- Член од
- 3 ноември 2009
- Мислења
- 1.543
- Поени од реакции
- 767
Од каде виде дека е за тебе жити се? Далеку си, за друг мислев.Ако се однесуваше на мене слободно стори го.![]()
Од каде виде дека е за тебе жити се? Далеку си, за друг мислев.Ако се однесуваше на мене слободно стори го.![]()
Јас да си прашам де,во мој цитат беше пишано.Од каде виде дека е за тебе жити се? Далеку си, за друг мислев.
Еј што мрзам вакви значи..незнам.. кога ќе ми каже некој едуцирај се ти незнаеш ја знам.. Ја сум значи не едуциран,од планина,интернет никад у живот немам отворено..и тоа што ми се свиѓа тој стил,ја сум глуп и неписмен а ?http://forum.kajgana.com/threads/Циклус-Архитекти-на-Модерната-и-современи-архитекти.23345/
Погледнете малку, едуцирајте се! Треба да се поддржува архитектура која е во духот на времето, а не во духот на античка грција.
Поздрав
Епа што очекуваш кога Мерко ви е градоначалникВажно Скопје се среди и изгледа сеа на метропола .... малку претерано али сепак океј , а што прави владата во другите градови ?
На пример во Струга една клупа нема покрај езеро .... од времето на југославија до пред месец дена имавме осветлување .... канта за џубре со интерпол да бараш ...
Пријателе јас го почитувам сечие мислење само со тоа што сум дипломиран архитект мислам дека во оваа тема конкретно сум покомпетентен да пишувам од повеќето кои имаат дадено свое мислење за овој проект.Еј што мрзам вакви значи..незнам.. кога ќе ми каже некој едуцирај се ти незнаеш ја знам.. Ја сум значи не едуциран,од планина,интернет никад у живот немам отворено..и тоа што ми се свиѓа тој стил,ја сум глуп и неписмен а ?
една првите фраза од етика гласи:
Почитувај го другиот и неговото мислење.
Тука правилен си .... колку шо разбрав добил некоја донација за сијалициве над 1 М. евра а за толку пари Струга како Лас Вегас требаше да свети.Епа што очекуваш кога Мерко ви е градоначалник
Да тепаше Фиат,може и ќе направеше нешто.
OK,како архитект сметам дека си покомпетентен од мене во тој поглед и си ,сепак имаш диплома..само ја не сметам дека е срамота да се гради во тој стил,негледам зошто би било..сметам дека било кој стил не е изумрен,нема година од кога почнал и година до кога завршил во пракса. И во современ стил да беше,немаше да биде погрешно,сметам дека и во ''ретрово'' стил не е .. Ми се водеше дискусија,него ти се откажуваш..Поздрав.Пријателе јас го почитувам сечие мислење само со тоа што сум дипломиран архитект мислам дека во оваа тема конкретно сум покомпетентен да пишувам од повеќето кои имаат дадено свое мислење за овој проект.
Само нагласувам дека тоа што кај нас се прави е срамота, никој во светот, ЦЕЛИОТ СВЕТ, не гради во барокен стил во 21 век, класичен стил на античка грција и останати архитектонски стилови на кои времето им ЗАВРШИЛО, тоа е АПСУРД. Тоа што КОПИРАМЕ градби од цела Европа не докажува ништо друго освен тоа дека наш стил немаме па мораме да „КРАДЕМЕ“ од нив. Во периодот кога кај нив се практицирал БАРОКОТ ние бевме под турско - јеби га и сега нема назад. Сега наместо да се докажуваме пред светот со некои нови револуционерни форми, материјали и објекти кои соодветсвуваат на архитектурата на 21 век, ние се враќама 4 века назад.
Поздрав![]()
Наши нормално,сакам и ја во Куманово и ти во Струга да видиме нешто..немора како во Скопје од тој размер,ама барем да се заличат градовите..овака делуваат како паланки и ќе делуваат у однос на Скопје..Тука правилен си .... колку шо разбрав добил некоја донација за сијалициве над 1 М. евра а за толку пари Струга како Лас Вегас требаше да свети.
Али да не тераме оф топик сепак јас ја оправдувам изградбата/разубавувањето на Скопје ама до одредена граница и тоа да се примени и за другите градови ... нели и наши пари се тоа ?![]()
Е сега само да се надоврзам на муабетов да не испадне дека алудирам на тоа дека ние немаме своја историја во архитектурата.Пријателе јас го почитувам сечие мислење само со тоа што сум дипломиран архитект мислам дека во оваа тема конкретно сум покомпетентен да пишувам од повеќето кои имаат дадено свое мислење за овој проект.
Само нагласувам дека тоа што кај нас се прави е срамота, никој во светот, ЦЕЛИОТ СВЕТ, не гради во барокен стил во 21 век, класичен стил на античка грција и останати архитектонски стилови на кои времето им ЗАВРШИЛО, тоа е АПСУРД. Тоа што КОПИРАМЕ градби од цела Европа не докажува ништо друго освен тоа дека наш стил немаме па мораме да „КРАДЕМЕ“ од нив. Во периодот кога кај нив се практицирал БАРОКОТ ние бевме под турско - јеби га и сега нема назад. Сега наместо да се докажуваме пред светот со некои нови револуционерни форми, материјали и објекти кои соодветсвуваат на архитектурата на 21 век, ние се враќама 4 века назад.
Поздрав![]()
Што изгледа на метропола бе ?Важно Скопје се среди и изгледа сеа на метропола .... малку претерано али сепак океј , а што прави владата во другите градови ?
На пример во Струга една клупа нема покрај езеро .... од времето на југославија до пред месец дена имавме осветлување .... канта за џубре со интерпол да бараш ...
Ела да те прошетам да видиш Струга каков центар имаме па ќе прајме муабетШто изгледа на метропола бе ?
Центров ни е како циркус.Пола споменици се фалично направени останатите се кич невиден. Дали има неколку што личат на нешто.
Уште и рингишпилот и бродовите да ги стават па ќе видиме на што ќе изгледа.