#SpreadTheTruth, секој ден, 21 часот

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.621
Поени од реакции
35.127
ВАЖНО

Освен на твитер, не заборавајте дека треба да се праќаат и маилови до сите (влијателни;)) медиуми
На страна број 1 ги имате англиската, германската, руската, италијанската и другите верзии што треба да се праќаат.

Associated press (може со мејл):
Според http://www.ap.org/company/contact-us:
Send press releases to info@ap.org, or, if you have a story of local significance..

United press international:
http://about.upi.com/contact/editorial - Emerging Threats
newstips@upi.org

CNN (мора рачно, news tip):
http://edition.cnn.com/feedback/show/?s=newstip

BBC (Have you got a good story? - http://www.bbc.co.uk/news/10725415):
yourpics@bbc.co.uk
Twitter: twitter.com/BBC_HaveYourSay
Одвоени со запирки, за заедничко праќање:
helenboaden.complaints@bbc.co.uk,peter.horrocks@bbc.co.uk,richard.sambrook@bbc.co.uk,malcolm.balen@bbc.co.uk,Craig.oliver@bbc.co.uk,mark.popescu@bbc.co.uk,peter.rippon@bbc.co.uk,ceri.thomas@bbc.co.uk,today@bbc.co.uk,jo.carr@bbc.co.uk,steve.herrmann@bbc.co.uk,john.Humphrys@bbc.co.uk,andrew.marr@bbc.co.uk,sarah.montague@bbc.co.uk,james.naughtie@bbc.co.uk,james.reynolds@bbc.co.uk,john.sweeney@bbc.co.uk,mike.wooldridge@bbc.co.uk

Guardian:
alan.rusbridger@guardian.co.uk,ghenry@guardian.co.uk,paul.johnson@guardian.co.uk,claire.armistead@guardian.co.uk,ian.black@guardian.co.uk,madeleine.bunting@guardian.co.uk,j.carvel@guardian.co.uk,larry.elliott@guardian.co.uk,j.freedland@guardian.co.uk,david.gow@guardian.co.uk,i.katz@guardian.co.uk,e.macaskill@guardian.co.uk,reader@guardian.co.uk,r.norton-taylor@guardian.co.uk,t.radford@guardian.co.uk,michael.white@guardian.co.uk,w.woodward@guardian.co.uk
Independent news (independent television network , ITN):
r.alton@independent.co.uk,a.buncombe@independent.co.uk,l.doyle@independent.co.uk,r.fisk@independent.co.uk,a.grice@independent.co.uk,j.hari@independent.co.uk,t.davies@independent.co.uk,j.mullin@independent.co.uk
ian.rumsey@itn.co.uk,jonathan.munro@itn.co.uk,jim.gray@itn.co.uk,jon.snow@itn.co.uk,john.irvine@itn.co.uk,robert.moore@itn.co.uk,bill.neely@itn.co.uk

Al Jazerra English:
Twitter: twitter.com/ajenglish
(најблиску до editor contact што го најдов беше ова)
http://www.aljazeera.com/Services/ArticleTools/SendFeedback.aspx?GUID=2008525184028476209

Russia Today:
press@rttv.ru,mail@russiatodaytv.com

Агентство Политических Новостеј (Русија, мора на Руски, кој има превод, да го стори тоа):
http://www.apn.ru/about/feedback.htm


Fox news:
If you have a news comment, story correction, or news tip:
foxnewstips@foxnews.com
Twitter http://twitter.com/foxnews
comments@foxnews.com
http://www.foxnews.com/foxfan/contact.html
Special Report with Bret Baier: special@foxnews.com
FOX Report with Shepard Smith: Foxreport@foxnews.com
The O'Reilly Factor: oreilly@foxnews.com
Hannity: hannity@foxnews.com,
On the Record with Greta: ontherecord@foxnews.com
Glenn Beck: GlennBeck@foxnews.com

ABC NEWS (мора рачно, news tip):
http://abcnews.go.com/Site/page?id=3271346&cat=ABCNews.com other
Каде што пишува "Please select the subject for your message": News story submission

The Huffington Post:
scoop@huffingtonpost.com

CBS News:
CBS Evening News: evening@cbsnews.com
The Early Show: earlyshow@cbs.com
60 Minutes II: 60m@cbsnews.com
48 Hours: 48hours@cbsnews.com
Face The Nation: ftn@cbsnews.com

The New York Times:
Letters to the Editor (for publication): letters@nytimes.com
Write to the news editors: news-tips@nytimes.com
Corrections: nytnews@nytimes.com
https://myaccount.nytimes.com/membercenter/help.html

The Washington Post:
letters@washpost.com

Observer:

john.mulholland@observer.co.uk,peter.beaumont@observer.co.uk,robert.mccrum@observer.co.uk,a.rawnsley@observer.co.uk
The Moscow Times (мора рачно):
http://www.themoscowtimes.com/contact_us/#no
- Каде што пишува:
How To Reach Us, Fill in the *form* (стиснете на form)


USA Today:
editor@usatoday.com,meversle@usatoday.com,newstips@usatoday.com,theforum@usatoday.com
Twitter: http://www.twitter.com/usatopinion

Радио-телевизија Србија (RTS):
kontaktcentar@rts.rs,webdesk@rts.rs

B92 (Србија):
http://www.b92.net/pisite/
Каде што се бира Сектор, изберете Web.
 

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Додека овие не бомбардираат во сите медиуми во светот Груевски отвара фабриќи.....не дека е лошо за фабриките, но мислам дека приоритет му е и медиумски да ја добие битката, така да најпаметно би му било да излезе некоја статија од него во повлијателни весници или ТВ станици. Фабриките и онака ќе ги отворат и ќе има на ТВ две недели после тоа на шител ќе оди директно известување од теренот лопати и работници со жолти шлемови.
Друже што ќе ти го Грујо. Се скри во којзнае која дупка кога се случи масакрот врз луѓево. Ама ич не фали негов обид за медиумска битка, досега само тоа и го прави ама за погрешни прашања. На ова што ние го правиме нејќам да видам прилепено ниту еден портокалов нити пак новинар. Ние сами им ја работиме работата, а оние земаат плата за нешто такво. Место они да испраќаат новости по агенции од ваков терк, ние ја презедовме таа улога. Место они да го искористат кредибилитетот каков таков што го имаат во заедницата, ние сме оставени да стекнеме прво кредибилитет за да им делуваме верно на оние кои читаат, па после уште двојно да работиме на тоа да сме чуени. Ако не ми смета. Само нека ми мрсат од плажа на Грчка колку они биле влијателни и дека ние сме манипулирана раја. Ама не можеш да ги обвиниш, знаеме колкав им е капацитетот и која им е мотивацијата. И луѓето веќе нити се глупи, глуви нити слепи.
 
Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Извинетe што отварам нова тема за исламските протести во Скопје, но забележав како на протестот носат се носат црни знамиња со бели арапски написи, налик на исламската шахада. Инаку, црното знаме со бела шахада се користи како знаме на џихадот. Првото џихадистичко знаме било чисто црно, а црното знаме со бела шахада е забележана на радикалните исламистички вебстраници од 2001 година, тврди Википедиа.


Dokku Umarov (center) and other jihadists with the Caucasus Emirate shahadah flag in the background. Click to view.
Izvor: http://www.longwarjournal.org/archives/2009/05/caucasus_jihad_terro.php


A masked supporter holds up an Islamic Jihad flag near Tulkarem.
(MaanImages/Mouid Ashqar, File). Izvor: http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=455286


Фотографија од КАЈГАНА:


Според Википедија, Министерството за Правда на САД ја дава следна „ад хок„ дефиниција за Џихад:
Џихад е арабски збор што означува “света војна“ и во овој контекст се однесува на употребата на насилство, вклучувајќи паравоени акции против лица, влади сметани за непријатели на фундаменталистичката верзија на исламот.
Неки експерти сметаат дека Џихадистите се гледаат себе си како недржавни актери кои водат неконвенционална воја против „каифируните„ (каурите) односно неверниците (Jihadism's roots in political Islam, By Bassam Tibi, THE NEW YORK TIMES, Published: Tuesday, August 30, 2005).

Дали некој може да потврди дали црно-белите знамиња од протестот на групата муслимански Албанци кои демонстрираа на 04,05,2012 е знамето на Џихадот? Воедно, МВР и соодветните македонски државни служби треба детално да го проучат карактерот на протестот и дали тој протест имал џихадистичка заднина.

Доколку навистина Знамето на Џихадот го предводеше протестот во Скопје, тоа би било многу опасна работа, зошто во еден таков случај тоа би можело да значи дека група албанци муслимани приврзаници на ЏИХАДОТ демонстрираа или пак повик на света исламска војна против христијаните во Македонија.

Џихадизмот ги крши основните човекови права, правото на живот, правото на самоизјаснување, мисла и религија и тоа е терористичко движење против христијанските и општоевропските вредности. Ако ЏИХАДИСТИТЕ веќе обајвиле војна на македонските христијани и Р.М., мора да бидеме претпазливи зошто терористички напади како масакрот на Железарското езеро може пак да се повторат. Македонија не е имуна на џихадски терористички акции; убиството на детето Ванчо Јосифовски, убиството на скопскиот таксист кај Визбегово 2004 г., масакрот на македонските рисјаски цивили од тетовско 2001 год., масакрот кај Вејце и масакрот кај Карпалак, многу експерти ги сметаат за чисто џихадистички терористички акции спроведени од муџахедини- борци на џихадот.

Воедно, морам да апелирам да не се генерализираат исламските протести од 04.05.2012 г. како етнички албански протести, зошто заднината беше чисто исламска/верска и треба да се зборува секогаш за ГРУПА ИСЛАМСКИ АЛБАНЦИ кои демонстрираа. Не се сите Албанци ниту исламисти, а не се ниту муслимани. Овие протести во никој случај не смејат да се наречат етнички албански, зошто немаа етнички предзнак и на нив не учестуваше ниту еден Албанец христијан, како предуслов за да имаат карактер на етнички протест.

Морам да напоменам дека меѓуетничките односи во Македонија се одлични. Според Заводот за Статистика, во 2010 година, 116 Албанки христијански се омажиле за христијани Македонци, а оваа појава има нагорен тренд во Македонија, што е доказ дека не постојат меѓуетнички тензии, зошто Албанките христијански доаѓаат дури од Албанија да се омажат за етнички Македонци. Исто така, ниту еден Албанец хрстијан не учествуваше на исламските протести во Струга, ниту еден Албанец рисјанин не ја руинираше црквата споменик на Калето. Така што сите тензии во Македонија настануваат од верска природа, а не од етничка.

Друго големо прашање е како некои партии во Македонија се декларираат како етнички албански партии, а во нивните раководства или во администрацијата каде што вработуваат нивни блиски, нема ниту еден Албанец христијан?! Какви се тие етнички партии кога се монорелигиски, а декларираат етнички карактер?! Неприфатливо е албанството да се изедначува со исламот.

Да се потсетиме дека во последно време осамнуваа многу џихадистички пораки во Македонија како “Смерт за Каури“. Каур е дерогативен исламистички поим кој означува “неверник“ односно ХРИСТИЈАНИН и потекнува од арапскиот збор КАФИР (неверник) и кој поим кај Албанците е дојден преку Османлиите, односно турскиот збор Ѓавур (неверник). За исламистите, Каури се и христијаните Албанци.

Гледаме дека многу албански групации од Косово, Македонија и Албанија жестоко се спротиставуваат на џихадистичката квалификација на терористичкиот напад кај Железарските езера, зошто западот, ЕУ и НАТО се алергични на џихадот и радикалниот ислам. Морам да му честитам на МВР за правилната квалификација на терористичкиот чин кај Смилковци и да признаам дека МВР знае кај да ги боцне западњаците. Кој од западњаците утре би поддржувал некакви си џихадисти, кои само декларативно би се прогласиле како борци за човекови права?!

Требаше да ги отстранат знамињата ако не сакаат да ѓи генерализираме, но на нив им зинало дупе за парите кои им доаѓаат од Саудиска Арабија и затоа ќе си ѓи трпат последиците. Изјавата дека исламски радикалисти го имаат извршено убиството по што може да навреди нерадикален муслиман та да излезе на протест?
 
Член од
30 март 2011
Мислења
95
Поени од реакции
74
одлична акција, треба да ги контактираме сите наши што се надвор од мк, да објават на својот профил и да ја кажат вистината на сите пријатели.

Значи треба да ги известиме сите наши кои живеат надвор од мк на своите профили да објават на јазикот на земјата во која што живеат.

Што поголема масовност тоа подобро, дури и кешот што го истураат монструмите може да го победиме со масовснот.
 

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Внимавајте на транспарентот: Јанкуловска+Дачич = Милошевиќ
Веат Американски знамиња.
И трето одлична слика за преправање :icon_mrgr:
Па нели жените требало да се почитуваат дрн, дрн јариња, а они први на протест.
 
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.308
Поени од реакции
8.437
Знаете што ми е најкриво? Што овие издејствуваа во главен град на друга држава да направат каков таков протест и да ги има по медиуми, а овие нашиве гниди ми глумат некакви пацифисти.
Каде живеете бре?!
 

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Па нели жените требало да се почитуваат дрн, дрн јариња, а они први на протест.
Одлична комбинација на:
Протестот во Скопје кога го прашуваат зошто протестира- оти ги држеле жените за рака мажи полицајци, втора слика бабата со цел арсенал уапсена и трета слика жени во прв ред на протест за ослобудавње на убијците и бабата, која рака на срце имаше повеќе оружје од 10000македонци заедно.
 

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Одличен е терминов за вечер! (y)
 

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
И дај некој нека направи нови вакви:



Но со денешен датум/време, за ставење на профилна на твитер а воедно и за твитовите.
 
Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
И дај некој нека направи нови вакви:



Но со денешен датум/време, за ставење на профилна на твитер а воедно и за твитовите.
Имаше @alleksandarmk подобра верзија - со крв во позадина, најдете ја таа
Ако не, оваа мжам да ја сменам, но подобра е таа другата!
 
Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
КОЈА Е РАЗЛИКАТА ПОМЕЃУ НАРОДОВ



И ПЛЕМЕВО?

 
M

Moon Child

Гостин
Скај и Плусинфо кои мршници се тоа е страшна работа.
Кога излезе онаа песната Бранко е крив, цела вест направија за тоа, а за ова никаде ги нема медиумска поддршка да ни дадат.
Гниди гнасни.:mad:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom