Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Како бе не е крив Алегри цела сезона со иста формација без разлика дали фали или не фали некој играч. Со сите играчи има кавги прво со Пато а сега и со Мексес?
Мексес бил агресивен на натпреварот со Барселона и затоа се карал со него. Зошто денеска не го игра Мексес?
Фламини цела сезона "повреден". На Таиво не му даде време да се прилагоде. Емануелсон позади напаѓачите.

На тренинг сите се здрави прави на после кога треба да ги повика за натпревар нема ги пола на списокот. Меѓувреме од воздухот ли се повредуваат? :eek:

Те тоа ме интересира како се "повредуваат" нека земе нека изјаве не планирам на тие играчи и чао а не да измислува дека се повредени.
И минатата сезона беше ист само што немаше толку конкуренција па он си мислеше дека сеуште е тренер на Каљари да бара играчи од типот на Траоре, Ачерби... итн.
Аквилани не можат да го земат на 3 рати по 2.5 мил, добра резерва ни се кара за место ни ништо. :tapp:
И така сега чекам да дојдат ветените играчи за 0 ден а па ако и кажам дека ВИП имаат бесплатни минути можеби ќе земат бројчиња за сите играчи. :pos::icon_mrgr:
Следната сезона ќе биде иста ако он е тренер.:cenzura:
Каква друга формација да тера бе дечко? Интер 2 години испробува формации и види ги каде се наоѓаат? Сакаш радикално да се смени формацијата па тек тогаш да видиш како ќе го јадеме! Да не сакаш да игра Милан со крила само кажи ми едно крило во составот што го имаме!!
И од кај тоа дека со Пато имал кавга мајке ти? И да имал сееедно, типот е цела сезона повреден благе везе нема.
Се повредуваат играчите очигледно мислиш дека Алегри намерно на тренинг ги тепа за да не играат?
И од кај ти тоа дека Алегри ги барал Траоре и Ачерби? Па дечко медиумите не поврзуваат со нив кој будала би барал такви играчи наместо Стротман, Кеита и така натаму ти сериозно мислиш дека на Алегри му даваат одврзани раце и на купи си кој сакаш? дај биди реален.
Многу глупо мислење кажа извини вака што ти се обраќам ама морав.
--- надополнето: 7 мај 2012 во 02:32 ---
После дебаклов со Интер мора да го отпуштат Алегри. Не зашто изгуби вечерва тука затоа што губи цела сезона, една голема утакмица не доби ( освен Арсенал ама и таа ќе ја усереше).
Ја на фудбал менаџер неможам да поминам цела сезона со иста тактика он у Милан си фура 4-3-1-2 две сезони по ред :pos:.
Едино нешто позитивно од Алегри е што им даде колку толку шанса на младите ( Шарави, Де Шиљо и Меркел ).
Цела игра на Алегри му се базира на hoof it to Ibra. Тој па кутриот игра 3 позиции и плејмејкер и шпиц и полу шпиц. Од што нејкеше да смени формација го играше Емануелсон треквариста цела сезона :tapp:, па и Бејл да го ставиш таму и он ќе биде дрво, мораше да смени игра кога глеа дека не иде.
И за тие што ќе речат ради повредите не освоиле, 90% од повредите беа на тренинг. Bоен тренинг да имаа помалце ќе се повредуваа.
Епа има разлика помеѓу играње менаџер и правење експерименти со еден од најдобрите светски клубови.
Која друга формација? кажи ми кои од добриве тимови стално мењаат формација и им успева, се знае се игра според една формација играта милан нема играчи да експериментира.
А ако не се игра преку Ибра преку кого да се игра кажи ми? сите вака ни е интересно да си коментираме и мудруваме од дома без реално фудбалско знаење освен она што го гледаме у слушаме на тв и нет, ама да раководиш со една екипа е многу повеќе од смени формација, играј 4-3-1-2 и така натаму.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.923
Поени од реакции
8.801
Ова ми го има кажано професионален тренер(со лиценца да биде тренер на било кој клуб во светот), човекот кажа, доколку во тимот има многу повредени играчи, главен кривец за тоа е тренерот. ;)

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Ова ми го има кажано професионален тренер(со лиценца да биде тренер на било кој клуб во светот), човекот кажа, доколку во тимот има многу повредени играчи, главен кривец за тоа е тренерот. ;)
Дааааааааааааааа мора да е тоа сигурен сум дека тој професионален тренер (со лиценца да тренира сениорски прволигаш иначе) кој најверојатно ги тренирал прибилци 4та лига југ е во право дека Алегри е крив за повредите.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.923
Поени од реакции
8.801
Дааааааааааааааа мора да е тоа сигурен сум дека тој професионален тренер (со лиценца да тренира сениорски прволигаш иначе) кој најверојатно ги тренирал прибилци 4та лига југ е во право дека Алегри е крив за повредите.
Види јас само пренесов што ми кажа, немој да се лутиш .. и тренерот за кој зборував ја има таа последната лиценца пред Алегри ;)[/quote]

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Види јас само пренесов што ми кажале, немој да се лутиш .. а тренерот за кој зборував ја има таа последната лиценца пред Алегри ;)
--- надополнето: 7 мај 2012 во 02:42 ---
Нималце не се лутам, Алегри не ми е ни татко ни роднина сакам само да истакнам дека не треба веднаш накај него да се врти прстот, и дека и друг тренер да беше не верувам дека нешто повеќе ќе направеше.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.923
Поени од реакции
8.801
Нималце не се лутам, Алегри не ми е ни татко ни роднина сакам само да истакнам дека не треба веднаш накај него да се врти прстот, и дека и друг тренер да беше не верувам дека нешто повеќе ќе направеше.
не сакам да давам за тоа мислење бидејќи не сум упатен многу за ситуацијата во вашиот клуб и не ги пратам работите, само ви пренесов информација, која можеби ќе смени нечие мислење :)

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.859
Поени од реакции
6.649
Каква друга формација да тера бе дечко? Интер 2 години испробува формации и види ги каде се наоѓаат? Сакаш радикално да се смени формацијата па тек тогаш да видиш како ќе го јадеме! Да не сакаш да игра Милан со крила само кажи ми едно крило во составот што го имаме!!
И од кај тоа дека со Пато имал кавга мајке ти? И да имал сееедно, типот е цела сезона повреден благе везе нема.
Се повредуваат играчите очигледно мислиш дека Алегри намерно на тренинг ги тепа за да не играат?
И од кај ти тоа дека Алегри ги барал Траоре и Ачерби? Па дечко медиумите не поврзуваат со нив кој будала би барал такви играчи наместо Стротман, Кеита и така натаму ти сериозно мислиш дека на Алегри му даваат одврзани раце и на купи си кој сакаш? дај биди реален.
Многу глупо мислење кажа извини вака што ти се обраќам ама морав.
--- надополнето: 7 мај 2012 во 02:32 ---

Епа има разлика помеѓу играње менаџер и правење експерименти со еден од најдобрите светски клубови.
Која друга формација? кажи ми кои од добриве тимови стално мењаат формација и им успева, се знае се игра според една формација играта милан нема играчи да експериментира.
А ако не се игра преку Ибра преку кого да се игра кажи ми? сите вака ни е интересно да си коментираме и мудруваме од дома без реално фудбалско знаење освен она што го гледаме у слушаме на тв и нет, ама да раководиш со една екипа е многу повеќе од смени формација, играј 4-3-1-2 и така натаму.
Секој тим мења формација и игра зависно од играчите што му се на располагање и од утакмицата.
Ако можеа Гвардиола (од 4-5-1 до 4-4-3 до 3-4-3 до 3-3-4) и Мурињо (од 4-5-1 до 4-3-3 до 4-2-3-1 до 4-2-2-2) што се на чело на најдобрите 2 светски клуба да мењаат формација и игра сигурно може да се осмели на тоа и Алегри со Милан. А за тоа која формација би ја играл друга можеше да проба 4-3-3 да види како ке иде или па да игра Еманулесон лево крило у место у средина лево со тоа што Бомел би играл малце по у лево средина и Ночерино малце по централно. И Алегри е највише крив за повредите ( освен таа на Касано) требаше уште пред 5-6 месеци да си го прилагоди тренингот.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Од неутрална гледна точка:

1. Дали Алегри во вашиот клуб кажува каде му фалат играчи и кои играчи би сакал да ги види во тимот по можност?
2. Ако одговорот на ова прашање е „не“, зошто тогаш го кривите човекот?

Cheers.

Член од
10 јуни 2009
Мислења
1.422
Поени од реакции
401
То е то заслужена победа на Интер во дербито, рака на срце повредите не утепаа сезонава, титулата не ја изгубивме вчера и само може да жалиме што не сме шампиони бидејќи пред 6-7 кола се беше во наши раце:(

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.916
Поени од реакции
41.879
Алегри кога виде нека некоја екипа игра 3-5-2 (jувентус,наполи,удинезе) он испаѓа со 3 во средина и губеме. Со Арсенал се отвори а виде дека играат офанзивно, па после кога го внесе Аквилани се затворија дупките во средината. Наместо од прва да си почнеше 4-4-2 и да бранеше резултат он се отвори како да бевме -5 гола.
Кога ни фали лев или десен бек нека игра 3-5-2 или 3-4-3.
А не посра се со таа 4-3-1-2 и со Емануелсон позади напаѓачите.
Со играчите од среден ред може да прави секакви ротации без разлика дали имаме повредени или не. Овој новиот Месбах не е лев бек туку крило исто и Абате може крило да игра ама кај нас се обратно.
Другата сезона Бонера ќе играл напаѓач а Антонини ќе бил голман. :pos:
И да го пофалам детето гледам и на лев и десен бек се снаоѓа и мора другата сезона дa игра почесто.

Pass Accuracy
85%
Touches

52
Rating
6.3
559633_10150798900131948_345458901947_11484558_1368612752_n.jpg
Моментот кога Мунтари му мавна рака на Морати а по однесувањето мислам дека нема да се врати кај нив.​
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Денес ќе пристигнал возот со бесплатните играчи. :):icon_mrgr:
И Галијани да ми ги врати парите за вчераната уплатата нели 2 кажа ќе била :icon_lol: оти оваа година ми скратија добивка 630 евра и никогаш нема да и опростам.​
shooting-two-guns.gif g.png

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ај не се прајте сега сите стручњаци.
Со овај фонд на играчи и покрај ваков јувентус кој е без пораз цела сезона ова е максимумот.

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Ај не се прајте сега сите стручњаци.
Со овај фонд на играчи и покрај ваков јувентус кој е без пораз цела сезона ова е максимумот.
Фондот не беше дотолку лош,неможе ланската сезона со истите играчи да бидеме страв за цела Италија и све живо да изгазиме,а сега да неможеме ни со Интер да се израмниме кој немаа зошто да играат и пак помотивирани беа и не изгазија!Очигледно некој треба да сноси одговорност,а се знае кој треба да го ‘‘крка‘‘ (y);)

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Фондот не беше дотолку лош,неможе ланската сезона со истите играчи да бидеме страв за цела Италија и све живо да изгазиме,а сега да неможеме ни со Интер да се израмниме кој немаа зошто да играат и пак помотивирани беа и не изгазија!Очигледно некој треба да сноси одговорност,а се знае кој треба да го ‘‘крка‘‘ (y);)
Сакав да кажам фондот на способни играчи, а не вкупно собрано способни и повредени.

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Сакав да кажам фондот на способни играчи, а не вкупно собрано способни и повредени.
Сите мистериозно повредени почни од Пато,заврши со Боатенг :) .Пато ни докторите незнаат што му е викаат здрав е,Силва исто,Бомел едно време...Мене ми сумљива таа ситуација,ипак брате знаеме што е воспалание на препони и дали може или неможе да се игра со таква ‘‘неподнеслива болка‘‘!Мислам дека виновен е Алегри!Или нема авторитет или е испокаран со сите играчи .. :::)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.916
Поени од реакции
41.879
Едно време некои не ги играше оти имале грип. :eek:

Kajgana Shop

На врв Bottom