Samsung Galaxy S III официјално претставен!

• Креатор на темата zocc
  • Време на започнување

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Добро, твоето е веке од практична гледна точка. Јас телефонот многу го користам за бизнис потреби, значи имам data plan 3G кој ми е нон-стоп вклучен. Читам/праќам e-mail, отварам разни документи pdf, word, excel, често патувам и искрено не ми се влече лаптопот со мене, толкава цепаница. Колку поголем екран (за мене) толку подобро, вака со 4.3 инчен екран (не дека е мал) ама ме нервира што нон-стоп зумирај/одзумирај за да видам нешто подетално. Пред тоа се мислев за Galaxy Note и изгледа се зезнав што не го земав.

За разликите меѓу SIII и SII може да прочиташ тука на линков, има цело ривју, па увери се сам за тоа што ти зборам :
http://www.gsmarena.com/galaxy_s_ii_vs_galaxy_s_iii-review-764.php
Хаха, пријателе, дисплејот е поголем за само половина инч или малку повеке од еден сантиметар по нашки. Практично тоа не ти менува скоро ништо, пак ке мораш да зумираш и одзумираш. Така да сето ова пага во вода.
Доколку си љубител на електроника кажи слободно, подобро ке те сватам, само немој да го правдаш поради "поголемиот" дисплеј :)
Доколку сакаш поголем дисплеј за читање земи си таблет за да видиш разлика.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Хаха, пријателе, дисплејот е поголем за само половина инч или малку повеке од еден сантиметар по нашки. Практично тоа не ти менува скоро ништо, пак ке мораш да зумираш и одзумираш. Така да сето ова пага во вода.
Доколку си љубител на електроника кажи слободно, подобро ке те сватам, само немој да го правдаш поради "поголемиот" дисплеј :)
Доколку сакаш поголем дисплеј за читање земи си таблет за да видиш разлика.
Имам таблет, колку симптоматично, но за жал на него не можам да правам телефонски разговори а и заради големината на екранот не ми е многу практичен за на пат, повеке го користам за на одмор и слободно време. SGS III перфектно се вклопува помеѓу лаптоп и таблет. Јас нема што да се убедувам со тебе, јасно ми е SGS II сигурно ти е ептен нов и сигурно сеуште не си му се израдувал доволно, но ке видиш кога ке дојде III-ката дека веднаш ке отидеш барем да го подржиш во рака. :)

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Има веќе ваква тема, инаку во Македонија и да го најдеш ќе биде ненормално скап. :)
Сеуште го нема.
http://ledikom.com/mobilen.php?id=197&cid=7
ОК, и дисплејот е малку поголем, друго буквално ништо не е сменето. Па за поголем дисплеј и сменет процесор, не благодарам. Како што кажав и погоре, нон-сенс.
Е сега, ако имам некој послаб телефон од класата на S2 тогаш може да размислам за апгрејд во S3, инаку не вреди. Али и тоа во некоја друга прилика кога ќе му падне цената, 600+ евра во секој поглед е премногу, телефони со слични перформанси има за помалку пари, хинт, one x.
Јас ќе го земам тројката кога ќе ми истече договорот во септември, колку да се знае дека ми е фаворит. :)
Инаку се изначитав најразлични коментари по форуми и сајтови за S3. Ако ги гледаш двата телефона на gsmarena, на споредба, онака на спецификации, можеби ти делува и дека не е толку многу значајно (иако поголемиот број јадра и резолуцијата даваат чувство на future-proof). Она што особено е истакнато дека Самсунг со овој модел обрнал повеќе внимание на искуство со телефонот генерално, и софтверски решенија, како и создавање на некој свој препознатлив лик преку TouchWiz (истиот го има и С2, ама нови корисници тоа не би го знаеле). Ако веќе го имаш С2, тогаш веројатно си задоволен од телефонот и не осеќаш потреба да го смениш.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Имам таблет, колку симптоматично, но за жал на него не можам да правам телефонски разговори а и заради големината на екранот не ми е многу практичен за на пат, повеке го користам за на одмор и слободно време. SGS III перфектно се вклопува помеѓу лаптоп и таблет. Јас нема што да се убедувам со тебе, јасно ми е SGS II сигурно ти е ептен нов и сигурно сеуште не си му се израдувал доволно, но ке видиш кога ке дојде III-ката дека веднаш ке отидеш барем да го подржиш во рака. :)
Па и не ми е баш ептен нов S2 за уште да му се радувам којзнае колку.
Кога ќе дојде S3, да го разгледам најверојатно да, али да го купам сигурно не.

http://ledikom.com/mobilen.php?id=197&cid=7

Јас ќе го земам тројката кога ќе ми истече договорот во септември, колку да се знае дека ми е фаворит. :)
Инаку се изначитав најразлични коментари по форуми и сајтови за S3. Ако ги гледаш двата телефона на gsmarena, на споредба, онака на спецификации, можеби ти делува и дека не е толку многу значајно (иако поголемиот број јадра и резолуцијата даваат чувство на future-proof). Она што особено е истакнато дека Самсунг со овој модел обрнал повеќе внимание на искуство со телефонот генерално, и софтверски решенија, како и создавање на некој свој препознатлив лик преку TouchWiz (истиот го има и С2, ама нови корисници тоа не би го знаеле). Ако веќе го имаш С2, тогаш веројатно си задоволен од телефонот и не осеќаш потреба да го смениш.
Точно така.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Можностите на S3, видео со најразлични уреди кои можат да се поврзат со S3. Бар за мене, топ ствар.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
^ Делот со џојстиците, можи таа работа на друг мобилен, пример htc evo 3d ?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
^ Делот со џојстиците, можи таа работа на друг мобилен, пример htc evo 3d ?
Откако пиша се обидов да побарам, ама изгледа тешко со оригиналниот HTC ром. Можно е да треба да смениш софтвер, да се земе некој кабел евентуално и да се проба. Ама побарај по нетов, да не правиш се за џабе.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Стигна во ВИП Galaxy S3 со иста цена како Note.
http://www.vip.mk/cm/gsm_adv_2/index.php?phoneId=261

Само што треба да се изначекам до 30 септември за да продолжам договор.:(:гомце:(n)
Пуни пари луѓево ееј. Ја коа ја видов цената морав за масава да се потпрам.
Шо ти се вика македонска работа. Месечна плата 16.000 - месечни трошкови 30.000.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Пуни пари луѓево ееј. Ја коа ја видов цената морав за масава да се потпрам.
Шо ти се вика македонска работа. Месечна плата 16.000 - месечни трошкови 30.000.
Глеј си работа пријателе(?) и не се мешај во туѓи математики.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Полека бе шо се вреѓаш :)
Навредливо ти беше мислењето, а бидејќи ме цитираш мене, ме навреди истото. Кој како си ги троши парите и од каде му не е темава. Ако сакаш отвори тема и дискутирај на кого од каде му се парите и за што ги троши. :)

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Јако е телефончево, брзо и има и од пиле млеко у него.

Ама...за да го купам ќе треба да продадам бубрег :D

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ваков или онаков, знам дека сите ке се истепаат да го купат SIII по секоја цена, исто како што беше случај и со SII и S. Таков е менталитетот на македончето прво да исплука нешто а после да го купи и да тврди дека нема подобар. :)

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
Koj e poubav, plaviot ili beliot? Koj gi ima videno vo zivo dvata?

Kajgana Shop

На врв Bottom