Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора обединети во балкански Бенелукс

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
И во таа ’’АЛМАКОС+МН’’ кој ќе биде мнозинство ......... секако дека не Македонците ниту пак Црногорците, туку Албанците 70% !
Службен јазик - Шчип ............ главен град - Тирана ! и.т.н. :ROFLMAO:

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Никако .... нова југославија е невозможно да се создаде на балканов
Претпоставувам дека новата држава неодоливо ќе тежнее да се вика Голема Албанија
Каква држава? Мислам, Бенелукс, ало! Бенелукс е држава?
Муабетот е за царинска унија.
И не, не би имале некој голем бенефит од тоа.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
И во таа ’’АЛМАКОС+МН’’ кој ќе биде мнозинство ......... секако дека не Македонците ниту пак Црногорците, туку Албанците 70% !
Службен јазик - Шчип ............ главен град - Тирана ! и.т.н. :ROFLMAO:
Да, да... и Шчипоња за прецедник ќе го ставиме... море цар има да биди!

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
да,зошто Македонија конечно треба да тргне од 0та точка во градење на повеќе од добрососедски односи.....во една таква унија Македонските производи би имале предност заради квалитетот

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Pa Benelux gi ima svoite granici i gi imalo otkoga postoi , ne gleam sto ima strasno vo ovaja idea , osven ekonomski rast + more ?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.752
Pa Benelux gi ima svoite granici i gi imalo otkoga postoi , ne gleam sto ima strasno vo ovaja idea , osven ekonomski rast + more ?
Економски раст со Косово велиш а? Ќе се трампаме со бубрези?
Мене бубрег - тебе црн дроб и така, у натура.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Економски раст со Косово велиш а? Ќе се трампаме со бубрези?
Мене бубрег - тебе црн дроб и така, у натура.
Ostaj gi tie gluposti , ili oslobodise od takvite gluposti ..nema ajr od toa , vidovme dosta site nie ..
-Bar za MK ke bese super , deka znam ke ima ekonomski rast vo bilo sto .. Drugo e koga ke proizveduvas za 8-9 milioni ziteli i sosema drugo za 2 miliona..
Ova idea e naj-naj , moe mislenje .
Znam deka e samo muabet :) Od Balkanci ne biva nisto ..:(

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.865
Поени од реакции
23.256
ајде прво проверете што значи бенелукс па после коментирајте. видовте албанија косово и одма автоматски како навиени:facepalm:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.752
Ostaj gi tie gluposti , ili oslobodise od takvite gluposti ..nema ajr od toa , vidovme dosta site nie ..
-Bar za MK ke bese super , deka znam ke ima ekonomski rast vo bilo sto .. Drugo e koga ke proizveduvas za 8-9 milioni ziteli i sosema drugo za 2 miliona..
Ova idea e naj-naj , moe mislenje .
Znam deka e samo muabet :) Od Balkanci ne biva nisto ..:(
Јас не сакам никаква унија со Албанци.
Доста ми се тука, башка и Косово си шеткаат. Нејќам унии.

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Што ли па некои не сака да ја земе МК. во јужен тек , во Набуко или во нај-лашиот случеи во НАТО....
Во фашистичка Европа , МК. е остров на свободата и встната;)

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Секаква унија уште во своите почетоци е осудена на пропаст.А па да не правиме муабет кога Балканот е во прашање.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Секаква унија уште во своите почетоци е осудена на пропаст.А па да не правиме муабет кога Балканот е во прашање.
Па не би рекол ако ги видиш Америка со 51 држава и само една граѓанска војна која е решена комплетно.

Или Германија,Италија ,Шпанија ( иако не е најдобар пример ) ,Обединетото Кралство и ова само за поголемите унии. Има стотици помали на наше ниво.

Во секој случај МНОГУ лоша идеја е ова.

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Па не би рекол ако ги видиш Америка со 51 држава и само една граѓанска војна која е решена комплетно.
Па ако немаш забележано и УСА е блиску до пропаст,не само економски гледано :)

Kajgana Shop

На врв Bottom