Sony Xperia S

• Креатор на темата Креатор на темата BloodyJesus
  • Време на започнување Време на започнување
Овај е "телефонот" класа на сони, ако не успеат да донесат апдејт како што треба на ред и во рокот кој го соопштиле нека се отепаат.

Ти немаш право на збор, Андроид се светлосни години понапред од Виндоус.

Ти немаш право на збор, Андроид се светлосни години понапред од Виндоус.

Дури и Шири знае дека windows phone е најдобар :pos:.

јас користам windows phone дека сум задоволен, а не од нешто друго. Ми работи како што треба, брз ми е феноменално, можам да ги користам сите апликации. Апликациите изгледаат најдобро заради метро стилот... и што уште не.

Ако веќе толку сакаш да го споредуваш чекај уште еден месец кога ќе го презентираат Windows Phone 8.

Е без тресење зелени те молам, дека ти не си ни користел windows phone, а јас бев на андроид од 1.6 верзија.

П.С

кој пробал знае ;)

Малце за љепе очи :icon_mrgr:
screenshot_2012-05-16_1305_2.pngscreenshot_2012-05-16_1305_3.pngscreenshot_2012-05-16_1307.pngscreenshot_2012-05-16_1310.pngscreenshot_2012-05-16_1310_1.pngscreenshot_2012-05-16_1310_3.pngscreenshot_2012-05-16_1311.png

Дури и Шири знае дека windows phone е најдобар :pos:.

јас користам windows phone дека сум задоволен, а не од нешто друго. Ми работи како што треба, брз ми е феноменално, можам да ги користам сите апликации. Апликациите изгледаат најдобро заради метро стилот... и што уште не.

Ако веќе толку сакаш да го споредуваш чекај уште еден месец кога ќе го презентираат Windows Phone 8.

Е без тресење зелени те молам, дека ти не си ни користел windows phone, а јас бев на андроид од 1.6 верзија.

П.С

кој пробал знае ;)

Сум користел, но не за многу време. Иначе нека стават 8-цата па може да си купам тогаш некое телефонче со Виндоус.

Почетокот на телефонов не беше баш у позитивно светло, проблеми со екран(click), копчиња и слично. Последната верзија W12W беше потврдена од Сони дека е перфектна со сите отсранети маани и нормално таа ја купив. Има гласнини дека моделов ке биде нешто како Xperia арс у 2011 т.е меѓу најпродаваните телефони.

Јас како корисник на телефонов сум едноставно ПРЕЗАДОВОЛЕН, камерата е 12 мп, тачот работи перфектно, не ми лагува, не ми се случило никад да не ми пали или закочи (работам со оргиналниот ром) не го имам рутирано ради гаранцијата. Најќејф ми напраи тоа што поддржува плејстејшн сторе со конзола + HDMI кабел за монитор.

Буквално поќејф ми е да играм од телефон отколку преку пц, графика vodoo x10 :icon_lol:

Би им го препорачал на сите љубители на добар екран, графика и добри перформанси. На линков може да си прегледате се што ве интересира во врска со телефонов.

sony-xperia-s.jpg

Еве неколку видеа кои покажуваат реална компарација меѓу реалните перформанси и лигави јаболки:
Интродакшн:​
Квалитетен ревју:​
Унбоксинг:​
vs HTC One X:​
Квалитетот на екранот vs Samsung Galaxy Nexus & iPhone 4S:​
Професионална споредба со iPhone 4S:​
За крај квалитетна „борба“ која хпериа с сеуште не дораснал :)

П.С: Да не знае некој каде и како можам да да најдам кејс+скрин протектор?
Нешто слично на ова:
Nillkin_7.jpg

Nillkin_9.jpg

Nillkin_14.jpg

Nillkin_3.jpg
Од T-Mobile го зема така ?
Јас бев најпрвин во Оne и го кажувам името на телефонот ме гледаше некако побркано и ми нуде други хперии ,мислејки дека не знам што барам .
Слушнав дека давале часовник о телефонот па ми интересира дали доби ?

Јас бев најпрвин во Оne и го кажувам името на телефонот ме гледаше некако побркано и ми нуде други хперии ,мислејки дека не знам што барам .

Во Оne го нема а мислам ниту у Вип. Т-Мобајл, 27.250

Совет за сите: Ако ви даваат часовник тоа значи дека телефонот е од првите „промашени“ модели т.е W5W - W11W, поради проблемот со тие жолтите точкици даваа и часовник од сони као некојси извинување. Го зимав W12W без часовник, со тој што работи у т.м се знам добро и ми објасна за проблемот. Ми кажа дека последната марка(W12W) од телефонов била перфектна па таа ја зимав. Исто така ќе имаш на почетак проблеми со 3те копчиња, нема да ти фајќаат пред трето пипкање, ќе напраиш апдејт па ќе се среди, се на се немој да паничиш оти ја се усрав :icon_mrgr:
--- надополнето: 17 мај 2012 во 15:49 ---
http://www.t-mobile.com.mk/public/detali-za-telefon.nspx?phoneid=10723&tabid=1&tn=Relax Comfort&ti=348&eg=002;102&et=168;199;221;173;171;177;175&ust=1

Во Оne го нема а мислам ниту у Вип. Т-Мобајл, 27.250

Совет за сите: Ако ви даваат часовник тоа значи дека телефонот е од првите „промашени“ модели т.е W5W - W11W, поради проблемот со тие жолтите точкици даваа и часовник од сони као некојси извинување. Го зимав W12W без часовник, со тој што работи у т.м се знам добро и ми објасна за проблемот. Ми кажа дека последната марка(W12W) од телефонов била перфектна па таа ја зимав. Исто така ќе имаш на почетак проблеми со 3те копчиња, нема да ти фајќаат пред трето пипкање, ќе напраиш апдејт па ќе се среди, се на се немој да паничиш оти ја се усрав :icon_mrgr:
--- надополнето: 17 мај 2012 во 15:49 ---

http://www.t-mobile.com.mk/public/detali-za-telefon.nspx?phoneid=10723&tabid=1&tn=Relax Comfort&ti=348&eg=002;102&et=168;199;221;173;171;177;175&ust=1
Утре ке го земам само не знам дали да платам плус 1 000 денари да го земам без број бидејки ако го земам на при-пејд работи само со T-Mobile .

Почетокот на телефонов не беше баш у позитивно светло, проблеми со екран(click), копчиња и слично. Последната верзија W12W беше потврдена од Сони дека е перфектна со сите отсранети маани и нормално таа ја купив. Има гласнини дека моделов ке биде нешто како Xperia арс у 2011 т.е меѓу најпродаваните телефони.

Јас како корисник на телефонов сум едноставно ПРЕЗАДОВОЛЕН, камерата е 12 мп, тачот работи перфектно, не ми лагува, не ми се случило никад да не ми пали или закочи (работам со оргиналниот ром) не го имам рутирано ради гаранцијата. Најќејф ми напраи тоа што поддржува плејстејшн сторе со конзола + HDMI кабел за монитор.

Буквално поќејф ми е да играм од телефон отколку преку пц, графика vodoo x10 :icon_lol:

Би им го препорачал на сите љубители на добар екран, графика и добри перформанси. На линков може да си прегледате се што ве интересира во врска со телефонов.

sony-xperia-s.jpg

Еве неколку видеа кои покажуваат реална компарација меѓу реалните перформанси и лигави јаболки:
Интродакшн:​
Квалитетен ревју:​
Унбоксинг:​
vs HTC One X:​
Квалитетот на екранот vs Samsung Galaxy Nexus & iPhone 4S:​
Професионална споредба со iPhone 4S:​
За крај квалитетна „борба“ која хпериа с сеуште не дораснал :)

П.С: Да не знае некој каде и како можам да да најдам кејс+скрин протектор?
Нешто слично на ова:
Nillkin_7.jpg

Nillkin_9.jpg

Nillkin_14.jpg

Nillkin_3.jpg
Еве некои модели кои можеш да ги нарачаш на овој линк:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.412241115477505.102501.396259760408974&type=3

НЕ РЕЦИПЛИРАЈТЕ на тој долгиот пост аман веќе.

До среќните поседници на експериа с:

Како се однесува телефонот, зборам околу прегревање и појавувањето на жолтите дамки околу долниот дел на екранот за кои и сони има официјално соопштение дека постојат и дека се појавувале по 2-3 недели користење а видливи се на позадини со силни бои, како што е видливо на клипот или сликата:

Ви се појавило ли нешто вакво?

Yellow+spots+on+the+screen,+Sony+Xperia+S+2.jpg

Јас треба утре да земам телефон па се мислам меѓу сониво, галакси нексус и htc one x.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom