Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

2

~2A

Гостин
Имав вишок време вчера и си мислев што ако играме 3-4-3 формација? :icon_mrgr:
Мислам дека би било изводливо!
Јасно ни е на сите дека Фергусон секогаш си ја користи формацијата 4-4-2,но сепак сакам да слушнам и друго мислење од вас членовите,да подискутираме малце,ако не е проблем? :)

-------Де Геа-------
--Смолинг---Видич-----Фердинанд--
-Валенсија----Андерсон-------Клеверли---Јанг-
------------Руни--------------Кагава-------
----------------Чичарито-----------

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Имав вишок време вчера и си мислев што ако играме 3-4-3 формација? :icon_mrgr:
Мислам дека би било изводливо!
Јасно ни е на сите дека Фергусон секогаш си ја користи формацијата 4-4-2,но сепак сакам да слушнам и друго мислење од вас членовите,да подискутираме малце,ако не е проблем? :)

-------Де Геа-------
--Смолинг---Видич-----Фердинанд--
-Валенсија----Андерсон-------Клеверли---Јанг-
------------Руни--------------Кагава-------
----------------Чичарито-----------
It will never happen. Прво, Ферги не сака да отстапи од 4-4-2 не па да изигра ваква авантуристичка формација. Ова може ќе успее во Серија А, ама во ПЛ никогаш. Колку други екипи во Англија знаеш што играат ваква формација? Второ, Андерсон. Од офанзивен везен Ферги го врати на СМ, а сега ќе треба да игра ДМ, што во никој случај нема да му помогне да ги покаже квалитетите. Трето, ваквата формација најмногу ќе штети на Евра, Џонс, Рафаел, Фабио, Брејди...зошто би била игра без класични бекови, а баш на тие позиции тие играчи играат најдобро. Плус тоа и Руни пак ќе треба да игра надвор од позиција зошто кога противникот ќе напаѓа, тогаш Вејн ќе треба да се враќа и да помага и по крилата и на средината зошто Валенсија и Јанг претпоставувам дека би играле поназад како замена за бековите.

На хартија не е лоша формацијата, ама во реалноста тешко дека ќе успее, барем не во ПЛ.

2

~2A

Гостин
It will never happen. Прво, Ферги не сака да отстапи од 4-4-2 не па да изигра ваква авантуристичка формација. Ова може ќе успее во Серија А, ама во ПЛ никогаш. Колку други екипи во Англија знаеш што играат ваква формација? Второ, Андерсон. Од офанзивен везен Ферги го врати на СМ, а сега ќе треба да игра ДМ, што во никој случај нема да му помогне да ги покаже квалитетите. Трето, ваквата формација најмногу ќе штети на Евра, Џонс, Рафаел, Фабио, Брејди...зошто би била игра без класични бекови, а баш на тие позиции тие играчи играат најдобро. Плус тоа и Руни пак ќе треба да игра надвор од позиција зошто кога противникот ќе напаѓа, тогаш Вејн ќе треба да се враќа и да помага и по крилата и на средината зошто Валенсија и Јанг претпоставувам дека би играле поназад како замена за бековите.

На хартија не е лоша формацијата, ама во реалноста тешко дека ќе успее, барем не во ПЛ.
Да на хартија изгледа фантастично. :),затоа и јас реков Фергусон нема никогаш да смени,така ми текна да подискутираме овде што мислат членовите...
Секако Јанг и Валенсија понекогаш изиграваја и бекови затоа ми текна ваква формација.
Друго,во право си во Премиер Лига освен Виган немам видено друга екипа да игра 3-4-3,додека пак во Италија скоро пола екипи ја практикуваат таа формација, инспириран сум од Сериа А :)))
Поздрав!

Член од
5 август 2008
Мислења
6.016
Поени од реакции
5.338
Андерсон изгледа дека бааги е ослабнат! Изгледа САФ му рекол дека ова е сеозната да се биди или не за него :D Па си ја сфатил озбилно овој работата!

2

~2A

Гостин
Sao Paulo chief Marco Aurelio Cunha :
"Manchester United have made a very important proposal, exactly equal to €35 million. They should offer a few more. For me, there is only Lucas after Neymar and we do not want to sell."

:tapp:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
За тоалетна да ги дадат да даде Господ.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.873
Поени од реакции
21.781
Незнам зашто ама никогаш не верував а и нема да верувам на бразилец во англиско првенство , па уште и дриблер ... Има две опции да му ги скршат нозете или па на секој контакт да дајва и да плаче нешто како Роналдо или па недај боже како Ривалдо :D

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Цел ден се спремам за денешниов меч, само што го изгледав Century of dreams, прекрасна подготвка за мене за првиот меч на Јунајтед сезонава. Секогаш сме се враќале посилни, сешто сме преживеале и никој не е битен единственото нешто што е битно е Манчестер Јунајтед!

А додека искочат официјалните состави, Едурне е формулата на Де Геа до сите одбрани минатата сезона и сезоните што следуваат.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.873
Поени од реакции
21.781

Kajgana Shop

На врв Bottom