Заслужив еден пост офтопик - Ти си Маерс, оној Маерс.. Од кралството на кромидот?Ја преместив во Останати спортови. Некако штрчи во бодибилдинг и фитнес секторот.
Побарај го мкд владе, посредува преку купување на www.ebay.com за одреден надомест и порачај од таму.По 20 денари се.Не се скапи ама би платил и многу повеќе само да се квалитетни,а не ѓубре кое се распаѓа по 15 минути возење.Би купил оригинални да има од каде но квалитетна роба за велосипеди во Кавадарци нема.
Оддамна кромидот е изумрен, ама епитетот уште остана. Да, тој сум.Заслужив еден пост офтопик - Ти си Маерс, оној Маерс.. Од кралството на кромидот?
Абе не е проблем 300 денари туку проблем е големината.Моментално импровизирам лагери на задната осовина.Незнам ни точна големина бидејќи претходните беа целосно стопени (испаднаа во вид на прав) и наместо венче наредив топчиња само без венче.Па има еден куп луѓе на форумов, нека ти пратат од СК по пошта а ти прати им пари на трансакциска. Се работи за 300 денари гром да го утепа, не се милиони...
Јас возам Sram X5 mid cage заден менувач и перфектно работи, безшумен и многу мазно менува. Цената му е некаде од прилика 2300 денари, не знам, јас го имам фабрички на точакот т.е. така го земав. Ако сакаш пак од Shimano добар менувач, тогаш ништо не земај под Alivio класа, мислам дека е околу 2000 ден. Тоа е тоа од прилика.Немам баш за фрлање ама би сакал да знам колку се овие SRAM што пари идат?
Да земам плата ќе гледам да оставам пари за Sram X5 mid Инаку фала другар на советотЈас возам Sram X5 mid cage заден менувач и перфектно работи, безшумен и многу мазно менува. Цената му е некаде од прилика 2300 денари, не знам, јас го имам фабрички на точакот т.е. така го земав. Ако сакаш пак од Shimano добар менувач, тогаш ништо не земај под Alivio класа, мислам дека е околу 2000 ден. Тоа е тоа од прилика.
Па не би го рекол тоа за XT или XTR серијата на менувачи, не се за потценување.Шимано не зимај општо зашто во иста класа со срам се послаби, земи си едно х3 и цепај. иначе ја возам х9 да се пофалам
Незнам сепак је не би ставил шимано освен да ми го дадат без пари, еден другар имаше saint shadow специјален за спуст и тропаше како канта и тоа нов после стави половен х9 и немаше гајле.Па не би го рекол тоа за XT или XTR серијата на менувачи, не се за потценување.
Да мора да имаш Sram шалтери, може и со Х4 зошто менувачот (Х5) е за 8/9 брзини. Значи касетата мора да биде минимум со 8 брзини. Исто така битен е и преносот за колку брзини е направен. Ти што имаш сега моментално на велосипедот ??zocc Вака дали ова Sram x5 може да се стави на секој точак или мора да се има оргинални делови т.е оргинал sram шалтери и други делови за да работи?