ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Баш ќе ми биде мило сега кога ќе ве уплашат и кога направија толку лош систем и кога ќе им излезе гласот да видам што ќе коментираат кога догодина ќе им постанат повеќе од 100 празни места..........

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
LET's kick ПРАВЕН ASS! :D ајмоооооооооооооооооооооо

Член од
13 септември 2009
Мислења
287
Поени од реакции
110
Абе да, така е тоа.. се собравме тука 5 -6 души и идеме.. Колку не...
Ова барањава со кредитиве и условите ќе паднат во вода како тоа коа сакаме и што сакаме да си учиме? Мора да се научат студентите (редовни) на редовност континуитет ако си се запишал на факултет - значи сакаш да се изградиш себеси да учиш а не да се заебаваш и да влечеш предмет по 4 5 сесии.
А што не е фер за сесиите и шо не заебаа и ни кажаа во јануар - НЕ Е.

Член од
9 ноември 2011
Мислења
71
Поени од реакции
4
DECKI DA NE ZNAE NEKOJ DA KAZE NESTO ZA ADMINISTRATIVNO..POZDRAV

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Римско рече Бучкоски ќе сме пишеле некој договор за купопродажба.Некој да имате пишано дан знајте како ојт то?
Плус Тина ни рече дека последниот час да сме повторвеле се' за втор колоквиум и то ни е за плус бодови.Е сега дали ќе е то стандард кревање рака само и на крај еден бод ,или ќе одговараме нешо пред неа?

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
Римско рече Бучкоски ќе сме пишеле некој договор за купопродажба.Некој да имате пишано дан знајте како ојт то?
Плус Тина ни рече дека последниот час да сме повторвеле се' за втор колоквиум и то ни е за плус бодови.Е сега дали ќе е то стандард кревање рака само и на крај еден бод ,или ќе одговараме нешо пред неа?
Кој сака плус бодови дига рака и ти поставува 4 5 прашања обично дефиниции и најбитното , ти препорачувам да се пријавиш, ако ги одговориш сите солидно става 10 бода..

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Кој сака плус бодови дига рака и ти поставува 4 5 прашања обично дефиниции и најбитното , ти препорачувам да се пријавиш, ако ги одговориш сите солидно става 10 бода..
Уфффф да ти кажам право страв ме фаќат o_OИмам учено ама не се осеќам доволно спремна,сепак знам дека ако не станам после криво ќе ми е :DА ако станам пак можно е и да се избрукам...Значит никаквата:( Поубо е со кревање рака само на прашањата шо ги знајш.

O

ob1

Гостин
Да прашам да не знае некој кога се датумите за полагање на колоквиумите за предметите од прв семестар (поточно Вовед во право, Социологија на право и Економика)? Бидејќи ништо вакво нема истакнато, истакнати се само датите за полагање на испитите, а за колоквиумите нема ништо истакнато. Ако знае некој нека пише.

Ivana*Antique

Чисто информативно
Член од
5 септември 2011
Мислења
312
Поени од реакции
144
Да прашам да не знае некој кога се датумите за полагање на колоквиумите за предметите од прв семестар (поточно Вовед во право, Социологија на право и Економика)? Бидејќи ништо вакво нема истакнато, истакнати се само датите за полагање на испитите, а за колоквиумите нема ништо истакнато. Ако знае некој нека пише.
РАСПОРЕД ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТИ ОД I, III, VСЕМЕСТАР 2011/2012 ГОДИНА
Ova ti e za kolokviumi, ako pisuva ispit, se misli na 30 prasanja, zasto ekts ne zakazuvaat ispiti, toa go pravi sekoj profesor poedinecno, i nema vrska so ekts​

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.380
Поени од реакции
4.934
Некој да каже Прв Семестар по предметот Информатика што се учи ? Мислам на тоа дали се учат основи или некои напредно ниво ? Тешко е, лесно е ? Пошо јас никогаш не сум учел информатика освен во прва година.. Затоа незнам дали да се запишам на Правен...

Ivana*Antique

Чисто информативно
Член од
5 септември 2011
Мислења
312
Поени од реакции
144
Некој да каже Прв Семестар по предметот Информатика што се учи ? Мислам на тоа дали се учат основи или некои напредно ниво ? Тешко е, лесно е ? Пошо јас никогаш не сум учел информатика освен во прва година.. Затоа незнам дали да се запишам на Правен...
Тоа што ние учиме информатика благе везе нема со онаа информатика во средно... ваму се учи за домени, електронска трговија , примена на информатичка технологија во законодавство, криптографија електронски потпис и други глупости... Фактички учиш право, ама поврзано со информатичката технологија... за закони поврзани со е-трговија, за марнет, за закон за заштита на лични податоци итн.

O

Orion.

Гостин
Заради предметов не знаеш дали да се запишеш на Правен?:) Предметов баба ми ќе го спреми за 4 дена...
--- надополнето: 9 мај 2012 во 19:11 ---
РАСПОРЕД ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТИ ОД I, III, VСЕМЕСТАР 2011/2012 ГОДИНА
Ova ti e za kolokviumi, ako pisuva ispit, se misli na 30 prasanja, zasto ekts ne zakazuvaat ispiti, toa go pravi sekoj profesor poedinecno, i nema vrska so ekts​

Ај неможат да го сменат уште еднаш:facepalm:

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.380
Поени од реакции
4.934
Заради предметов не знаеш дали да се запишеш на Правен?:) Предметов баба ми ќе го спреми за 4 дена...
--- надополнето: 9 мај 2012 во 19:11 ---

Ај неможат да го сменат уште еднаш:facepalm:
Па не сум воопшто информиран што како се учи по Информатика значи тапа сум и немам во план да ризикувам, али ете пост погоре ми е објаснато дека е прелесно ( освен ако баба му не е надпросечен генијалец :cool: ) .. Мислам дека многу работи ми станаа попрости сеа, па ваљда правото ќе ми стане обврска..

Kajgana Shop

На врв Bottom