LCD телевизори

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Луѓе,денес земав еден Daewoo EP 32 R3 B телевизор,е сега кога ќе ставам УСБ во него,и ќе отидам во менито,селектирам филм,не сака да отвори,т.е. не сака да влезе во менито за филм.Стискам ентер ентер ама не сака.
Ај хелп малку ако знае некој?
Извини ако се навредиш, ама не ти текна пред да купиш телевизор да брцнеш УСБ во салон? И најчесто луѓе кои не го прават тоа, значи не им е толку значајна таа функција инаку би се заинтересирале. Така да немаш гајле.
Околу УСБ-то, пробај со различни усб-а, пробај со различни фајлови, ави, мп4, мкв, фајлови со различни резолуции и видео битрејт. Тоа се проверува лесто со MediaInfo.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Извини ако се навредиш, ама не ти текна пред да купиш телевизор да брцнеш УСБ во салон? И најчесто луѓе кои не го прават тоа, значи не им е толку значајна таа функција инаку би се заинтересирале. Така да немаш гајле.
Околу УСБ-то, пробај со различни усб-а, пробај со различни фајлови, ави, мп4, мкв, фајлови со различни резолуции и видео битрејт. Тоа се проверува лесто со MediaInfo.
Абе проблемот е што јас не го купував,го купуваше татко ми,а он е малце повеќе лаик за компјутери :D

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Абе проблемот е што јас не го купував,го купуваше татко ми,а он е малце повеќе лаик за компјутери :D
:D Бил у Тинекс пазарел човекот и вика ај да му земам на детево телевизор. Хаха :pos:
Се зезам.

DZk

Член од
16 мај 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Дечки ако може мала помош нов член сум тазе ја исчитав горе доле цела тема планирам да го купам LG 42 LV579S во нептун е 37.000 ден. или LG 42 LS5600 во нептун е 38.000 ден. па ме интересира што мислите и ако некој ги има добредојдена е неговата ревизија фала однапред

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Дечки ако може мала помош нов член сум тазе ја исчитав горе доле цела тема планирам да го купам LG 42 LV579S во нептун е 37.000 ден. или LG 42 LS5600 во нептун е 38.000 ден. па ме интересира што мислите и ако некој ги има добредојдена е неговата ревизија фала однапред
Единствена поголема разлика мислам дека им е тоа што првиот е TrueMotion 100Hz, а вториот 50Hz.
Така да првиот би го земал.

Член од
16 ноември 2005
Мислења
75
Поени од реакции
31
Дечки, би сакал да чујам ваше мислење/предлог за 40-42" LED TV до кај 70-тина илјади ден.
Би сакал да има 3D (Active/passive shutter и не ми е битно многу во моментов) барем 600Hz, и нормално да е smartTV. Да не спомнувам нормални работи како divx, subtitles, mpeg4, DVB-t/c...

Член од
1 март 2007
Мислења
110
Поени од реакции
13
Имам Панасоник Г30 плазма ги пушта повекето кодеци преку усб но некои мкв филмови не ги пушта.Значи ги чита повекето мкв фајлови но некои не сака.
Ме интересира кое е најдобро решение да си земам некој ХД медија плеер ли ПС3 слушам можело да пушта мкв,блу реј плеер некој што е најдобро.
Битно ми е на уредот да може да се приклучи усб или надворешен ХДД и да чита уредот.
мкв @ ПС3 - ЗАБОРАВИ
WDTV Live + ext.HDD и добра плазма на уживањето му нема крај ;)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
мкв @ ПС3 - ЗАБОРАВИ
WDTV Live + ext.HDD и добра плазма на уживањето му нема крај ;)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
ЗОШТО? На пс3 не може мкв? На кого збориш живти се? Со showtime player нема што не пушта пс3.:) Се скапав гледајќи 1080п и секакви мкв фајлови.
Дечки, би сакал да чујам ваше мислење/предлог за 40-42" LED TV до кај 70-тина илјади ден.
Би сакал да има 3D (Active/passive shutter и не ми е битно многу во моментов) барем 600Hz, и нормално да е smartTV. Да не спомнувам нормални работи како divx, subtitles, mpeg4, DVB-t/c...
Ќе бидам напорен со плазмиве ама можеби некој ќе послуша да не фрла огромни пари на помали екрани. Ако добро се сеќавам во техномаркет видов за 80.000ден премиум или сличен назив full hd 3d plazma 50" panasonic, значи ѕвер беше. Ако не ти е многу уште 10.000ден да дадеш да имаш плус 20цм у дијагонала, има да уживаш.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
ЗОШТО? На пс3 не може мкв? На кого збориш живти се? Со showtime player нема што не пушта пс3.:) Се скапав гледајќи 1080п и секакви мкв фајлови.
Ќе бидам напорен со плазмиве ама можеби некој ќе послуша да не фрла огромни пари на помали екрани. Ако добро се сеќавам во техномаркет видов за 80.000ден премиум или сличен назив full hd 3d plazma 50" panasonic, значи ѕвер беше. Ако не ти е многу уште 10.000ден да дадеш да имаш плус 20цм у дијагонала, има да уживаш.
Зошто толку ги форсираш со плазмиве можеби некој нема толкава квадратура на соба за 50" TV

Член од
1 март 2007
Мислења
110
Поени од реакции
13
Да се разбереме !
Предуслови: дали ПС3-ката е хакната или фабрички софтвер!?
Дали зборуваме за мкв-а преку мрежа или изворно од него (усб или ХДД) !?

И пред се'
Ако веќе така функционираш!? дај биди малку поконкретен во објаснувањето за да направиме/ат и ние така
На крајот на денот зошто се форумиве!? За да си при-помогнеме , а не само фалиме...
Нели, та впрочем :)

Sent from my TsunamICS v2.1.1 @ GT-I9000 using Tapatalk 2

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Хакната секако, 3,55 kmeaw и преку усб стик/хдд.

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
http://www.amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=33678&id=56&l=3&q=&SupplierArticleID=84039485&Action=V

Ај ако може мислење за телевизорчево, фаворит ми е сега за сега па ако ми даде амин некој од вас што се разбира повеќе не му се мислам више идам и го зимам :)
За тие пари има и 3D, види го тој доле моделот http://neptun.com.mk/mk/proizvodi/tv_-_lcd_displej/lcd_40''-42''.aspx?catId=9&page=2

SAMSUNG UE 40 D 6000 TWXXH

Најубаво отиди у живо направи споредба меѓу некои конкретни модели до таа цена, провери тоа што те интересира и одбери си :)

Kajgana Shop

На врв Bottom