Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Да не си мирисал и ти од тревата?Атеистите веруваат во врховниот бог Атеисто DUH!
Да не си мирисал и ти од тревата?Атеистите веруваат во врховниот бог Атеисто DUH!
Тревата се уствари влакната на градите на ОООооо Се моќниот Атеисто!Да не си мирисал и ти од тревата?
Не можат на ред да дојдат од мирисачиве на треваИм треба свежа крв на вернициве, овие ошовциве ич не ми се интересни и мноооогу се напорни.
Не сум ги видел Мики1 и Чорбаџија во последно време.
Стварно? Јас пак мислев дека знаат што е тоа, не дека веруваатВо вагина.
Интересно, пред неколку години во Украина, една жена влегла во кафезот со лавови во зоолошка и верувала дека Исус ќе ја чува во лавовите.Абе прво треба да се разјасни зборот "верувам". Верувам е збор со повеќе мислења и повеќето погрешни. Пример јас ЗНАМ, не ВЕРУВАМ, туку ЗНАМ дека ако рипнам од прозор од 10 кат ќе се сплескам ко палачинка на плочникот доле. И затоа излегувам низ врата, а не низ прозор.
Секогаш гледам како овие "верувачите" пробуваат да го наметнат мислењето дека СЕ мора да биде верување, БЕЗ разлика дали тоа нешто е докажано со експеримент (во реалноста, не во некои книги од пред векови), има цврсти докази тука во реалноста кои се опипливи и можеш да ги измериш и имаат ефект врз реалноста, вистински ефект, не некои езотерични и субјективни срања, они не, пак те замараат дека на крајот само ВЕРУВАШ во се тоа, и дека се е само став од кој гледаш.
Јас како атеист верувам во една работа а тоа е дека постојат многу наивни луѓе, кои самосвесно се делат од реалноста каква што вистински е, само со цел да ги задоволат нивните верувања. Верувања, верувања. Кога веќе ќе излеземе од добата на верување???
Доста веќе верувате, почнете да дознавате. Не е се замаено како што вие го правите. Се додека не видам цврсти опипливи докази кои можат да се повторат во експеримент за нешто што и да е (а да не правиме муабет па за логички неправилности и контрадикции), јас за тоа нешто ЗНАМ дека е срање. Не да ВЕРУВАМ, туку ЗНАМ!
еве јаа сум христијанин, само ве нема на теманаИм треба свежа крв на вернициве, овие ошовциве ич не ми се интересни и мноооогу се напорни.
Не сум ги видел Мики1 и Чорбаџија во последно време.
не го искушувај БогИнтересно, пред неколку години во Украина, една жена влегла во кафезот со лавови во зоолошка и верувала дека Исус ќе ја чува во лавовите.
But oh, the irony, лавовите не биле поучени во Светото Писмо и ја изеле.
Наравоучение:
Не верувајте во бајки луѓе.
Ако го примениме принципот на Дамокловиот Меч, најлогичното и наједноставно решение е дека Бог не постои, па затоа ја изеле лавовите.еве јаа сум христијанин, само ве нема на темана
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 15:55 ---
не го искушувај Бог
Od 20 000 metri, site ke se spasat...od 15 000 ne pomaga ni jogataАко го примениме принципот на Дамокловиот Меч, најлогичното и наједноставно решение е дека Бог не постои, па затоа ја изеле лавовите.
Да земам да ги фрлам сите верници од 15.000 метри, дали нивниот Бог ќе спаси некој од нив?
ебати логиката неука ..Ако го примениме принципот на Дамокловиот Меч, најлогичното и наједноставно решение е дека Бог не постои, па затоа ја изеле лавовите.
Да земам да ги фрлам сите верници од 15.000 нметри, дали нивниот Бог ќе спаси некој од нив?
Кога те читам ми доаѓа да си ископам едно око!!!Od 20 000 metri, site ke se spasat...od 15 000 ne pomaga ni jogata