С
Само Човек
Гостин
али он кажал и како да се чуваш....али офф да не одиме..Заблагодари му на Господ што ги создал сите болести.
и овде не зборувам само за христијанство ...
секое поднебје посебна исхрана итн...итн
али он кажал и како да се чуваш....али офф да не одиме..Заблагодари му на Господ што ги создал сите болести.
Читни си ја библијата, да не ти вадам сега цитати.Ќе се изненадиш какви лошотилаци има таму.а што има у книгите немаш поима ...
и твојов пост е само јадење трици
Што кажал? Како да се чуваш од Вилсонова болест, на пример?али он кажал и како да се чуваш....али офф да не одиме..
и овде не зборувам само за христијанство ...
секое поднебје посебна исхрана итн...итн
da...aj ne mi teraj off topikШто кажал? Како да се чуваш од Вилсонова болест, на пример?
атеист експерт за религијаАј оти темава забега накај пеколот, еве една листа на концепти и резонирања во атиезмот:
1. Теизмот (религии од секаков вид) е лажна пропозиција за реалноста, и не е "скриена" од областа на експерименталната наука.
2. Религијата е проблем, и е проблем на кој може и треба да се обратиме преку отворена и критичка конверзација.
3. Сите позитивни аспекти на религиите (ако има воопшто) се нус-продукти и не зависат од постоењето на религија, бидејќи моралот е природен феномен, и има објективна основа во природата, и нема никаква врска со натприродни сили и суштества.
Друже да бев ја експерт за религија, сеа ќе имав брада до груди, стомак ко буре, и ќе возев џип од 70 илјади евра накај некои наивни како тебе да идам да им се помочам малку света водичка, да се распафтам ко некој идиот со босилек и кандило и да им зеам 500 ка ко од шала за тоа што сум ти ја усмрдел куќата на темјан. После нормално на ручек у кафана со моите браќа експерти, со твоите пари нормално.da...aj ne mi teraj off topik
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 17:11 ---
атеист експерт за религија
Абе не ме зезај ни за 2ка не го бива овој лаверов али ај нека се радува со 4каmnogu dobar 4...za petka trebe ushte malku
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 10:14 ---
A shto da probam...ostani si ateist..koj ti brani
Dva posta nad tebe ima odgovoreno za pepelot...ako go razbirash
Немој сеа ќе почне со муабетите за трево мирисањето и како не верува во институционализирана форма на религија, иако хибридите и тие што сами си ја прават претставата на господ и си ги толкуваат работите според нивни мислења и гледишта, се најдалеку од вистината. Некој паметен човек на форумов еднаш кажа „Ако постојат рај и пекол, верниците ќе горат во пеколот а не неверниците“Друже да бев ја експерт за религија, сеа ќе имав брада до груди, стомак ко буре, и ќе возев џип од 70 илјади евра накај некои наивни како тебе да идам да им се помочам малку света водичка, да се распафтам ко некој идиот со босилек и кандило и да им зеам 500 ка ко од шала за тоа што сум ти ја усмрдел куќата на темјан. После нормално на ручек у кафана со моите браќа експерти, со твоите пари нормално.
грешка, религијата е сеуеште у младостаНемој сеа ќе почне со муабетите за трево мирисањето и како не верува во институционализирана форма на религија, иако хибридите и тие што сами си ја прават претставата на господ и си ги толкуваат работите според нивни мислења и гледишта, се најдалеку од вистината. Некој паметен човек на форумов еднаш кажа „Ако постојат рај и пекол, верниците ќе горат во пеколот а не неверниците“
Религијата е помината работа, христијанството се обидува очајно да придобие повеќе верници па секојдневно гледаме чистење на икони и прозорци и незнам што, чуда и исцелувања од некои „божји чеда“ - но веќе ја немаат моќта, веќе неможат да ги палат луѓето како мене и тебе. Затоа и вернициве на форумов се толку напнати, 2 генерации се во прашање за 2 генерации религијата ќе биде помината работа, овие денес ќе ги гледаат како што денес ги гледаме верувачите во Зевс, во Јупитер, во Один.
Поздрав
еее знаеш оти е такавеќе неможат да ги палат луѓето како мене и тебе.
Знаев дека си го на крвопролевања, масакри и тероризам - патем тоа се твоите окови од религијата. Со среќа со таквото мислење...грешка, религијата е сеуеште у младоста
еее знаеш оти е така
порано лебот беше ефтин , а јадењето гомна скапо
денес лебот е скап ,а јадењето гомна ефтино
и ти мислиш поарно е
абе ти врзе немаш од религија ...Знаев дека си го на крвопролевања, масакри и тероризам - патем тоа се твоите окови од религијата. Со среќа со таквото мислење...
што тоаа терористот го прави верник ,..Знаев дека си го на крвопролевања, масакри и тероризам - патем тоа се твоите окови од религијата. Со среќа со таквото мислење...
Izvini shto se mesham vo razgovorot, ali ke ti odgovoram poshto i ti me citirashe poveke pati.Знаев дека си го на крвопролевања, масакри и тероризам - патем тоа се твоите окови од религијата. Со среќа со таквото мислење...
I
Predhodno spomna deka zivotot e kratok, ama zivotot ne e samo nadvoreshniot svet, (da kupish kuka i kola,so toa nema da ja najdesh srekata) toj e i vnatreshen svet(vo potraga na srekata, na spokojstvoto, itn) zatoa iskoristi go da postignesh i nekoj povisok vnatreshen mir.
Osho imal nad 90 rols rojsa i bil eden od najsreknite religiozni lugja na svetotДа ама полесно е да плачеш во ферари отколку на точак.