Евровизија 2012

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Они у прекуокеанскиве земји се распространети, од земјите од кои ти очекуваш бодови ко Шведска и ред други има повеќе други националности што им се имаат уселено од македонците, ко србите на пример, турците, албанците и ред други, на ова додај ги гласовите од останатите кои гласаат шарено со тоа што посебен акцент се става на името на земјата а не на песната и воала.

Ми нема резон ова, очигледно само ретардираните останаа да пратат Евровизија односно да гласаат бидејќи мене ми нема поента да дадам глас за песна само ради земјата од која потекнува оној кој што ја пее, музика е, се останато е ирелевантно, да бев од Кипар никад немаше ни поен да дадам на грците, и обратно. Ептен затуцана раја очигледно се занимава со ова гласањево, друго објаснување нема.
Или...:oops: што е поверојатно немаме дијаспора ?

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Жива превара е ова Евровизијата...Секоја година истото се случува, стално се гласа од политичка гледна точка...

~ Everything.you`re.not

Salvatore`s girl
Член од
8 април 2012
Мислења
106
Поени од реакции
421
Даваш добри пари некој да ти напраи добракомерцијалнапотенцијаленлетенхиттрака и 3 месеци унапред ќе знаеш дека твојата улога на компетишнот ќе биде само - присуството :)
Честито Sweden (y)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.536
Поени од реакции
22.194
Заклучок

Каде што има Албанци зедоа бодови......
Не е точно, имаше држави како Финска, Малта и што не знам. Песната не стана 5то само со дијаспората туку беше поприфатена. Европејциве чудни вкусови имаат.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Хехе украдено, па зашто не го дисквалификуваа него тоа е, неможам да зборам за песна со не компетенти. Убаво рече еден дечко Vh1 ги отупе луѓето па уште и Гета фали да се појави на сцена...
Е ајде де, зашо не го дисквалификуваат? Нема везе, не ти треба компетентност за да приметиш дека песната е крадена.

Баш ми е мило што не победи и нема да го поти више на евровизија.

M

Moon Child

Гостин
Јас имам друго прашање, бидејќи Калиопи ја потрошивме, кој ќе го пратиме догодина? :pos::pos::pos:

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
Епа оваа година кога ќе одите на одмор кај нашиот јужен сосед-Атина :) ,купете по една картичка и наредната година гласајте :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Што беше ѕверско бе другар? тој нубскиот ритам што почна во секоја втора денс песна да го има, лупни уште некој семпл и ајде победник на евровизија, абе ајде комедии.
Секој може да компонира ваква песна ама секој и не може да победи со ваква песна си има тежина песнава се гледа по број на гласови колку гласови доби тоа кажува се а башка тоа што претходно беше и одлично изрекламирана. Заслужена победа.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.536
Поени од реакции
22.194
Или...:oops: што е поверојатно немаме дијаспора ?
Имаме ама реално во Европа поголема дијаспора имаме во Германија, Италија, Швајцарија и можеби Австрија но тука сепак се минорни во споредба. Мала нација сме луѓе сфатете. Кај можат 70.000 Македонци во Германија на пример во држава со 82.000.000 жители со многу Срби, Грци, Турци, Италијанци, итн...?

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Па точно ти си го каза совсем точно. Ако имахме представник во финалето штехме да се заинтересираме да видим дека нашиот југозападен сосед сушто е во финалето и да гласаме за него. Денеска са гласали неколку деца от западна Бугариjа фанови на српската музика за српската песна и тоа е се. Дали мислите дека каj нас вопшо се гледа овоj конкурс па да се создава специална подражка за вашата песна. ? Jас не знам какво очекувахте ? Па jас кого познавам никоj не го гледаше овоj евровизиски настап сите гледаха денеска одбоjка Бугариjа-Португалиjа и фудбал Холандиjа-Бугариjа. Тоа е.
И ?

Kajgana Shop

На врв Bottom