?
..........
Гостин
???Рајтеон
???Рајтеон
Кука се гради со градежни материјали, а во Македонија доказите фунционират ако си владин куропушач...Имаше некои докази,ако не се лажам..со докази куќа се гради,а не со нос и осет за мирис..а рекла-казала муабети у денешно време не држат.. порано народ тепале со кол у груди зашто мислеле дека се вампири,а денес е докажано дека непостојат.. информација и доказ злато вредат.
Добро,у ред е тоа да си критичар.. секој треба да е критичар и влада било која треба да е критикувана..ама ако се изјасниш дека ти се свиѓа,што знам да кажеме зградата на Уставен,зашто по дифолт одма се лепи дека некој е владин куропушач или вмровец? И ако ми се свиѓа мене барок,зашто мора од штаб да пишувам? тоа неможам да го расчистам кај некои луѓе..Јас воглавно сум критичар (со причина!) или како што сме квасифицирани во Владиниот прост вокабулар: комуњари, предавници, соросоиди, изроди и гомнојадци. Но, секогаш е подобро да се критикува Владата отколку за секоја одлука да им ширам шупак за да ми го набијат до желудник. Сепак, секој со свои страсти и желби.
А кој рече дека патишта не се градат?И патишта да се градеа добар дел од гомнојадците пак ќе јадеа гомна дека патишта веќе има, може да се помине и со крпење, ама има гладни и така натака. Едноставно тоа на некои во крвта им е, професија им стана.
Јас мавам етикета на секој кој за неостварување на некој важен проект за Македонија сега и во иднина (не зборам за минатото) го обвинува Бранко. Фактички глуми критичар во погрешно време... Ако тој човек не е куропушач тогаш има проблеми со времето.Добро,у ред е тоа да си критичар.. секој треба да е критичар и влада било која треба да е критикувана..ама ако се изјасниш дека ти се свиѓа,што знам да кажеме зградата на Уставен,зашто по дифолт одма се лепи дека некој е владин куропушач или вмровец? И ако ми се свиѓа мене барок,зашто мора од штаб да пишувам? тоа неможам да го расчистам кај некои луѓе..
Ја да не ти личам на помаранџест па ме лажеш со пенкалце и упаљач?А да ти купам еден бурек и престанеш за цмиздриш дека си гладен. Тема е друга за Скопје 2014. А ако си гладен имаш под форум Гурнаско Катче и ќе најдеш нешто за јадење и за тебе.
Тебе со плаво пенкалце и упаљач че те лажеме..Ја да не ти личам на помаранџест па ме лажеш со пенкалце и упаљач?
Проектот Ск 2014 кошта досега 20% од годишен Буџет на државата!!! Баш за него збориме овде.
Па сега, ако владата се фали дека со 13 милиони евра ќе отворела 8.000 нови работни места, ти пресметај колку работни места има во 500 милиони.
300.000 невработени, ееееј! Нив да им кажеш да идат да јадат у подфорум Гурманско катче.
Според СДСМ Скопје 2014 чини 200 милиони евра според ВМРО е 80 милиони евра. Средина 140 милиони евра за 6 години или 22 милиони евра годишно. Буџетот е 2 милијади евра тоа е 1,1% а не 20%.Ја да не ти личам на помаранџест па ме лажеш со пенкалце и упаљач?
Проектот Ск 2014 кошта досега 20% од годишен Буџет на државата!!! Баш за него збориме овде.
Па сега, ако владата се фали дека со 13 милиони евра ќе отворела 8.000 нови работни места, ти пресметај колку работни места има во 500 милиони.
300.000 невработени, ееееј! Нив да им кажеш да идат да јадат у подфорум Гурманско катче.
Проектот вреди едно 500-600 милиони и тоа со камати од по 5-8% + цени за одржување на новите згради и споменици со парите од тие 2000 туриста нема ни 6 генерација од сега да се вратат парите.
За Скопје 2014 уште лани беа раскрчмени 300 милиони. Само фасадите околу плоштад и куполите на Собрание чинат 30 милиони евра.Според СДСМ Скопје 2014 чини 200 милиони евра според ВМРО е 80 милиони евра. Средина 140 милиони евра за 6 години или 22 милиони евра годишно. Буџетот е 2 милијади евра тоа е 1,1% а не 20%.
Извор?За Скопје 2014 уште лани беа раскрчмени 300 милиони. Само фасадите околу плоштад и куполите на Собрание чинат 30 милиони евра.
Па во почетокот рекоа нешто повеќе од 400 милиони вкупно за 4 години.Ајдее..ти па 500-600 милиони.. ес де ес 200 милиони, грујо 80 милиони... продолжува лицитацијата...следен!
Ajде да ги собираме сите суми па да видиме колку..најубаво а.?Па во почетокот рекоа нешто повеќе од 400 милиони вкупно за 4 години.
Само реновирањето на оградата на еден мост чини 1 милион,врбите 250 000 евра,осветлување на фасадата обновена 250 000 евра,осветлување на музеј на ВМРО 300 000 евра за ентериер беше скоро еден милион исто.
А остануваат:
Лавовите на Гоце Делчев
Статуите во Жена парк
Обнова на Собранието
Сите статуи на плоштад
Портата
Повеќе од 10 големи згради
Мостот Око
Фонтаните под Вардар
и многу други
Може СДСМ и ВМРО се караат колку е на годишно ниво од буџетот пари али 200 милиони вкупно не е гарант а уште помалку таа смешна цифра од 80 милиони.
Само таа големата зграда со столбовите,десно од камени ( мислам дека треба на град Скопје да е ) гарант не е помалку од 8-10 милиони за изградба а да не ни почнувам за ентериер ( кој секако ќе мора се ново италијанска кожа и мермер да биде )