлучи што ке прави и како ке си го загрози здравјето со неправилна исхрана и вежби кои не се добри за неговото тело.
Неупатен во случајов е тој што дава 350 евра за ветер и магла ;)
Диета се базира на сѐ друго освен на читањето на ДНК тестот.
Принципот е точен, да, секому му одговара индивидуална диета и начин на живот, затоа служат прашалниците и други испитувања (крвна слика, проверка на работата на срцето), но апсолутно е непотребно проверување на ДНК. Подеднакво квалитетен (ако не и поквалитетен) индивиуализиран план на вежбање и исхрана може да се добие за многу помалку пари.
Секако, за правилен план е неопходно советување со експерт во областа.
Доколку сакаш да го промовираш ова како вработен во таа фирма (што е малку очигледно, бидејќи на сите теми на кои имаш пишано досега форсираш ДНК тестови), Кајгана има дел "маркетинг" ;)

Член од
1 август 2012
Мислења
7
Поени од реакции
1
прв пат слушам за вакви ДНК тестови. ама како станав очен веќе не знам што да верувам. ништо не ми делува . Има ли кај нас вакво нешто ?

S

Stef Bachatero

Гостин
прв пат слушам за вакви ДНК тестови. ама како станав очен веќе не знам што да верувам. ништо не ми делува . Има ли кај нас вакво нешто ?
Дај ми ги мене тие 350 евра и ќе те направам ѕвер за 3 месеци,наместо некоја глупа диета што сеуште не е научно докажана :)

Член од
30 јули 2012
Мислења
22
Поени од реакции
4
Па не знам како може светски научници генетичари и нутриционисти да бидат глупи и не докажани во споредба со самоуки личности кои нудат помош , а при тоа не знаат ништо за генетските предиспозиции на единката и здравствената состојба.

S

Stef Bachatero

Гостин
Па не знам како може светски научници генетичари и нутриционисти да бидат глупи и не докажани во споредба со самоуки личности кои нудат помош , а при тоа не знаат ништо за генетските предиспозиции на единката и здравствената состојба.
Има милион светски научари и студии што не успеале и не се со научни потврдени факти.Пример ниско јаглехидратните диети функцинориаат кај некој супер кај некој обратно.Се зависи до тоа како метаболизмот реагира.А во случајот на дечкото и тебе без разлика на што ти рекле и што методи користеле,на крај се сведува ако не си го загрееш гзот и доволно не вложиш во тоа,што верувам дечкото погоре не вложил,туку очајно слушал други совети наместо да си истражи сам и да види дека 3 работи функционираат:интензивен тренинг,балансирана исхрана(скробни и зеленчуци јаглехидрати,бели меса пилешко и риба,омега 3,омега 6 масти ленено масло и семе,рибино масло и маслени риби и опционално е готвење со кокосово масло).Има многу повеќе ресурси ако се сака,нормално и да се види што функционира а што не.
http://www.menshealth.co.uk/lose-weight/diet-plans/your-tailor-made-diet
The Nordiska system places you into one of 36 potential diet and exercise combinations, based on the variations in the eight genes it isolates in its testing. But in terms of everything from metabolism to muscle function, I am simply ‘balanced’. I am exactly average. I am, understandably, a little disappointed about this seemingly ‘off-the-peg’ result. A bit of further research online suggests that the DNA diet is not as bespoke as you might think. In fact, there are only four nutritional types you can be matched to: ‘GI smart’, with an eating plan which ensures you don’t spike your blood-sugar too much; ‘carb smart’, which limits your carbohydrate intake to 40% of your food; ‘fat smart’, which is to say, ‘low fat’; and ‘balanced’ – me – which uses a predictable combination of all of the above. Surely this is all just standard nutritional advice. To this, Dr Carolyn Horrocks explains: “The DNA is used to help choose from the four diets, all of which are commonly used by dietitians. It is the fact that they are matched which helps them to be more efficient.”

Посебно ова јас можам да ти кажам дека ако се тргнеш од јх ќе изгубиш повеќе масти од колку да јадеш во 7-ца....

Член од
30 јули 2012
Мислења
22
Поени од реакции
4
http://www.femina.mk/новости/истражувања/успехот-на-диетата-зависи-од-гените
--- надополнето: 21 август 2012 во 11:24 ---
во дополнение на горенаведеното , статијата од фемина само го потврдува фактот дека нутриционистите кои според мојата ДНК ми одредија што да јадам и кои вежби да ги применувам , значително дадоа друг поглед на исхраната и вежбањето во мојот живот. До сега применив многу диети и ниедна не ми делуваше како оваа што ја применувам сега, т.е. ова воопшто и не е диета , само одреден начин на исхрана. Благодарам на smartdna fitness .

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Значи, како да ти објаснам дека ДА, успехот на диетата зависи од гените, како што кажав, генетската предиспозиција е основна, но НЕ, тие гени не се откриваат преку ДНК анализа! ДНК анализата ќе покаже кои алели ги има некој, но доколку не се направи и анализа од родителите нема шанса да се открие дали алела 0405 е одговорна за дебелината. Разграничи ги работите. Нутриционистите не ти ја одредиле диетата според испитувањето на ДНК, туку според прашањата кои си ги одговорил за предиспозициите и наследните болести/состојби.

Член од
30 јули 2012
Мислења
22
Поени од реакции
4
Мислам дека ти воопшто и не знаеш што кажа погоре, затоа постојат генетичари кои студирале на Харвард .

Kajgana Shop

На врв Bottom