- Член од
- 20 декември 2008
- Мислења
- 593
- Поени од реакции
- 1.192
Не се залажувајте ако стискаат евент, на претходниот протест кога бев, на Велигден, имаше неколку илјади лајкови дека ќе се излезе на протест. Од тие неколку илјади тастатура војници и "патриоти" повеќе од пола не излегоа на протести, а јас не ни знаев дека има таква група, туку од чаршиски муабети дознав дека на Велигден ќе има протест, а сепак излегов, но не да тепам Албанци или да кршам и палам туку против Владата која ја заташка истрагата тогаш. Така да не се палете на вакви евенти, ќе се обрукате ако отидете затоа што нема да има никаква масовност. Тие што стиснале лајкови на тој евент, го подржуваат ама од пред монитор не пред улица. Затоа веќе не ме интересира ни за протести ни за ништо што се работи за Македонија. Кога ќе се организираат протести како оние 2008 година кога се собраа 30 000 луѓе на Пела против неменување на името тогаш ќе одам. Плус тогаш немаа многу луѓе ФБ, како што сега има скоро секој.
Тоа ми беше и мене зборот, дека џабе е колку стиснале дека ќе одат, таков народ сме, штета