Дали вашиот бог има пол?

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
хсаха јас сум милион посто сигурен дека не постои онака како ти си гго опишал у првиот пост
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 10:30 ---

хааха абе пријател кој вика дека бог е машко, или пак женско
јас кажав како имам видено слики, не се прави дека немаш видено слика од господ во форма на маж со бела брада
А што е?

С

Само Човек

Гостин
За да постои нешто, јас треба да можам да го видам и да го допрам ако е предмет, како тастатурава сега што ја гледам и ја допирам. Да го почувствувам ако е чувство,емоција, како на пример љубовта,радоста,тагата. А него ни го чувствувам, ни го гледам тоа мене ми е доволно за да знам
водородот постои ли?

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Не бе интересното прашање е како настанал Исус. Како се размножуваат боговите? Сексуално? Асексуално?

С

Само Човек

Гостин
јас кажав како имам видено слики, не се прави дека немаш видено слика од господ во форма на маж со бела брада
и јас имам видено како палат свеќи на гроб што е погрешно на хрисијанството

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.744
Поени од реакции
4.507
Те сфаќам што сакаш да кажеш ама не, јас сепак знам.
Ако јас тебе ти речам дека 1000 метри под земја живее жена над 200 години, испушта оган од устата и очите и се големи колку телевизор ти ќе се сомневаш или ќе знаеш дека не постои?

отидовме офтопик темава е за полот да објаснат верниците, а не дали постои или не

Постои и течен кислород алооооооооо. Течен господ има?
Затоа пишав во заграда друже барем не по природен пат.До пред еден век сме ја немале таа технологија да го одвојуваме кислородот од воздухот како смеса ај да не тупам сега.
Поентата ми е моментално не е можно ниту да се докаже дека постои ниту да се докаже дека не постои. Бог.
Само замисли колку е голема вселената ,а ние не можеме ниту до Марс да стигнеме.Затоа ти кажа Атеистот во ред е да не веруваш,но не можеш да тврдиш има голема разлика помеѓу нив.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Те сфаќам што сакаш да кажеш ама не, јас сепак знам.
Ако јас тебе ти речам дека 1000 метри под земја живее жена над 200 години, испушта оган од устата и очите и се големи колку телевизор ти ќе се сомневаш или ќе знаеш дека не постои?
Не грешка си, не знаеш. Ти не веруваш. Исто како и јас, но не знаеме, далеку сме од знаење.
За примерот: Не можам да знам. На такво нешто ќе ти речам не ти верувам

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
водородот постои ли?
постоењето на водород може да се докаже ако се измеша со сулфурна киселина и ќе дојде до запалливост. Ај сеа доста одиш офтопик за постоењето. Темава не е за постоењето, има милион теми за тоа. Тука за друго се дискутира

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Поимот Бог каков што е прифатен во Јудеизмот, Христијанството и Исламот е развиван во строго патријахално опшество....така да последиците се јасни

иако се настојува да се прикаже како аморфен....патријахалните корени си ја играат својата улога....ословувањата се со татко или отец, а свештенството е исклучиво машко

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Не грешка си, не знаеш. Ти не веруваш. Исто како и јас, но не знаеме, далеку сме од знаење.
За примерот: Не можам да знам. На такво нешто ќе ти речам не ти верувам
Значи сакаш да кажеш дека ќе постои сомнеж во тебе дека можеби тоа е вистина?

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.744
Поени од реакции
4.507
Значи сакаш да кажеш дека ќе постои сомнеж во тебе дека можеби тоа е вистина?
Тоа му е поентата бе друже се додека не се докаже нешто постои сомнеж.Иако за вакво нешто веројатноста е минимална не значи дека е невозможно.

С

Само Човек

Гостин
постоењето на водород може да се докаже ако се измеша со сулфурна киселина и ќе дојде до запалливост. Ај сеа доста одиш офтопик за постоењето. Темава не е за постоењето, има милион теми за тоа. Тука за друго се дискутира
епа тогаш и бог поприми човечки облик и ете Исус..
според твојот начин на докажување со мешање
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 10:46 ---
А што е?
свето тројство е?

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Затоа пишав во заграда друже барем не по природен пат.До пред еден век сме ја немале таа технологија да го одвојуваме кислородот од воздухот како смеса ај да не тупам сега.
Поентата ми е моментално не е можно ниту да се докаже дека постои ниту да се докаже дека не постои. Бог.
Само замисли колку е голема вселената ,а ние не можеме ниту до Марс да стигнеме.Затоа ти кажа Атеистот во ред е да не веруваш,но не можеш да тврдиш има голема разлика помеѓу нив.
Да се сложиме дека не се сложуваме.

епа тогаш и бог поприми човечки облик и ете Исус..
според твојот начин на докажување со мешање
Tоа не е мој начин на докажување, туку така се докажало постоењето на водородот. Ти стави му на бог некоа киселина и ако се запали постои, ауу туку кај ќе го најдеш?

свето тројство е?
Колку души се тоа?

С

Само Човек

Гостин
За да постои нешто, јас треба да можам да го видам и да го допрам ако е предмет, како тастатурава сега што ја гледам и ја допирам. Да го почувствувам ако е чувство,емоција, како на пример љубовта,радоста,тагата. А него ни го чувствувам, ни го гледам тоа мене ми е доволно за да знам
е ај допри атом да те видам:facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom