Tomasino
За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
- Член од
- 19 март 2009
- Мислења
- 9.252
- Поени од реакции
- 19.549
Во цитатот на Горан лежи зајакот...More partalite i neka begaat ili pari neka davaat treto nema(vaka i jas mozam da go vodam klubot bez pari) sega veke e evidentno deka ovaj go vrakal klubot kaj dvojce ama ovie go pricnale ako go vrati da mu gi izvadat valkanite raboti pa primoran ostana na celo na klubot za uste poveke da go ocrnat ama toa koj so polticari tikvi sadi od glava mu gi krsat potoa !
Spored mene ova e celo iscenirano da ne padnat do najniski granki za posle da izlezat kako spasiteli za poeni drugo rezon vo ova ubistvo na klubot ne gledam ne gi klavam skopjanite i fedracijata koi mamata ni ja rasplakaa edno destina godini
Посебно со изреката со политичките тикви....
На здравје нека ни е,политиката го еба РК Пелистер...до кочанка ни го напикаја...
20 години не ебава,полека полека...лагано...
Прво Циле садеше тикви со СДСМ,сркаше НАРОДНИ пари од ТАТ,Жито Битола,ги секнаја парите од партија,афери еден куп,на кој му е до ракомет ко го отепаа од крадење народот....ојде клубот јабана...се каснеа плати,штрајкој...Циле како познат ЦИЦИЈА нејќеше да брцни во џепот(оти ко ќе вадиш од свој џеп друго е)....и си замина....
Дојде тушнико да си ја проба среќата,потапкан по рамо лично од војводата Љубчо.....ветуваше европски Пелистер,му беа ветени вмро-овски пари....остана на ветување се...
Па после дојде превратот во ВМРО,чика Спиро ја избра погрешната страна(остана верен на војводата)...и секнаја сите пари за Пелистер...
Со инцијаторите иста приказна....потапкани по рамо од Двојче,ќе биди,ќе биди вие само сменете го Спиро ќе поможиме,не берете гајле....уште поможват...
Ги фатија во стапица...сега нема бегање...барем не до локалните избори....
Е па не треба да не чуди шо нема ракомет појќе,се додека не влечат за нос партиите..
Се дури не влези приватен капитал во спортот нема иднина....се е мачкање очи...