Samsung Galaxy S III официјално претставен!

• Креатор на темата Креатор на темата zocc
  • Време на започнување Време на започнување
Добро, твоето е веке од практична гледна точка. Јас телефонот многу го користам за бизнис потреби, значи имам data plan 3G кој ми е нон-стоп вклучен. Читам/праќам e-mail, отварам разни документи pdf, word, excel, често патувам и искрено не ми се влече лаптопот со мене, толкава цепаница. Колку поголем екран (за мене) толку подобро, вака со 4.3 инчен екран (не дека е мал) ама ме нервира што нон-стоп зумирај/одзумирај за да видам нешто подетално. Пред тоа се мислев за Galaxy Note и изгледа се зезнав што не го земав.

За разликите меѓу SIII и SII може да прочиташ тука на линков, има цело ривју, па увери се сам за тоа што ти зборам :
http://www.gsmarena.com/galaxy_s_ii_vs_galaxy_s_iii-review-764.php
Хаха, пријателе, дисплејот е поголем за само половина инч или малку повеке од еден сантиметар по нашки. Практично тоа не ти менува скоро ништо, пак ке мораш да зумираш и одзумираш. Така да сето ова пага во вода.
Доколку си љубител на електроника кажи слободно, подобро ке те сватам, само немој да го правдаш поради "поголемиот" дисплеј :)
Доколку сакаш поголем дисплеј за читање земи си таблет за да видиш разлика.

Хаха, пријателе, дисплејот е поголем за само половина инч или малку повеке од еден сантиметар по нашки. Практично тоа не ти менува скоро ништо, пак ке мораш да зумираш и одзумираш. Така да сето ова пага во вода.
Доколку си љубител на електроника кажи слободно, подобро ке те сватам, само немој да го правдаш поради "поголемиот" дисплеј :)
Доколку сакаш поголем дисплеј за читање земи си таблет за да видиш разлика.
Имам таблет, колку симптоматично, но за жал на него не можам да правам телефонски разговори а и заради големината на екранот не ми е многу практичен за на пат, повеке го користам за на одмор и слободно време. SGS III перфектно се вклопува помеѓу лаптоп и таблет. Јас нема што да се убедувам со тебе, јасно ми е SGS II сигурно ти е ептен нов и сигурно сеуште не си му се израдувал доволно, но ке видиш кога ке дојде III-ката дека веднаш ке отидеш барем да го подржиш во рака. :)

Има веќе ваква тема, инаку во Македонија и да го најдеш ќе биде ненормално скап. :)
Сеуште го нема.
http://ledikom.com/mobilen.php?id=197&cid=7
ОК, и дисплејот е малку поголем, друго буквално ништо не е сменето. Па за поголем дисплеј и сменет процесор, не благодарам. Како што кажав и погоре, нон-сенс.
Е сега, ако имам некој послаб телефон од класата на S2 тогаш може да размислам за апгрејд во S3, инаку не вреди. Али и тоа во некоја друга прилика кога ќе му падне цената, 600+ евра во секој поглед е премногу, телефони со слични перформанси има за помалку пари, хинт, one x.
Јас ќе го земам тројката кога ќе ми истече договорот во септември, колку да се знае дека ми е фаворит. :)
Инаку се изначитав најразлични коментари по форуми и сајтови за S3. Ако ги гледаш двата телефона на gsmarena, на споредба, онака на спецификации, можеби ти делува и дека не е толку многу значајно (иако поголемиот број јадра и резолуцијата даваат чувство на future-proof). Она што особено е истакнато дека Самсунг со овој модел обрнал повеќе внимание на искуство со телефонот генерално, и софтверски решенија, како и создавање на некој свој препознатлив лик преку TouchWiz (истиот го има и С2, ама нови корисници тоа не би го знаеле). Ако веќе го имаш С2, тогаш веројатно си задоволен од телефонот и не осеќаш потреба да го смениш.

Имам таблет, колку симптоматично, но за жал на него не можам да правам телефонски разговори а и заради големината на екранот не ми е многу практичен за на пат, повеке го користам за на одмор и слободно време. SGS III перфектно се вклопува помеѓу лаптоп и таблет. Јас нема што да се убедувам со тебе, јасно ми е SGS II сигурно ти е ептен нов и сигурно сеуште не си му се израдувал доволно, но ке видиш кога ке дојде III-ката дека веднаш ке отидеш барем да го подржиш во рака. :)
Па и не ми е баш ептен нов S2 за уште да му се радувам којзнае колку.
Кога ќе дојде S3, да го разгледам најверојатно да, али да го купам сигурно не.

http://ledikom.com/mobilen.php?id=197&cid=7

Јас ќе го земам тројката кога ќе ми истече договорот во септември, колку да се знае дека ми е фаворит. :)
Инаку се изначитав најразлични коментари по форуми и сајтови за S3. Ако ги гледаш двата телефона на gsmarena, на споредба, онака на спецификации, можеби ти делува и дека не е толку многу значајно (иако поголемиот број јадра и резолуцијата даваат чувство на future-proof). Она што особено е истакнато дека Самсунг со овој модел обрнал повеќе внимание на искуство со телефонот генерално, и софтверски решенија, како и создавање на некој свој препознатлив лик преку TouchWiz (истиот го има и С2, ама нови корисници тоа не би го знаеле). Ако веќе го имаш С2, тогаш веројатно си задоволен од телефонот и не осеќаш потреба да го смениш.
Точно така.

Можностите на S3, видео со најразлични уреди кои можат да се поврзат со S3. Бар за мене, топ ствар.

^ Делот со џојстиците, можи таа работа на друг мобилен, пример htc evo 3d ?

^ Делот со џојстиците, можи таа работа на друг мобилен, пример htc evo 3d ?
Откако пиша се обидов да побарам, ама изгледа тешко со оригиналниот HTC ром. Можно е да треба да смениш софтвер, да се земе некој кабел евентуално и да се проба. Ама побарај по нетов, да не правиш се за џабе.

Стигна во ВИП Galaxy S3 со иста цена како Note.
http://www.vip.mk/cm/gsm_adv_2/index.php?phoneId=261

Само што треба да се изначекам до 30 септември за да продолжам договор.:(:гомце:(n)
Пуни пари луѓево ееј. Ја коа ја видов цената морав за масава да се потпрам.
Шо ти се вика македонска работа. Месечна плата 16.000 - месечни трошкови 30.000.

Пуни пари луѓево ееј. Ја коа ја видов цената морав за масава да се потпрам.
Шо ти се вика македонска работа. Месечна плата 16.000 - месечни трошкови 30.000.
Глеј си работа пријателе(?) и не се мешај во туѓи математики.

Полека бе шо се вреѓаш :)
Навредливо ти беше мислењето, а бидејќи ме цитираш мене, ме навреди истото. Кој како си ги троши парите и од каде му не е темава. Ако сакаш отвори тема и дискутирај на кого од каде му се парите и за што ги троши. :)

Јако е телефончево, брзо и има и од пиле млеко у него.

Ама...за да го купам ќе треба да продадам бубрег :D

Ваков или онаков, знам дека сите ке се истепаат да го купат SIII по секоја цена, исто како што беше случај и со SII и S. Таков е менталитетот на македончето прво да исплука нешто а после да го купи и да тврди дека нема подобар. :)

Koj e poubav, plaviot ili beliot? Koj gi ima videno vo zivo dvata?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom