- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 46.042
- Поени од реакции
- 86.463
Да. У право си.Едно само не ми е јасно пример,ако имам играч шо игра на 8ми и друг на 10ти.
У прв состав го ставам оној на 8ми,а ако не сум задоволен од неговиот скор да го ставам на 9ти оној кој игра на 10ти натпревар.Мислам дека беа измени во тек на коло.Дали може така? Некој поупатен.
Состав:
Буфон,Линдегард,Келини,Пишчек,Мартин Олсон,Пике,Кошчиелни,Озил,Росицки,Стротман,Кабаје,Ериксен, Јелавич,Левандовски,Клосе
Тој што ќе го стаиш втор, неговите поени ќе ти се рачунаат. Сеа моеш да се заебеш, на пример, тој вториот да напраи помалку поени од првиов и готово, прошла бака са колачима, поените од вториот ти се рачунаат, а не од првиов.
Само што, на овој начин не смееш да вадиш играч што ти е искључен.
Еве ти и директно цитат, од правилата:
Manager substitutions
After all matches on a single day have finished and before the next matches start, you can:
- Replace any player who wasn't sent off, with one from your bench whose team is yet to play.
- Change your captain if he wasn't sent off, with a player from your squad whose team is yet to play.
Ова ти што го збориш е аутоматско мењање, кое (ако го ставиш на On) ќе се деси како што викаш.Не, ќе ти се рачунаат поените од тој што играл првиот ден, од резерва се рачунаат поени само ако некој од прв тим не ти изигра ни минута колото!
Иначе, за сфаќање на правилата околу измени, многу е битно да диференцирате transfer од substitution и да не ги мешате.