CueBaLL
Schizophrenic
- Член од
- 7 декември 2008
- Мислења
- 1.137
- Поени од реакции
- 34
a da ti pratam jas tebe CS3 light....Кога оклучувам Фотошоп, ми го пише ова, и право ми се појавува Dont'Send ..
a da ti pratam jas tebe CS3 light....Кога оклучувам Фотошоп, ми го пише ова, и право ми се појавува Dont'Send ..
ne ja otvara stranata
мозок, торпедо е смотан, а ти уште поише...http://www.photoshopmk.com/ne ja otvara stranata
statusQuO, не мора право да навредуваш.мозок, торпедо е смотан, а ти уште поише...http://www.photoshopmk.com/
фрли поглед кон адрес-барот мајката...
За да го нема тоа белото на позадината ќе ја направиш сликата да биде со исти или помали димензии од димензиите кои ги дозволува форумот за аватар слика и истата ќе ја направиш .png или .gif формат, али не заборавај во фотошопот да ја тргнеш позадината.ej ај ако може некој што ми е аватар-от ова што е белото да го снема само да е сликата.
И нека ми каже некој како се викаше тоа на сликите што сакаш само да го направаш да го снема, незнам како да објаснам:kesa:Еве сега некој како што ке направи ова белото да исчезне, ова сакам да ми кажете како се вика.
Позз:salut:
Не те сфаќамЗа да го нема тоа белото на позадината ќе ја направиш сликата да биде со исти или помали димензии од димензиите кои ги дозволува форумот за аватар слика и истата ќе ја направиш .png или .gif формат, али не заборавај во фотошопот да ја тргнеш позадината.
Еве зашто позадината на сликата ти е бела (заокружениот дел)Не те сфаќам
Можеш ли ти тоа да го направиш ?
Фала многу брат, сега ке се обидам.Еве зашто позадината на сликата ти е бела (заокружениот дел)
Значи сликата несмее да надминува 120-120 пиксели или 43,9kb за да испадне анимирана и мора да биде или .png или .gif формат. Ако ги надминува дозволените димензии и зафатнина и ако не е .png или .gif формат тогаш нема да биде анимирана и форумот автоматски става бела позадина.
Значи, во фотошоп отвори ја оригиналната слика која ти е на аватар, стисни ctrl + a (select all) и после стисни ctrl + c (copy), одкако ќе го направиш тоа отвори нов документ со димензии 120 - 120 пиксели и на новиот документ стисни ctrl + v (paste), после стисни ctrl + t (free transform) и држејки шифт ќе ја смалуваш сликата да дојде до димензии 120 - 120 пиксели. После тоа иди на Save As и зачувај ја како .gif или .png и после можеш да ја ставиш на аватар без да се појави белата позадина.