Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора обединети во балкански Бенелукс

• Креатор на темата Креатор на темата kviki
  • Време на започнување Време на започнување
И во таа ’’АЛМАКОС+МН’’ кој ќе биде мнозинство ......... секако дека не Македонците ниту пак Црногорците, туку Албанците 70% !
Службен јазик - Шчип ............ главен град - Тирана ! и.т.н. :ROFLMAO:

Никако .... нова југославија е невозможно да се создаде на балканов
Претпоставувам дека новата држава неодоливо ќе тежнее да се вика Голема Албанија
Каква држава? Мислам, Бенелукс, ало! Бенелукс е држава?
Муабетот е за царинска унија.
И не, не би имале некој голем бенефит од тоа.

И во таа ’’АЛМАКОС+МН’’ кој ќе биде мнозинство ......... секако дека не Македонците ниту пак Црногорците, туку Албанците 70% !
Службен јазик - Шчип ............ главен град - Тирана ! и.т.н. :ROFLMAO:
Да, да... и Шчипоња за прецедник ќе го ставиме... море цар има да биди!

да,зошто Македонија конечно треба да тргне од 0та точка во градење на повеќе од добрососедски односи.....во една таква унија Македонските производи би имале предност заради квалитетот

Pa Benelux gi ima svoite granici i gi imalo otkoga postoi , ne gleam sto ima strasno vo ovaja idea , osven ekonomski rast + more ?

Pa Benelux gi ima svoite granici i gi imalo otkoga postoi , ne gleam sto ima strasno vo ovaja idea , osven ekonomski rast + more ?

Економски раст со Косово велиш а? Ќе се трампаме со бубрези?
Мене бубрег - тебе црн дроб и така, у натура.

Економски раст со Косово велиш а? Ќе се трампаме со бубрези?
Мене бубрег - тебе црн дроб и така, у натура.
Ostaj gi tie gluposti , ili oslobodise od takvite gluposti ..nema ajr od toa , vidovme dosta site nie ..
-Bar za MK ke bese super , deka znam ke ima ekonomski rast vo bilo sto .. Drugo e koga ke proizveduvas za 8-9 milioni ziteli i sosema drugo za 2 miliona..
Ova idea e naj-naj , moe mislenje .
Znam deka e samo muabet :) Od Balkanci ne biva nisto ..:(

ајде прво проверете што значи бенелукс па после коментирајте. видовте албанија косово и одма автоматски како навиени:facepalm:

Ostaj gi tie gluposti , ili oslobodise od takvite gluposti ..nema ajr od toa , vidovme dosta site nie ..
-Bar za MK ke bese super , deka znam ke ima ekonomski rast vo bilo sto .. Drugo e koga ke proizveduvas za 8-9 milioni ziteli i sosema drugo za 2 miliona..
Ova idea e naj-naj , moe mislenje .
Znam deka e samo muabet :) Od Balkanci ne biva nisto ..:(

Јас не сакам никаква унија со Албанци.
Доста ми се тука, башка и Косово си шеткаат. Нејќам унии.

Што ли па некои не сака да ја земе МК. во јужен тек , во Набуко или во нај-лашиот случеи во НАТО....
Во фашистичка Европа , МК. е остров на свободата и встната;)

Секаква унија уште во своите почетоци е осудена на пропаст.А па да не правиме муабет кога Балканот е во прашање.

Секаква унија уште во своите почетоци е осудена на пропаст.А па да не правиме муабет кога Балканот е во прашање.

Па не би рекол ако ги видиш Америка со 51 држава и само една граѓанска војна која е решена комплетно.

Или Германија,Италија ,Шпанија ( иако не е најдобар пример ) ,Обединетото Кралство и ова само за поголемите унии. Има стотици помали на наше ниво.

Во секој случај МНОГУ лоша идеја е ова.

Па не би рекол ако ги видиш Америка со 51 држава и само една граѓанска војна која е решена комплетно.

Па ако немаш забележано и УСА е блиску до пропаст,не само економски гледано :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom