ANDROID (OS и телефони) vs APPLE (iOS и iPhone)

Кој (според вас) е подобар?

• Android

Гласови: 154 78,2%
  • Apple iPhone

Гласови: 43 21,8%

• Вкупно гласачи
    197

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
... 95% од сите што имаат андроид, имаат затоа што мразат ајфон, а не ни знаат зашто.....
:pos::pos::pos::pos::pos::pos:
И после се лутиш за смајлињата.
Е како човек да не става смајлиња на вакви глупости? :pos::pos::pos:

Ајде да ти одговорам со иста мера, а 100% од оние што земаат ајфони земаат затоа што слушнале дека тоа е најскап телефон од највисока класа (што секако, денес не е точно), и готово, крај на светот. Сега се мадафакери со ајфон :pos::pos:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
По таа логика 100 % од корисниците имаат ајфон пошто изиграваат фраери и сакаат да се покажат што имаат во џеб. Или барем така беше до пред некое време кога ајфон немаше конкуренција. Сум користел ајфон и за без пари да ми дадат не би го земал едноставно не ми лежи и си останувам на андроид.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Друже ај ѕирни ги твоите реплики и на магистар Мац на моите постови (од кога се разви дискусијата) и пак размисли убаво кој вреѓа и омаловажува. Со тебе немав никаков контакт, сети се што пиша. Не е iphone-от толку колку што има полтронство глобално и влечење на "стара слава"..
Поголемиот дел од луѓево општо го купуваат ајфонот ради стара слава, и дека е iPhone, точно, ама зборам за напредни корисници. Тие не се лимитирани скоро од ништо и никаде.

Ајде да ти одговорам со иста мера, а 100% од оние што земаат ајфони земаат затоа што слушнале дека тоа е најскап телефон од највисока класа (што секако, денес не е точно), и готово, крај на светот. Сега се мадафакери со ајфон :pos::pos:
Обично кога некој се потсмева на нечиво мислење, има аргументи и факти да го поткрепи своето. Во спротивно, се испраќаат :pos: смајлиња. Ајде сега, затоа што си умен, врати ми на ова мислење, а не на тоа што треба.
.
Баш како што пишав, така си легна на брашно. Дискутрај ако знаеш како на темава, ако не, во ЧДА прави што сакаш.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Поголемиот дел од луѓево општо го купуваат ајфонот ради стара слава, и дека е iPhone, точно, ама зборам за напредни корисници. Тие не се лимитирани скоро од ништо и никаде.
Точно така, еве да речеме дека не знам, што толку имаат бенефит напредните корисници на iphone што не можат да го добијат или го нема на андроид ??? Онака ме интересира од твоја гледна точка.

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
iOS-6-vs-Jelly-Bean-vs-WP8.png
Kako sto kazav vo nekoj post pogore. Site imaat prednosti i mani vo odnos eden na drug.
Na kogo sto mu odgovara..samo ima android hejteri ovdeka sto ne priznavaat deka i oni razmisluvaat da kupat tel so andoid ;).

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847

Ајфон ти е, за да се покажеш дека си фраер. :pos: И да покажеш дека имаш пари.
--- надополнето: 12 јули 2012 во 18:46 ---
Мал апдејт на муабетов, утрово го добив 4.1.1 Jelly Bean.
И како работи? Доста е побрз? Што има новости? И на што телефон го користиш? Најверојатно на СГС2?

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Ајфон ти е, за да се покажеш дека си фраер. :pos: И да покажеш дека имаш пари.
--- надополнето: 12 јули 2012 во 18:46 ---

И како работи? Доста е побрз? Што има новости? И на што телефон го користиш? Најверојатно на СГС2?
Galaxy Nexus користам.

Најголемата придобивка до сега ( само еден ден го користам повеќе подоцна ќе пишам) е иницијативата Project Butter. Навистина е измазнето сега се и целиот ОS лета буквално.

Google Search Assistant е одговорот на Google на Сири. Сири го немам користено долго,па неможам да направам споредба. Но ми се допадна она што го искусив до сега од Гугл. На прашања од типот Whats the weather like in Munich? Is it raining in Moscow? What is the forecast for Milan for this Sunday? How is the Prime Minister of Macedonia? дава доста природни одоговори кои соджат се што сте побарале. Поставување на аларм,состанок во календарот,ремајндер исто добро функционираат.
И за локации е добар. на пример на прашањето : Show me a pizza restaurant near me. ми дава Фуфо на макпетрол бензиската (живеам во Ченто)

Диктирањето на мејл,порака исто оди супер (македонски нема нормално)

За Google Now треба да поминат повеќе денови за да ти ја научи рутината и search историјата.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
егидииии не ми се верува дека го фалат IOS хахахахахаха
сте слушнале за android open source project ?
кај iphonot се дешава некаков development ?
ако не се дешава нема шо да праеме муабет ...
до некна немавте notification bar па моравте да го открадете од androidot којшто го има веке многу долго
а не некакви смешни муабети расправате каква му била бојата на андроидот и уште посмешно рамот го зимате како фактор за брзината на OS
смешки

инаку ICS е многу пооптимизаран од Gingerbread а сега Jelly bean едноставно лета уште повеке од ICS

и јас знам да си го фалам своето ама знам и да признаам кога нешто е подобро од моето ;)

поздрав
--- надополнето: 14 јули 2012 во 16:36 ---
сликата доволно говори

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.761
Поени од реакции
8.020
Видете го "магарево" од телефон Htc HD2, стар модел веке 3 години а работи на најновиот андроид софтвер Jelly bean 4.1. Сеуште е во бета фаза, но повекето ствари работат. После iOS таков бил, ваков бил. :) Еве линк :
http://blog.gsmarena.com/htc-hd2-lives-on-now-running-android-4-1-jelly-bean-with-most-hardware-working/
Линк нешто за симнување на бета верзијава има?

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Видете го "магарево" од телефон Htc HD2, стар модел веке 3 години а работи на најновиот андроид софтвер Jelly bean 4.1. Сеуште е во бета фаза, но повекето ствари работат. После iOS таков бил, ваков бил. :) Еве линк :
http://blog.gsmarena.com/htc-hd2-lives-on-now-running-android-4-1-jelly-bean-with-most-hardware-working/
Ааааа не е официјален:cautious: џабе му е се...
:icon_lol::icon_lol::icon_lol:
--- надополнето: 16 јули 2012 во 18:30 ---
Линк нешто за симнување на бета верзијава има?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1773115

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.761
Поени од реакции
8.020
Инсталирано, само 4.0.4 верзија, достапен во две теми.

... засега работи перфектно :) Ѕверка телефон :P

Член од
20 јуни 2009
Мислења
75
Поени од реакции
13
имам користено iphone 2 8gb. Сега користам desire HD. Од мое лично искуство позадоволен сум од ipPhone и ios, отколку андроид и десире хд у секој поглед!!!
Apple, секоја чест..

btw го продавам desire hd, ако сака некој :)

Kajgana Shop

На врв Bottom