Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување

The G-Man

Кепец
Член од
6 декември 2007
Мислења
501
Поени од реакции
12
еве нешо фотошоп од мене, малку едноставно, али ефективно

Член од
18 декември 2008
Мислења
310
Поени од реакции
108
Штотуку го инсталирав Фотошоп CS3

Ако има некој некои туториали...?
прв пат користам фотошоп

PLEASE!!!!

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
ej ај ако може некој што ми е аватар-от ова што е белото да го снема само да е сликата.
И нека ми каже некој како се викаше тоа на сликите што сакаш само да го направаш да го снема, незнам како да објаснам:kesa:Еве сега некој како што ке направи ова белото да исчезне, ова сакам да ми кажете како се вика.
Позз:salut:

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
ej ај ако може некој што ми е аватар-от ова што е белото да го снема само да е сликата.
И нека ми каже некој како се викаше тоа на сликите што сакаш само да го направаш да го снема, незнам како да објаснам:kesa:Еве сега некој како што ке направи ова белото да исчезне, ова сакам да ми кажете како се вика.
Позз:salut:
За да го нема тоа белото на позадината ќе ја направиш сликата да биде со исти или помали димензии од димензиите кои ги дозволува форумот за аватар слика и истата ќе ја направиш .png или .gif формат, али не заборавај во фотошопот да ја тргнеш позадината.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
За да го нема тоа белото на позадината ќе ја направиш сликата да биде со исти или помали димензии од димензиите кои ги дозволува форумот за аватар слика и истата ќе ја направиш .png или .gif формат, али не заборавај во фотошопот да ја тргнеш позадината.
Не те сфаќам:toe:
Можеш ли ти тоа да го направиш ?

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Не те сфаќам:toe:
Можеш ли ти тоа да го направиш ?
Еве зашто позадината на сликата ти е бела (заокружениот дел)

Значи сликата несмее да надминува 120-120 пиксели или 43,9kb за да испадне анимирана и мора да биде или .png или .gif формат. Ако ги надминува дозволените димензии и зафатнина и ако не е .png или .gif формат тогаш нема да биде анимирана и форумот автоматски става бела позадина.

Значи, во фотошоп отвори ја оригиналната слика која ти е на аватар, стисни ctrl + a (select all) и после стисни ctrl + c (copy), одкако ќе го направиш тоа отвори нов документ со димензии 120 - 120 пиксели и на новиот документ стисни ctrl + v (paste), после стисни ctrl + t (free transform) и држејки шифт ќе ја смалуваш сликата да дојде до димензии 120 - 120 пиксели. После тоа иди на Save As и зачувај ја како .gif или .png и после можеш да ја ставиш на аватар без да се појави белата позадина.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Еве зашто позадината на сликата ти е бела (заокружениот дел)

Значи сликата несмее да надминува 120-120 пиксели или 43,9kb за да испадне анимирана и мора да биде или .png или .gif формат. Ако ги надминува дозволените димензии и зафатнина и ако не е .png или .gif формат тогаш нема да биде анимирана и форумот автоматски става бела позадина.

Значи, во фотошоп отвори ја оригиналната слика која ти е на аватар, стисни ctrl + a (select all) и после стисни ctrl + c (copy), одкако ќе го направиш тоа отвори нов документ со димензии 120 - 120 пиксели и на новиот документ стисни ctrl + v (paste), после стисни ctrl + t (free transform) и држејки шифт ќе ја смалуваш сликата да дојде до димензии 120 - 120 пиксели. После тоа иди на Save As и зачувај ја како .gif или .png и после можеш да ја ставиш на аватар без да се појави белата позадина.
Фала многу брат, сега ке се обидам.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Еве нешто последно шо се занимавав

оргинал

обработена

околу 1 сат работа светлина крпипираше ротираше рефлексии и чад

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Фликс ова го работеше за некој или само тренинг ти беше :) ??

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Еве нешто и од мене последно што го работев:

Kajgana Shop

На врв Bottom