ФОН Универзитет: Дизајн - Мултимедија

• Креатор на темата Креатор на темата Michael Myers
  • Време на започнување Време на започнување
За што може да е? 3Д моделирање, цртање, фотошоп, веб дизајн...

За идиоти што не можат да завршат ниеден нормален факултет

:pos:
--- надополнето: 17 август 2012 во 14:09 ---
Може некој накратко да објасни за што е овој смер : Дизајн - Мултимедија : http://fon.edu.mk/files/programi/20122013/fdm-multimedija-1.pdf

:unsure:
Мултимедија. Самиот збор ти кажува друже. After Effects, Photoshop, Cinema 4D, 3Ds max/maya. Од се по малку :)

Не знам колку перспектива има таму, ама бричи стап факултет, прво демек цртаат дома нешто т.е све на компјутер некој работи абе што се вика не знаат што е книга пред нив. Учат од скрипти по 10 страни и колоквиум полагаат:eek:.

Истата насока ја има и на европски, црткаат дома, колоквиуми имаат само по тие истории на уметност, дизајн и слично, другото им се колоквиуми практично. У принцип на приватен факултет сите се талентирани, паметни и положуваат. Инаку, програмиве малку ги работат, црткаат онака со боички, пастел, водени и така. Како у прва година средно ликовно. :icon_lol:
После завршување се самопрогласуваат за уметници, оние од ликовна академија тогаш незнам што се.

Ако те влече дизајн, запиши се оста ги овие погоре искомплексираниве што пишуваат, не е важно другите што ке ти кажат важно е ти што сакаш.

За идиоти што не можат да завршат ниеден нормален факултет

Хаххахаха, а што е тоа нормален факултет?

Студирај технички науки, право, бизнис, медицина. Мора да се мачиш, да стекнеш хемороиди, да заносиш диоптрија, мора барем еднаш во месецот да сакаш да се самоубиеш, мора Сизиф да ти биде идол.

Се` друго е ветер и магла, глумење студирање, купување диплома, доказ дека си глуп и мрзлив (но богат, хехе).

Ако не си лекар, адвокат, инженер или менаџер - не си ништо! Грешка! Си - идиот!

Сите други - оние со нормалните и најчесто омразени им факултети се вработија и еве живеат среќно и весело. Бог да чува! Кого го лажете?

п.с.

Ако те влече дизајн, запиши се оста ги овие погоре искомплексираниве што пишуваат, не е важно другите што ке ти кажат важно е ти што сакаш.

(y)

Хаххахаха, а што е тоа нормален факултет?

Студирај технички науки, право, бизнис, медицина. Мора да се мачиш, да стекнеш хемороиди, да заносиш диоптрија, мора барем еднаш во месецот са сакаш да се самоубиеш, мора да ти биде Сизиф идол. Се друго е ветер и магла, глумење студирање, купување диплома, доказ дека си глуп и мрзлив (но богат, хехе).

Ако не си лекар, адвокат, инженер или менаџер - не си ништо! Грешка! Си - идиот!

Сите други - оние со нормалните и најчесто омразени им факултети се вработија и еве живеат среќно и весело. Бог да чува! Кого го лажете?

п.с.

(y)
Дефинитивно студираш на КГФ :icon_lol:

Е добро де, кажи си на што студираш... немој да се сТрамиш :)

Твоите (намерни и ненамерни) граматички грешки не ми будат желба да ја споделам мојата приватност со тебе. Живеј!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom