Протести во Скопје - Идентификувани 12 радикали од петочните протести

Статус
Затворена за нови мислења.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Какви работи читам на темава коса ми се крева .............. абе затвор и хотел не е исто алллллоооооооо во хотел те служат со кафенце, чајче, сокче, колачиња... во станица и во затвор те бумбарат од ќотек, тоа е тоа, без разлика дали станува збор за Македонци, Албанци, Срби, Роми, Турци и.т.н. чим си во затвор и чим си осомничен за убиство/а, тероризам(најтешко кривично дело) сигурно дека нема да ти го дудлаат и цицаат стојкото, туку ти ќе им го дудлаш и цицаш на цајканите ........ чим стапнеш во станица или во затвор ќотекот е неминовен, па макар и да станува збор за најмало и најбанално кривично дело, а овдека правиме муабет за масакр врз дваесетгодишни деца и за тероризам, а убиството е најтешко кривично дело на планетава !

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
К*рот нека му го пушат на сите македонци , тие што го подржуваат убиството на 5 невини граѓани.

Албанците можат да бидат секакви , но никогаш не би подржале ваков настан.

Нека дојде некој нека ми рече дека вака се води битка за правата или за голема Албанија , да го однесам у пм.

Но јас исто така не можам да седам како глуво-нем , кога гледам обид за вршење на пропаганда преку полициска акција ... не можам затоа што ме потсеќа на минатите години кога беа убиени 7 лица а 11 беа во затвори , сосем невини.

Зарем 7 пакистанци вредат помалку од 5 македонци.
11 албанци вредат ли помалку од 5 македонци.

Со искрен , праведен пристап да се реши овој случај , без манипулации и обид за политичко профитирање.

Ти сакаше да ги видиш сите 20 со чвор во вратот , обесени на плоштад ... тоа е субјективна , емоционална правда. Само виновниците треба да добијат казна.
Па прекинете да протестирате и оставете ги надлежните да си ја работат работата, за промена нели...

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
К*рот нека му го пушат на сите македонци , тие што го подржуваат убиството на 5 невини граѓани.

Албанците можат да бидат секакви , но никогаш не би подржале ваков настан.

Нека дојде некој нека ми рече дека вака се води битка за правата или за голема Албанија , да го однесам у пм.

Но јас исто така не можам да седам како глуво-нем , кога гледам обид за вршење на пропаганда преку полициска акција ... не можам затоа што ме потсеќа на минатите години кога беа убиени 7 лица а 11 беа во затвори , сосем невини.

Зарем 7 пакистанци вредат помалку од 5 македонци.
11 албанци вредат ли помалку од 5 македонци.

Со искрен , праведен пристап да се реши овој случај , без манипулации и обид за политичко профитирање.

Ти сакаше да ги видиш сите 20 со чвор во вратот , обесени на плоштад ... тоа е субјективна , емоционална правда. Само виновниците треба да добијат казна.
Сметаш дека не се виновни осомничените ? зошто не почекаш СУДОТ да го каже своето па после пробај да протестираш зошто не почекаш прво сите докази да бидат приложени па после џавкај тука како биле обесправени албанците -.- ...

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
zivi bili vi pa videli
Дали цело време од твоја страна осеќам страшни провокации?
Или тоа ти е поентата на присуство во темава?
Или можеби ќе речеш повторно дека сум параноична?

Член од
16 април 2012
Мислења
61
Поени од реакции
15
Дали цело време од твоја страна осеќам страшни провокации?
Или тоа ти е поентата на присуство во темава?
Или можеби ќе речеш повторно дека сум параноична?
sto ima tuka provokativno? ako nekoj pisal zivi bili pa videli i ja mu odgovoram zivi bili vi pa videli , dali toa znaci deka strashno provociram? sepak mislam deka uste si paranoicna

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Што се изнатропа правно неиздржани работи, се изнатропа. Не замерувам, не си правник.

Треба да знаеш дека пред судот не важи изјавата дадена во истрага. Таму се дава изјава. Која може да биде различна од онаа во истрагата.
.
Кој смее да смени изјава бе , кога ќе му текне низ све што минал и што треба да мине повторно.
Треба озбилна подршка , да бидеш сигурен дека имаш подршка за да смениш изјава.

Рамадан Бајрами , дури после 6 години , откако веќе се осети дека што е работата , се осмели да признае дека бил приморан да сведочи лажно.

Немој ти на мене.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Dardan-ia Arianis Ако имате докази дека тие не се убијците бујрум прикажете ги.Никој не ви смета.Чек малку,што е тоа,не ве слушам.Сакате да кажете дека немате?

THEN STFU!

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Кој смее да смени изјава бе , кога ќе му текне низ све што минал и што треба да мине повторно.

Немој ти на мене.
Имате поддршка од сите нас, кољете слободно, бесете слободно, лажете дека сте невини, нека ве пуштат, па после не 5 мина, ма 500 има да бидат, Хавуз ќе биде Скопје, ќе го паљим со бензин....

Ваква поддршка им давате?

S

Shaman

Гостин
Абе не трескај. Ја сакам да си ги оставите институциите на раат да работат. А не под притисок. И немој да мислиш дека доказите што ги има МВР ги немаат погледнато експерти од странство. Не се за џабе толку упорни.

Само меракот по ваша иницијатива да се донесе странска комисија, никогаш нема да ви се напраи, зашо е тоа со подла намера.
Кај ни утепаа цивили и невини луѓе, сега сакате во своја корист нивната смрт да ја свртите бе. Кое лицемерие е тоа и која подмолност. Сакате држават да ја прикажете како неспособна, а вие вечно угнетени. Епа ви го натепаа од ЕК, ви рекоа да сопрат протестите. Знаат они кого сме уапсиле. Си размениле разузнувачите информации.

И НЕ, јас не сакам да гледам невини луѓе како висат на плоштад. Јас сакам ЕДНАШ да не оставите на раат да живееме. И не ме сфаќај погрешно. Како ми правите така ви правам. Ако ме сфаќаш што сакам да кажам..............

Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
Не прифаќаме дека тие 20 се тие за што ги прогласија предвреме , а мислиш ќе наметнеш колективна вина , арен ли си ти.
За каква колективност зборуваш?
Само кога се работи за колективна жртва ,тогаш прифаќате?
Смешни сте ,не прифакаме колективна вина,ама затоа прифакаме да сме колективна жртва на Македонците,Србите,итн....:tapp:
И, не прифакате дека овие се убијците,а зошто?
Ги прогласиле предвреме,чудо големо,вие се загриживте за правото!:rolleyes:
Што вие толку важно, вас, на вашата нација, дали се или не се?
Единствено нешто што се чита од вашето бранење на осомничените и вашето убедување дека не се тие,Е дека чувствувате бар трошка колективна вина колку и да се перете од истата!

Член од
16 април 2012
Мислења
61
Поени од реакции
15
Dardan-ia Arianis Ако имате докази дека тие не се убијците бујрум прикажете ги.Никој не ви смета.Чек малку,што е тоа,не ве слушам.Сакате да кажете дека немате?

THEN STFU![/quote

Samata vest koja se vrtese po makedonskite vesnici, mislam deka toa bese "Fokus" deka navodno Haki Haziri priznal i kazal deka gi vozel ubijcite e kontradiktorna. toj navodno ne znael kaj gi nosel no koga videl kako stavaat fantomki i se fatile za oruzje razbral deka neso ne e vo red. MVR tvrdi deka ubienite bile svedoci t.e edniot od ubienite bil svedok ili obratno moze da bide. kakov svedok koga neli spored haki haziri ubijcite nosele fantomki??

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346

Рамадан Бајрами , дури после 6 години , откако веќе се осети дека што е работата , се осмели да признае дека бил приморан да сведочи лажно.

Немој ти на мене.
Дардан... такви приказни пред некоја кооперација, а не мене.
Ама не си ни ти крив...

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Не требаше по деца да удриме,требаше по униформа.Се прашувам чија изјава е таа?

Член од
16 април 2012
Мислења
61
Поени од реакции
15
Не требаше по деца да удриме,требаше по униформа.Се прашувам чија изјава е таа?
taa izjava e izvadena od navodno izjavata na haki haziri kade megu drugoto se spomnuva i ova za koe ja zborev. znaci ako edno nesto e somnitelno vo recenicata, togas avtomatski celata izjava e somnitelna.

S

Shaman

Гостин
Samata vest koja se vrtese po makedonskite vesnici, mislam deka toa bese "Fokus" deka navodno Haki Haziri priznal i kazal deka gi vozel ubijcite e kontradiktorna. toj navodno ne znael kaj gi nosel no koga videl kako stavaat fantomki i se fatile za oruzje razbral deka neso ne e vo red. MVR tvrdi deka ubienite bile svedoci t.e edniot od ubienite bil svedok ili obratno moze da bide. kakov svedok koga neli spored haki haziri ubijcite nosele fantomki??
Господине. Не сме ние малоумни бе. Ако носи некој фантомка, не е невидлив.
Има висина, физички изглед, начин на одење и на движење, тетоважи, па после иде колата, боја на кола, па регистрација, па од кај дожле, па каде отишле, па колку биле точно итн итн итн. Има мал милион на работи по кои може да се идентификува чоек. Не само по лицето. Глеаш нашиот лопов во Германија по отпечаток од уво го фатиле. Да имаше доказ таков кај нас на глава ќе ни се качевте. :)

Наравоучение: АКО НОСИШ ФАНТОМКА НЕ СИ НЕИДЛИВ !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom