Град ги уништи посевите во Скопско, за градобојни ракети нема пари, а за врби има

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Ако осигурителните компании платат доволно, тогаш 50 години добри резултати можат да се помножат со 0. :)
ма и на нив да им го ебам тоа лихварското племе осигурај се и на крај ти вика виша сила,не ти важи осигурањето.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Ќе може ли ориентационо барем да знаеме во кој дел од градов било ова...? Или во приградските делови...?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Абе иди и ти .................. по рампи и зони и пајаци бркај работа,не се бутај кај што не те збира,како бе 50 години заштитувала сега немало докази ?
Град врнеше и пред да се укинат ракетите односно и пред 2008ма.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
ма и на нив да им го ебам тоа лихварското племе осигурај се и на крај ти вика виша сила,не ти важи осигурањето.
Тоа и им е целта. Да ги натераат земјоделците да мораат да се осигураат кај нив, па на крај и да се случи нешто да не ги исплатат или да им исплатат смешна сума.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Колку што знам во цел свет се укинува градобијната одбрана бидејќи новите истражувања покажаа дека на тој начин не е можно да се одбраниме од градот.
Suppression and prevention

During the Middle Ages, people in Europe used to ring church bells and fire cannons to try to prevent hail, and the subsequent damage to crops. Updated versions of this approach are available as modern hail cannons. Cloud seeding after World War II was done to eliminate the hail threat,[9] particularly across Russia - where it was claimed a 50 to 80 percent reduction in crop damage from hail storms was achieved by deploying silver iodide in clouds using rockets and artillery shells. Their results have not been able to be verified. Hail suppression programs have been undertaken by 15 countries between 1965 and 2005.[18] To this day, no hail prevention method has been proven to work.[9]
Целосно прочитајте
http://en.wikipedia.org/wiki/Hail
цел свет?!
колку што знам и Русија е дел од светот и не само што ги користи овие ракети против град- туку и ги обновува , плус имаат и свој институт за научни испитувања и следења , лабораторија која се занимава со самиот процес на образување на градот со автоматизиран систем за иследување на концентрацијата на кристалите ...... плус имаат во употреба и ракети противлавински .
Така да она погоре ми нема никаква логика, а и многу многу на нашиве експерти и не верувам :)

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Абе иди и ти .................. по рампи и зони и пајаци бркај работа,не се бутај кај што не те збира,како бе 50 години заштитувала сега немало докази ?
од како ја укинаа ни ебаа мамицата, пријателе порано кога ке се надвиснеа градобијни облаци одма се пукаше, Лозар сеуште пука со негови ракети,пелагонија исто.
не ми кажувај мене немало докази.
Очигледно се работи за западњачки приод.. Од секоја несреќа може дебело да се заработи..
Сакавте ЕУ, гледајте ЕУ.
Инаку навистина погрешен приод е народот да се принудува на ваков бездушен начин да плаќа осигурување во година кога речиси и да нема откуп на земјоделски производи (за откупни цени воопшто не зборувам).

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Град врнеше и пред да се укинат ракетите односно и пред 2008ма.
Абе ај што ми изнакажа аууууууууууууууууууу абе ти знаеш ли што збориш ? Врнело град ама немало ледени бури бре човеку.Знаеш што е ледена бура ?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Абе ај што ми изнакажа аууууууууууууууууууу абе ти знаеш ли што збориш ? Врнело град ама немало ледени бури бре човеку.Знаеш што е ледена бура ?
И пред 2008 имаше уништени посеви и сам убаво го знаеш тоа

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Скушај бе пишпирик, имаше уништени посеви еднаш на три четири години,кога касно ке пукаа или кога задолжениот за ракетите не ке можеа да го најдат пошто се опијанил и заспал негде.
Сега секоа година утепува градов по два три пати годишно.И пустош прави знаеш што беше порано град ? Како брбушки од зајак ако касно пукаат сега како тениски топчиња паѓа.Без таа градобијна заштита.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.031
укината е пред неколку години. во 2009 тој град ми еба се по список.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ова само во Скопско или има информации за други места во Македонија?
Иначе се ќе измислат во корист на банките и осигурителните куќи.
Ако има вакви штети во Пелагонија и Струмичко, нека се простат земјоделците за годинава.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Скушај бе пишпирик, имаше уништени посеви еднаш на три четири години,кога касно ке пукаа или кога задолжениот за ракетите не ке можеа да го најдат пошто се опијанил и заспал негде.
Сега секоа година утепува градов по два три пати годишно.И пустош прави знаеш што беше порано град ? Како брбушки од зајак ако касно пукаат сега како тениски топчиња паѓа.Без таа градобијна заштита.

Прибери си го јазикот.
Имаше секоја година.
Пример овој од 2006 не беше ко брбушки

http://star.vest.com.mk/default.asp?id=119242&idg=6&idb=1802&rubrika=Makedonija

B

Black Guard

Гостин
Ова од инает?

Не,туку факт е дека има држави кои сами си ја креираат својата политика вклучително и заштитата на имотот на граѓаните,ако австрија на алпите или Свенска нема градобијна заштита не значи дека и ние треба да ги следиме,посебно кога имаме декади искуство на ова поле кое се докажало во пракса.
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 20:59 ---
Ова само во Скопско или има информации за други места во Македонија?
Иначе се ќе измислат во корист на банките и осигурителните куќи.
Ако има вакви штети во Пелагонија и Струмичко, нека се простат земјоделците за годинава.
Земјоделците се виновни бидејќи не осигурале 100%:)

Вистинска Пазарна Економија-Адам Смит се превртува в гроб.
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 21:01 ---
цел свет?!
колку што знам и Русија е дел од светот и не само што ги користи овие ракети против град- туку и ги обновува , плус имаат и свој институт за научни испитувања и следења , лабораторија која се занимава со самиот процес на образување на градот со автоматизиран систем за иследување на концентрацијата на кристалите ...... плус имаат во употреба и ракети противлавински .
Така да она погоре ми нема никаква логика, а и многу многу на нашиве експерти и не верувам :)
И јас.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom