Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Член од
31 јануари 2009
Мислења
258
Поени од реакции
12
na facebook e uploadirana.
ete sea gi imas pogore linkovite od koristenata " literatura" :D

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Па можеби е од фејсбук не се знае... И ако можете да ми кажете како се избиструва слика, сликана со 3.2 мегапиксели ?

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Па можеби е од фејсбук не се знае... И ако можете да ми кажете како се избиструва слика, сликана со 3.2 мегапиксели ?
Зависи како е матна, дефокусирана или има многу ноис и е темно.

Член од
31 јануари 2009
Мислења
258
Поени од реакции
12
idi na bilo koja slika na fb , desen click view image i ke vidis na koja server farma im se staeni slikite so gi stavas na fb ;)

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Effect>Smart Sharpen и ке штиклираш motion blur и ке сетираш во однос со сликата

подетално здравје

Брат у курац, неможам нигде да го најдам... каде се оди како на пример : layer ова она... стварно неможам да го најдам каде е тоа ? :nesum:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Брат у курац, неможам нигде да го најдам... каде се оди како на пример : layer ова она... стварно неможам да го најдам каде е тоа ? :nesum:
Filter->Sharpen
Filter = Filter effect
затоа само ефект пишав

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Ај малце помош :)

Пред некој ден почнав да баратам со фотошоп, па не сум баш најдобар :)
Пробувам да направам нешо, па ова го најдов на нет.

http://psd.tutsplus.com/tutorials/tutorials-effects/how-to-mold-paint-splatter-to-a-face-in-photoshop/

Е сеа, кај што почнува Степ 1, пишува следново: "Copy the background and paste it onto a new layer. Rename the new layer Subject and turn the background layer to white". Не ми е јасно како ја сменам "background layer to white". Помош? :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ај малце помош :)

Пред некој ден почнав да баратам со фотошоп, па не сум баш најдобар :)
Пробувам да направам нешо, па ова го најдов на нет.

http://psd.tutsplus.com/tutorials/tutorials-effects/how-to-mold-paint-splatter-to-a-face-in-photoshop/

Е сеа, кај што почнува Степ 1, пишува следново: "Copy the background and paste it onto a new layer. Rename the new layer Subject and turn the background layer to white". Не ми е јасно како ја сменам "background layer to white". Помош? :)
пер...обој го background layer-от бел! :)
моеш со четка или edit->fill->foreground color (ќе наместиш foreground color - бела)

Kajgana Shop

На врв Bottom