сестра Макрина - Црква

Статус
Затворена за нови мислења.
А уствари божјата честичка нема ни еден допирен атом со бог, кој и онака не постои.

Како што кажа еден член претходно, кај ја нарекоа божја честичка, кај се запустија. :facepalm:

А уствари божјата честичка нема ни еден допирен атом со бог, кој и онака не постои.

Како што кажа еден член претходно, кај ја нарекоа божја честичка, кај се запустија. :facepalm:

За инат така ја нарекоа....
.. сите го бараат господ горе и викаат господ е голем...... а тој ти бил бескрајно мал...:D

Нека ни е на помош Севишниот, и ќе пронајдеме еден куп честички.
Да се чекало на севишниот опишан во библијата, единствените честички кои денес ќе ги пронаоѓавме, сеуште ќе беа тие од пепелта на на клада спалените научници.

Да ни е на помош Науката. И Слободната мисла водена од идејата за подобар, посреќен и поисполнет живот.

Две убави заблуди со кои христијанството (како религија која проповеда дека царството божје ќе било на сиромашните и бедните по дух) се обидува да ги уништи на емоционална основа креативните и работните луѓе.

Така и во реалноста, само сиромашните и бедните по дух се тешат со нив.

Ах, бе, одма да се плукало - а ваму сестра Макрина зборува за потрага - некаква друга, интимна и сосема лична потрага.... ама нема потреба да се прочита кога може веднаш да се премине на плукање и исмејување, нели?!

Нема што, овие од повик кон вистината се многу јаки.:) Аферим бре јунаци!:vozbud:

Акo си бoгат, сo штo си бoгат, акo нe сo имoтoт Бoжји?

Богат сум со пари,и богат сум со луѓето што ме прават среќен.
Си купуваме пиење и јадење и седиме кај некој во двор. На НАШ имот шо го плаќаме, а не божји имот. На документите за куќата ме пишува мене,а не господ

Последното што го читав од неа беше многу добро. Во оваа колумна освен „де видете ме колку сум начитана“ не гледам ништо друго. Се случува.:pipi:

Ах, бе, одма да се плукало - а ваму сестра Макрина зборува за потрага - некаква друга, интимна и сосема лична потрага.... ама нема потреба да се прочита кога може веднаш да се премине на плукање и исмејување, нели?!

Јас го прочитав, најискрено. И пак ми е смешно

Ако го оценуваме како литературно дело, е многу лошо.

Која е бе оваа?

:confused:

Што сака, што не и е јасно? До кога ќе трпиме полуретардирани?

Ни се трпи ни се крпи повеќе.

Да, плус и типографски воопшто не е среден текстот, проредот е лош итн...

Сестрата напишала што напишала, може сега да броиме стилкски фигури и интерпункциски знаци, јас нема да се осмелам да давам свое толкување понатаму, само можам да кажам дека и' ја разбирам поентата и перспективата... не е така плиток текстот, сепак, но реков веќе....

sestramakrina-nova.jpg
Сигурен сум дека испод тоа бурката се крие авион тело, со 0% сало, атлетски извајано со помош на пост, молитва и копање во кругот на манастирот. Најверојатно носи агент провокатор со црвена чипка.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom