Тодор Александров "дојава" во Кисела Вода

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување

Дали го оправдувате поставувањето на споменикот на Тодор Александров во Кисела Вода?

• Да

Гласови: 15 21,7%
  • Не

Гласови: 42 60,9%
  • Немам став, не сум запознаен околу ликот и делото на Александров

Гласови: 12 17,4%

• Вкупно гласачи
    69

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
По дебатава на темава и навистина ние сме имале голем проблем по ова прашање. И тоа е доста сериозен проблем.
Има има ептен сериозен проблем и по 20 години уште врие југословени државава :)
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 13:30 ---
Абе какви бугарофили бе,па уште и 99% бог да чува.
Oд старите вмровци ? ако под бугарофил подразбираш почитувач на делото на Александров тогаш не 99% туку 100% се ама не е така ... има луѓе којшто си го сметаат за македонец и не ги интересира историја многу а тоа дека вмровците од 90та се почитувачи на Александров јас можам да го потврдам ..прибидејки познавам многу такви

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
И што решивте,што е Александров ? :)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Македонец со бугарски примеси кој го почитуваат многу Македонци, но се вреѓаат на бугарофил.:)
Mислиш Македонец со малку ПОГОЛЕМИ бугарски примеси,па затоа го кокнал Ѓорче Петров,дека бил човекот со чисти македонски ставови и дефинирана идеологија за својата мајка-Македонија. :D

Можеби ако не ги убиел и Ѓорче и Јане ќе успеело уште едно востание,поголемо востание за конечно ослободување на Македонија од душманите,којзнае...ама има едно големо МОЖЕБИ...

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Хх,колку што има за Александров документи "дека е бугар",исто толку има и за Делчев и останатата екипа од ВМРО. :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Хх,колку што има за Александров документи "дека е бугар",исто толку има и за Делчев и останатата екипа од ВМРО. :)
Тогаш очигледно имаме проблем со сопствената историја.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Па да,ако се знае дека во тоа време Македонија била угнетувана од секого,секој не викал како сакал,не попишувал како сакал,ама тоа не го менува фактот дека Александров убил двајца јаки луѓе којшто можеле да го сменат текот на Македонија на подобро.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Сеуште на некои не ви е јасно зашто Делчев и некои се пишувале бугари.. ЗАШТО НЕМАЛЕ ДРУГА ОПЦИЈА! Зашто Македонија била под Османлии..Зашто се надевале дека бугарија ќе им помогне во борбата. Зашто неможеле да се образуваат како Македонци,нити па имало македонски школи тогаш!

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Па да,ако се знае дека во тоа време Македонија била угнетувана од секого,секој не викал како сакал,не попишувал како сакал,ама тоа не го менува фактот дека Александров убил двајца јаки луѓе којшто можеле да го сменат текот на Македонија на подобро.
Немој да одиш во крајности само за еден. За Ѓорче е точно, за Јане претпоставки. И Јане убивал, а Ѓорче работел некаде.
Убиставата не се случувале заради промакедонски или пробугарски ставови туку заради превласт и лични недоразбирања.

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Тогаш очигледно имаме проблем со сопствената историја.
Не,немаме ние проблем..Проблем имаат комшиите..А ние ја читаме нивната страна..(Тоест пропаганда)..
Може некој што е упатен подобро знае,ама човек најобичен да го сретнеш на улица и да му продадеш така фино скоцкана пропаганда,ќе ја купи без двоумење,или бар ќе се замисли..
А што е со луѓето од село?
И тоа зборам за денес..
А како било пред сто години,ич да не праиме муабет..

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не,немаме ние проблем..Проблем имаат комшиите..А ние ја читаме нивната страна..(Тоест пропаганда)..
Може некој што е упатен подобро знае,ама човек најобичен да го сретнеш на улица и да му продадеш така фино скоцкана пропаганда,ќе ја купи без двоумење,или бар ќе се замисли..
А што е со луѓето од село?
И тоа зборам за денес..
А како било пред сто години,ич да не праиме муабет..
Јас се ежам од бугарска пропаганда, штета што тоа го прочитав од Македонци на темава. Толку страсни описи за бугарите мислиш се што е македонско било бугарско.
Јас на бугар не верувам, што сакаат можат да пишат.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.368
Поени од реакции
18.498
Колку што е Александров Бугар толку се и Ѓорче и Гоце и сите останати..се разликува само идеологијата..

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Немој да одиш во крајности само за еден. За Ѓорче е точно, за Јане претпоставки. И Јане убивал, а Ѓорче работел некаде.
Убиставата не се случувале заради промакедонски или пробугарски ставови туку заради превласт и лични недоразбирања.
Ајде така ќе гледаме на работите.
Јане убил или наредил да се убијат двајца поради тоа што имале различни ставови околу неуспехот на Илинденското востание.
Ѓорче работел таму каде што работел можеби поради камуфлажа,од кај да знаеш,јас не можам да најдам причина искрено.
Ѓорче е убиен поради тоа што отворено бил против врховистите,а Александров бил меѓу тие.

Во 1896 година кога во Македонија пристигнале претставници од македонскиот врховен комитет на чело со Луков и Сарафов тој рекол: „Ги пречекавме како Господ, за да потоа заклучиме дека не заслужуваат никакви почести. Станува збор за сосема друга спротивна политика кои ја воделе отцепените претставници, наречени врховисти.
Знам дека е Википедија,ама и на 100 други документи го пишува истото.

Kajgana Shop

На врв Bottom