Psyside
Nocturnal
- Член од
- 30 јануари 2009
- Мислења
- 18.742
- Поени од реакции
- 18.491
Кој ти го кажа ова? освем дека троши помалце, све друго е false advertising.Со LED имаш поквалитетна слика, поживи бои и појак контраст
Кој ти го кажа ова? освем дека троши помалце, све друго е false advertising.Со LED имаш поквалитетна слика, поживи бои и појак контраст
Никој, од лично искуство. Со LED имаш БЕЛА и ЦРНА боја, со тоа и подобар контраст и понормални бои.Кој ти го кажа ова? освем дека троши помалце, све друго е false advertising.
Па нема врска тоа што збориш затоа што и старо двд можеш да го употребиш само како сараунд, а филмот да го пушташ преку усб. јас така правам, зашто да дадам 20.000 денари за блуреј сараунд плеер?Не ми е јасно како 99% од луѓево кои пишуваат на темава купуваат телевизори за да пуштаат филмови преку USB. Добро бе дечки, тој DTS што сакате телевизорот да ви го чита, слушнете го еднаш на добар сараунд и да видите кое различно искуство ќе биде филмот.
Купете си LCD телевизорче, додајте и пари за рисивер и звучки. Јесда е инвестиција, ама вреди, има причина зашто сите mkv наслови се со DTS звук.
Спореди два исти монитори, еден со LED друг со CCFL, различни модели нема логика да се споредуваат.Никој, од лично искуство. Со LED имаш БЕЛА и ЦРНА боја, со тоа и подобар контраст и понормални бои.
Ако гледаш така тогаш сите професионални мониторо ќе беа CRT, ама не се.Спореди два исти монитори, еден со LED друг со CCFL, различни модели нема логика да се споредуваат.
Позадинското осветлување неможе да доведе до понормални бои. Да беше така сите професионални монитори ќе беа со LED backlight. Истото важи и за контрастот, а богами и за сатурацијата на белата боја.
Проефсионални Хд црт монитори користат во Холивуд, иначе и сите професионални монитори ке беа Црт да не беа прескапиАко гледаш така тогаш сите професионални мониторо ќе беа CRT, ама не се.
LED диодите даваат чиста бела светлина што значи бојата која ја осветлува е пореална, поточна и пожива.
Признавам само спроедба на два идентични панела од кои едниот е со LED backlight а другиот со CCFL, све друго е лук и водаАко гледаш така тогаш сите професионални мониторо ќе беа CRT, ама не се.
LED диодите даваат чиста бела светлина што значи бојата која ја осветлува е пореална, поточна и пожива.
Преводот и филмот нека ти бидат со исто име и на исто место (во ист фолдер)Ај едно ступидно прашање.. Кога го ставам усбто и пуштам филм, како да го вметнам и преводот?
Би требало да фатиш некој канал дигитален. Јас имам LG LV 3400 ,со DVB-T и DVB-C, со обична собна антена ги фатив МТВ1,2 и 3 без никаков проблем, и едно чудо други дигитални (по листата на канали мислам дека се од Boom TV) ама овие само со име, без слика (нормално, кодирани се).Здраво имам две прашања на кои се надевам на одговор или совет.
1. Имам LG LV3550 и како шо гледам би требало да има вграден дигитален ресивер меѓутоа неможам да најдам никаков дигитален канал. Дали и можно, бидејќи моментално користам аналогна телевзија без ресивер.
2. Сакам да купам помал Тв за во друга соба, околу 32'' биде и со цена до 15000. Фирмата не м е толку битна ама би сакал да ги има основните функции. Ако може некој да ми предложи неколку модели па да разгледам
фала однапред
Носи на сервис, под гаранција ти е.Eve vtor pat koga ke go vklucam prvo se pojavuvaat nekoi zeleni linii potoa ne mi se pojavuva nisto na ekranot na primer menu ili brojot na koja programa si a mozam da menjam programi , go isklucuvam i pak go palam i potoa se e vo red .Sto moze da e problemot isto da prasam stavav ednas usb na nego i dali ako bilo ova polno so nekoj virus bi se prenelo na lcd-to , stvarno neznam sto i kako a star mie tv samo 3 meseci .....
daa nema tri meseciНоси на сервис, под гаранција ти е.
Mislam treba da ti bide failot ist so prevodot pr> Sleepers 1996 720p BRRiP Tabsman[H33T](HDScene-Release).mp4 Sleepers 1996 720p BRRiP Tabsman[H33T](HDScene-Release).srtСакам да ве прашам како да напраам на телевизорот кога ќе ставам на USB филм да може да ми го дава преводот ... филмот си иде нормално али преводот не го препознава . Имам Samsung LE-32D550.