Актер(к)и кои се препознатливи по улога (лик од филм)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Сакаш да ми кажеш дека One Flew Over The Cuckoos Nest е по непознат филм на Николсон од Shining? нема теорија.....тоа може за новите генерации, затоа реков дека е темата субјективна, да го прашам татко ми или мајка ми по што го знаат Николсон, одма ќе го спомнат One Flew, така да за мене оваа тема е субјективна, и поинаква неможе да биде.....

Истото важи и за Хофман, јас ќе го памтам, како и многу други по улогата во Дипломец, филмот направи бум на времето, а и во него првпат со сретнав со Хофман, мада и твојот избор е многу добар и автентичен за Хофман, тука ќе се согласам.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Сакаш да ми кажеш дека One Flew Over The Cuckoos Nest е по непознат филм на Николсон од Shining? нема теорија.....тоа може за новите генерации, затоа реков дека е темата субјективна, да го прашам татко ми или мајка ми по што го знаат Николсон, одма ќе го спомнат One Flew, така да за мене оваа тема е субјективна, и поинаква неможе да биде.....

Истото важи и за Хофман, јас ќе го памтам, како и многу други по улогата во Дипломец, филмот направи бум на времето, а и во него првпат со сретнав со Хофман, мада и твојот избор е многу добар и автентичен за Хофман, тука ќе се согласам.
Не реков дека се непознати филмови, реков само дека тие актери не се од таа класа на актери кои се запамтени по улогата а не од името. Сите тие актери имаат брилијантни кариери со одлични филмови и улоги и не може да се вклучат во темава како такви. Да не се повторувам, Џони Деп е Џони Деп али Даниел Редклиф е Хари Потер. Сфаќаш кон што целам?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Сфаќам ама за мене оваа тема неможе да биде не-субјективна, значи се зависи како си се сретнал со некоја улога, нормално дека секогаш постојат разлики во вкус, ама филмовите кои ги набројав не се некои рандом него се исто така филмови по кои актерите се многу препознатливи, ама да не идеме ептен офтопик, според мене тој е изборот, мада и ти наведе килер улоги на кои ми текна кога го пишував постот, ама сепак заради впечатокот првите филмови кои ми дојдоа на памет ги напишав, тоа е тоа..не размислував на начин според кој ти ги класифицираш.

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Luke Perry-Dilan
JAson Priestley-Brandon
Tom Cruise-Top Gun a ne Mission Impossible
Ben Stiller-Meet the Fockers
Sam Neill-Jurassic Park
David Duchovny-The X files
Angelina Jolie-Tomb Raider
Zarko Lausevic-Smeker
Russell Crowe-Gladiator

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
charlie sheen-charlie harper two and a half man
majkl daglas-wall street
antonio banderas - el marijachi
mel gibson-lethal wapeon 1234

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Абе темава нели беше за филмови а не серии? ако e и за серии да ве поздравам со дечково :D

Bryan Cranston - Breaking Bad

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Елајџа Вуд - Фродо
Франка Потенте - Лола (Run Lola Run)
Шон Конери и Тимоти Далтон - Џејмс Бонд
Мајкл Китон - Бетмен
Метју Фокс и компанија од Lost.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Темава не е баш субјективна, туку кажуваме актери и актерки кои останаа или ќе останат запаметени по своја улога а не до толку по своето име т.е. луѓе кои ќе живеат во сенката на таа улога. Барем така Крејзи напиша кога ја отвори темава.
Субјективно ако гледаме може да кажам дека за мене Том Хенкс ќе остане малото дете кое порасна од кога посака желба на тоа автоматот али не е така, зашто темава не е за тоа. Не сум модератор тука али логиката така ми работи...
Во право е Dark King, темата не е за најпознатите остварувања на актерите или нивните најдобри филмови, туку за актерите кои едноставно кога ќе ги спомнеш асоцираат на одреден лик од филм. Како што беа спомнати Кијану Ривс е Нео, Даниел Редклиф е Хари Потер, оној од Твајлајт е тој од Твајлајт ( :icon_mrgr: ). На пример, сметам дека Ал Пачино, Мерил Стрип и голем број други актери, кога ќе ти ги спомнат ти доаѓаат филмови во глава, во смисла на пример гледаш филм со Ал Пачино и тој е Ал Пачино кој го игра Скарфејс, ѓаволот, Мајкл и сл., за разлика од на пример кога гледаш филм со Rowan Atkinson, за тебе тоа секогаш ќе биде Мр. Бин, без разлика каков е филмот и што игра во него.
Сфаќаш?
До некаде е субјективна темата, ама не е толку скрос субјективна.
Не е поентата да се напишат најдобрите филмови во кои глумеле глумците или кои ликови лично највеќе тебе ти се допаднале, туку ликовите кои тие ги глумеле се генерална асоцијација за нивното име. :)

Член од
27 јули 2012
Мислења
300
Поени од реакции
122
Rowan Atkinson - Mr. BEAN !!!!!! hahahahahhaa kraj,....inaku koga ja otvarashe Olimpijadata vo London ( za malce ohrid ke pishev) sum se iznenadil go nemav videno na scena so godini...mn ostarel!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Rowan Atkinson - Mr. BEAN !!!!!! hahahahahhaa kraj,....inaku koga ja otvarashe Olimpijadata vo London ( za malce ohrid ke pishev) sum se iznenadil go nemav videno na scena so godini...mn ostarel!
Мал оф-топик, ама морав...

Србите имаат една изрека: Што је баби мило, то јој се снило...:icon_mrgr:

А иначе сега ми текна...
Чак Норис е секогаш Чак Норис, без разлика во кој филм игра, дури мислам дека никој не се ни потрудил да запамети негов лик или име на ликот кој го игра..:pos:

Член од
27 јули 2012
Мислења
300
Поени од реакции
122
Мал оф-топик, ама морав...

Србите имаат една изрека: Што је баби мило, то јој се снило...:icon_mrgr:

А иначе сега ми текна...
Чак Норис е секогаш Чак Норис, без разлика во кој филм игра, дури мислам дека никој не се ни потрудил да запамети негов лик или име на ликот кој го игра..:pos:
Екскјузми лејди за оф -топик, ако може превод на Македонски од српскава ? би звучело баш финкичко :D

Kajgana Shop

На врв Bottom