Неписмени со коли на Водно

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување
L

.Lost Angel.

Гостин
Колку што гледам патот има две ленти, ако тие си биле во нивна лента тогаш воопшто не се криви а ако биле на среде пат ондак можеш да ги обвинуваш. Ама како и да е ти не си ја прилагодил брзината според условите на патот, сигурно таму е дозволено 40-50км/ч макс?
Untitled.png Untitled1.png
Патот не е толку голем за да има две ленти за коли како и другите патишта со две ленти еве слики ама колку што знам јас и да возиш со 45км на час ако ти излезе кола од кривина некоја си ја иба мамата освен ако имаш среќа :) посебно на првата слика ако тука ти излезе кола нема бегање од едната страна е дупка голема каде што доле има дрва трње и такви ствари.
--- надополнето: 18 јуни 2012 во 15:32 ---
Ондак, ако било вчера со сигурност било забрането за нив да возат коли, но сигурно и за тебе да возиш со толкава брзина, со оглед на тоа дека на Водно се качуваат пешаци, од кои дел од нив се со деца, а дел со кучиња.

Да сум била ја таму, и да сум те видела со таа брзина да се движиш низ толку луѓе, no offence, ама сигурно ќе сум те бутнела од точак, или во најмала рака ќе сум те испцуела поштено онака за сите да чујат па и ти...

Многу е лесно да обвиниш некој друг за неговото глупаво понашање, но најчесто е премногу тешко да видиш дека и твоето понашање е исто толку глупаво колку и тие што ги какаш.

Немам ништо против возење точаци на водно, напротив. Но, имам проблем против брзината со која се возат.
А добро што правиме ако наиде кола? а ти одиш? се знае како се оди по пат во една лента јас скоро секогаш гледам да возам во една лента. и плус тоа без разлика можеби и јас не сум во право но како и да е правилата никој не ги почитува :) ниту тие што пешачат а колку што знам кога се одиш да се шеташ си има патеки кои се наменети за тоа а не пат за точаци и за коли ( кои е затворен за викенд)

S

Shaman

Гостин
Не ми е прв пат другар секоја сабота,недела возам :) не сум до толку. само ме изнервираа вакви луѓе кои одам преку викенд со кола мотори до крст а забрането ек олку што знам
--- надополнето: 18 јуни 2012 во 15:16 ---

Тоа беше вчера :)
Не реков дека не знаеш да возиш.
Само ако не си пазиш сам, никој нема.
И аман со инвеститорите, онака ги треснав само.
А за забраната не сум сигурен.
Јави се во сообраќајна на 02 314 2409
и прашај. Не дека ќе излезат да ги бараат овие што си
ги видел. Ама да си бидеш на чисто.
Да не испадне да ми излеташ на мене
па да мора да отварам врата да не те промашам. :eek:
(се шалам, се шалам, ајде ништо не ти е
ќе ти помине. така растат децата.)
И за крај. Таму кај шо си паднал дупката
во асвалтот кој ќе ја плати?

L

.Lost Angel.

Гостин
Не реков дека не знаеш да возиш.
Само ако не си пазиш сам, никој нема.
И аман со инвеститорите, онака ги треснав само.
А за забраната не сум сигурен.
Јави се во сообраќајна на 02 314 2409
и прашај. Не дека ќе излезат да ги бараат овие што си
ги видел. Ама да си бидеш на чисто.
Да не испадне да ми излеташ на мене
па да мора да отварам врата да не те промашам. :eek:
(се шалам, се шалам, ајде ништо не ти е
ќе ти помине. така растат децата.)
И за крај. Таму кај шо си паднал дупката
во асвалтот кој ќе ја плати?
Јас ги оправдувам тие што имаат работа нешто до крст до горе кои возат за фирма но овие ваквите шупаци ми одат на нерви. Инаку не мие нешто многу сериозно но сепак има забрана дека не смее да се вози со кола до крст ако не си овластен.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Прегледај го приврзокот 44842Прегледај го приврзокот 44843

А добро што правиме ако наиде кола? а ти одиш? се знае како се оди по пат во една лента јас скоро секогаш гледам да возам во една лента. и плус тоа без разлика можеби и јас не сум во право но како и да е правилата никој не ги почитува :) ниту тие што пешачат а колку што знам кога се одиш да се шеташ си има патеки кои се наменети за тоа а не пат за точаци и за коли ( кои е затворен за викенд)
Има причина зашто патот е затворен за викенд, а причината е пешаци!
Ако веќе тгнавме во таа насока, на водно по пат нема нацртано патека за велосипедисти;)

L

.Lost Angel.

Гостин
Има причина зашто патот е затворен за викенд, а причината е пешаци!
Ако веќе тгнавме во таа насока, на водно по пат нема нацртано патека за велосипедисти;)
ниту за пешаци ;)

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Момак,и ние возиме точаци со приближна брзина и праиме спустови ама никогаш од водно надоле.
Мајки со колички,мали деца трчаат на сите страни,поголема група луѓе,итн. доста е да лупнеш у количка со бебе и да го остаиш на место,ти ако загинеш ич не ми е гајле.

L

.Lost Angel.

Гостин
Момак,и ние возиме точаци со приближна брзина и праиме спустови ама никогаш од водно надоле.
Мајки со колички,мали деца трчаат на сите страни,поголема група луѓе,итн. доста е да лупнеш у количка со бебе и да го остаиш на место,ти ако загинеш ич не ми е гајле.
А кај правите вие спустови? т.е во Скопје кај има др место?

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
ниту за пешаци ;)
Сега бараше мислење, добиваш мислење.
Ако не сакаше мислења од други, туку сакаше некој само да те поддржи и да каже дека тие што биле со коли биле идиоти, мислам дека си го утнал малку форумот. Или во најмала рака, не си морал да отвараш тема, ако не можеш да се носиш со туѓите мислења.

L

.Lost Angel.

Гостин
Сега бараше мислење, добиваш мислење.
Ако не сакаше мислења од други, туку сакаше некој само да те поддржи и да каже дека тие што биле со коли биле идиоти, мислам дека си го утнал малку форумот. Или во најмала рака, не си морал да отвараш тема, ако не можеш да се носиш со туѓите мислења.
Ако не виде јас погоре пишав дека и самиот згрешив што возев пребрзо :) инаку го почитувам секое мислење. (y)

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Ок, ондак, се извинувам што те искарав:icon_mrgr::cool:

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
macedonian.boy123

ако било за нив забранео,тогаш и за тебе е забрането да возиш со неприлагодена брзина

камиказа

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
На мој најдобар другар, тетин му (го знам и него многу добро), возел со точак и го мавнало комбе од страна. 3 дена беше во кома без да стане...

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Колку што гледам патот има две ленти, ако тие си биле во нивна лента тогаш воопшто не се криви а ако биле на среде пат ондак можеш да ги обвинуваш. Ама како и да е ти не си ја прилагодил брзината според условите на патот, сигурно таму е дозволено 40-50км/ч макс?

:pos:

џипот да го собере во таа лента ?

Kajgana Shop

На врв Bottom