Летни Олимписки Игри - Лондон 2012 [генерална дискусија]

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189
Пеер ги споредувам со самите нив, од 2008ма кога имаа поразнолика понуда. Барам таква понуда ко тогаш.

Фудбал Швајцарија - Кореа !? Сигурно во тој термин има нешто поинтересно. Ова само еден пример...

И ја нејќам да ги хејтам пошто се најдобрата спортска редакција кај нас али можеле тука подобар избор да направат.
2000 во Сиднеј стануав за да глеам триатлон, баш памтам го пренесуваа, ама ете сеа поинаку им е програмата, во Пекинг исто така првиот ден од ОИ велосипедизам пренесуваа, друмска трка.
Се фаќаш за ситници, поарно од 18 до 20, додека почни пливањето ќе глеам фудбал отколку вести на Сител, сигурно да имало нешо попаметно ќе го внеле во програма.

Само се чудам на тие што го праеле распоредот од организацискиот одбор на ОИ, во исто време ќе е финалето во ракомет мажи и кошарка мажи.. и ај биди паметен па одбери што ќе пренесуваш, а да нема не задоволни гледачи.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.127
Поени од реакции
8.073
леле МТВ нема да го работи велосипедизмот :mad:
за се друго постои ЕУРОСПОРТ...со два канали :D
а и мислам за чкљ спортовите како синхронизирано пливање воопшто ги немат откупено

и шо е најлошо ги нема квалификациите за атлетика и пливање..така да нашите спортисти нема да можеме да ги следиме на нашиот јавен сервис :facepalm:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189
Eве Еуроспорт шо ќе пренесува првиот ден...
Пливањето во 11 часот им се квалификации, значи и не толку битни за гледање:)

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.127
Поени од реакции
8.073
еј јас па мислев на двата канали ќе оди олимијадата -.-

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189
а шое всушност финтата на овој спорт?
објасни ако можиш
Да не се удаве екипажот:D
Сигурно се мери време, се оди по некоја зададена линија(патека), барем така мислам, не сум го глеал спортот, а доста е познат во Хрватска и имаат силен тим, а и се одржуваат регати кај нив.
Тактички спорт, според мене.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Sailing is both a technical and tactical sport. Athletes need to be masters of their boats, getting the most out of them in terms of speed and performance. They must also be able to adjust to changing conditions, and race tactically to ensure the best position at each stage in the race.
храбро што некој се одлучи да пише за тоа, дефинитивно спорт со многу чудни правила... :D
--- надополнето: 24 јули 2012 во 18:02 ---
е ова е таа олимписка програма !!! :cuc:

значи сепак комбинација од МТВ и Еуроспорт е добитната! :D

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504

Не зависам од МТВ, имам кај да глеам... за вакви спортски настани едноставно живеам, 24/7 ќе бидам пред Тв.
Планирам да гледам кошарка, ракомет, тенис и одбојка понекогаш, пливање, кајак на мирни и диви, веслање:love:, ватерполо, атлетика, гимнастика и по уште нешто друго може.:D

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189
Не зависам од МТВ, имам кај да глеам... за вакви спортски настани едноставно живеам, 24/7 ќе бидам пред Тв.
Планирам да гледам кошарка, ракомет, тенис и одбојка понекогаш, пливање, кајак на мирни и диви, веслање:love:, ватерполо, атлетика, гимнастика и по уште нешто друго може.:D
Тоа шо го наброја ќе го емитуваат на МТВ, и искрено не знам шо сакате повеќе, неаме ние спортисти од овие индивидуалните спортови па за да ги пренесуваат нив.
Србите, хрватите и тие околу нас имаат во програмата преноси од тие спортови, ама имаат и учесници во тие.
Колку телевизори ќе имаш пред тебе?:D

А

Анноун

Гостин
Супер е програмската шема на Мтв . Не знам шо мрчите , демек Олимписки се , дај ми пингпонг да гледам место кошарка :tapp:

Туку имам прашање , Мтв на првиот канал ќе оди Олимпиадата или на Собранискиот . Ако оди на Прв канал ќе има доста ПРЕКИНИ ЗА ВЕСТИ !

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.127
Поени од реакции
8.073
Супер е програмската шема на Мтв . Не знам шо мрчите , демек Олимписки се , дај ми пингпонг да гледам место кошарка :tapp:

Туку имам прашање , Мтв на првиот канал ќе оди Олимпиадата или на Собранискиот . Ако оди на Прв канал ќе има доста ПРЕКИНИ ЗА ВЕСТИ !
веројатно само еден...во 19:30 за централниот дневник
а и таман е пред финалињата во пливање и атлетика

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189

Dragan Nikolovski
Не се секирајте за тоа... Се ќе биде изведено да нема незадоволни, или барем нивниот број да биде најмал што може. Ако има потреба, некои преноси ќе одат и на Собраниски канал.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Ќе даваат ли од МТВ пренос кога ќе настапуваат нашите спортисти, во случај ако вреди да се пратат :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Нашите ко што се во квалификациски групи со вајлд картите, негде во 8 сабајле ќе им се настапите.

Kajgana Shop

На врв Bottom